Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vacicak

31.10.2020 12:51
Vacicak

XXX.XXX.177.38

Zdravíčko, chtěl bych se zeptat, zda je možné do terária agamě přidělat nějaké schůdky, aby si mohla sama z terária vylézt a zase zalézt, jak bude sama chtít (jenom přes den samozřejmě). Nebo jestli to není dobrý nápad z důvodu, že by musely být posuvné dveře několik hodin denně pootevřené a táhlo by jí tam, nebo z nějakého jiného důvodu?

Díky za každý názor a zkušenost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.10.2020 15:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

A z jakého důvodu? Zdá se vám terárium malé? Pořiďte větší

Vacicak

1.11.2020 16:20
Vacicak

XXX.XXX.177.38

Mnoho jste mi neporadil, ale i tak děkuji za reakci. Terárium má rozměry, v kterém jiní chovají klidně tři agamy, v tom bych problém nehledal.

Jde mi spíš o to, aby si agama mohla sama vybrat, jestli chce být zalezlá v teráriu, nebo prozkoumávat okolí, přeci jen jsou to vcelku zvědavá zvířata.

1.11.2020 18:05
Sthilka

XXX.XXX.19.152

Dobrý den nemyslím si že je to dobrý nápad agama bude nejspokojenější ve vhodně zařízeném teráriu s vhodnými podmínkami.
Dále kdyby jste měl několik hodin denně otevřené špatně se udržuje mikroklima v teráriu navíc agamě tím nic nedáte akorát nachladne od země.
Pokud máte jak už jste psal dostatečně velké terárko tak to jí stačí netřeba žádné venčení a prozkoumávání, ale pokud by jste chtěl tak mu můžete na léto vybudovat výběh to agamě i prospěje.

Vacicak

1.11.2020 18:54
Vacicak

XXX.XXX.177.38

To máte asi pravdu. Jelikož jsem nikde na internetu nenašel, že by to někdo praktikoval, tak jsem předpokládal, že u toho budou převládat negativa. Letní výběh určitě vyzkoušíme.
Děkuji

ReBar

2.11.2020 12:45
ReBar

XXX.XXX.129.50

Dobrý deň, určite to nerobte. V teráriu má terarijné zviera ako agama optimálne podmienky pre život, v byte ich nemá ani náhodou ! (ani UVB, ani teploty, proste nič). Mohli by ste jej týmto spôsobom urobiť veľa problémov. Vždy si musíme uvedomiť kde ten plaz žije a ako žije a trochu si prerovnať priority čo sa páči nám (to že si myslíme aká je agama happy vonku pri skúmaní je len ľudská nevedomosť). Agama nie je králik ani kočka, je to stále plaz ktorý prispôsobuje svoju teplotu prostrediu, svetlá majú vplyv na jej aktivitu atď... takže určite nie :)

Vacicak

3.11.2020 19:30
Vacicak

XXX.XXX.177.38

Beru na vědomí, díky :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík