Uživatel s deaktivovaným účtem

Záleží co chcete za žáby chovat. Pokud dendrobátky a jiné menší druhy, dá se krmit octomilkami, ty rostliny neničí. U mě cvrčci dali kytkám co proto, proto u druhů u kterých to jde a je nutné mít rostliny s měkkými listy, krmím octomilkami a ne cvrčky.
U větších druhů se dá krmit do krabičky, kam si dojdou žáby nalovit...

Tak pro chov Scaphiphryne bych viděl lepší neosázené terárko, max navázané rostliny na větvích, protože tyhle žabky budou zakopané v substrátu... Odkud máte S. madagascariensis?
U nich chci nechat rostliny v květnících a trochu je vyvýšit, aby mi do nich nerýpaly. Terárium bude celkem vysoké, takže se to nějak vyřešit dá. Mám je teď v boxu a jsou to strašní krtci. Jedna nora vedle druhé. Koupila jsem pár v květnu na burze. Chtěla jsem větší skupinku, bohužel teď nejsou k sehnání, tak snad časem ještě pár kousků najdu.

Nechal bych je v boxu, může tam být hlubší substrát, terárium nevyužijí. Květináče by musely být až na dno, aby je nepodkopaly. Na rozmnožování dát do akvárka s trochou vody, jinak bych je nechal v bedně s hlubokým substrátem. Takhle to dělá kolega se S. marmorata...
Budou nejspíš z importu, moc to nikdo nechová a natož množí.
Budou mít tera, co bylo děláno na zakázku rohatce, takže tam se s výškou substrátu počítá :). Měla jsem mít dvě stejná pro dvě rohatky. Bohužel mi jedna po třech letech náhle umřela, takže terárko zbylo na tyhle žabky. Nemám co jiného tam dát, na ropuchy by bylo malé.
Z odchytu jsou, řekla bych, určitě. Mám je z testudo2, nebo od pana Jahody, teď si nejsem jistá.