Dobrý den, příští rok chci začít odchovávat gekončíky. Chovám je již 9 let a tak bych o žádnou při kladení nechtěla přijít. A tak bych se chtěla zeptat, jestli mohou nastat ještě jiné komplikace(krom zadržení snůšky), které mohou samici ohrozit na životě. A také bych se chtěla zeptat, jestli samice během nošení vajec a po nakladení žere, nebo ne. Děkuji za odpověď
Průběhu vytváření vajec budou jíst. A když příde ke kladení tak dva tři dny nejí.
Musíš tam mít kladiště, kde ti bude klást.
Měla by se zvíšit i krmení u toho jedince, když víte že bude klást. A při ohrožení samce může taky dojít. Když je vyděsíte při páření, může se stát že samice se lekne a urve samci hevi penis a následkem zranění zemře. Pokud je necháte vklidu tak se ničeho nebojte. A samice musí mít na oplození hmotnost minimální 43g.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Anchiornis cz/sk
napsal(a):
Průběhu vytváření vajec budou jíst. A když příde ke kladení tak dva tři dny nejí.
Musíš tam mít kladiště, kde ti bude klást.
Měla by se zvíšit i krmení u toho jedince, když víte že bude klást. A při ohrožení samce může taky dojít. Když je vyděsíte při páření, může se stát že samice se lekne a urve samci hevi penis a následkem zranění zemře. Pokud je necháte vklidu tak se ničeho nebojte. A samice musí mít na oplození hmotnost minimální 43g.
Jenom se ptám - hevi penis je totéž co hemipenis?

Hemipenis, ano - uzivatel anchiornis s cestinou prilis nekamaradi, jak vidno.. Gekoncici jsou vic nez zivotaschopni, nebal bych se o ne. Kdyz uz byli oba zapojeni do rozmnozovani, daval jsem casteji holatka, pinzetou kazdemu zvlast. Samicka se vyklade do vhodne nadoby s vlhkym substratem, je to na ni i videt..

Anchiornis cz/sk
napsal(a):
Tak ježíš marja tak jsem to psal ve spěchu. A každý se může splést.
Samozřejmě, že může. Ale občas tak dochází k nedorozuměním.

Anchiornis cz/sk
napsal(a):
Tak ježíš marja tak jsem to psal ve spěchu. A každý se může splést.
Kdyz radim 'novackovi',mel bych se vyjadřovat presne, abych ho jeste vice nezmatl a neupozornovat ho na problem, ktery velmi pravděpodobně vubec nenastane..