Zdravím všechny,
nedávno jsem si pořídil Krajtu královskou a přesto, že jsem prostudoval všechny možný články a nakoukal spoustu videí, tak bych potřeboval dvě rady. Jedná se o samečka a je starý 2 měsíce. 1. Krmení je v pohodě, ale jak je to s vyměšováním? Pokud krmím jednou týdně, mám taky jednou týdně očekávat "výkal"? Nebo se vyprázdní třeba až po čtyřech krmeních? Vím, že se to nedá říct přesně, ale je v tom nějaké obecné pravidlo? a za 2. V terárku 100X50X50 mám na jedné straně 50W žárovku a 20W topnou podložku. Je mi jasné, že se žárovka na noc vypne, ale vypíná se i ta podložka? nebo jí mám nechat přes noc hřát? Terárko je v pokoji, kde teplota pod 20 stupňů neklesne.
Předem díky za reakce. Pavel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.213
Boze ty to vidis. Had by mel. Mit teplotni rozptyl na vyhrevu (folie) cca 30-32 folie az 25 mimo vyhrev, folie by mela byt bud na stene nebo prekryta necim aby had nelezel primo na ni. Ma jet pres termostat ne samostatne. Takhle si hada muzete krasne upalit. Zarovka na prisviceni dobry ale at je to ledka co sama o sobe uz nehreje. Jinak had bude mit na obou stranach vyhrev a zadne chladnejsi misto.
mam_rada_zvirata

XXX.XXX.125.1
Dobrý den, chtěla bych si pořídit nějakou suchozemskou želvu, je prý celkem nenáročná a ideální zvíře pro člověka, který není celý den doma, mohl by mi prosím někdo poradit, jaký druh by se hodil a jestli je nějaká zásadní věc o želvách, kterou bych měla vědět ?
Chtěla bych spíše nějakou menší želvičku, třeba 15 cm.
Děkuji moc za každou odezvu a děkuji moc.
jestli je nějaká zásadní věc o želvách, kterou bych měla vědět ?
Těch věcí je poměrně dost.
Velikostně by vyhovovaly běžně chované ...ALE
Jestli nemáte možnost venkovního chovu + zimování, tak na želvu (pokud opravdu máte ráda zvířata) zapomeňte....
Běžně chované nezimující "afričanky" jsou zase velké...a výběh také potřebují
Studovat můžete např. zde
http://www.zelvy.wbs.cz/Jak-zacitumisteni-a-chov.html
http://www.zelvy.wbs.cz/Jak-a-cim-krmit.html
http://www.zelvy.wbs.cz/Zakladni-potrava.html.
Uživatel s deaktivovaným účtem

mam_rada_zvirata
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych si pořídit nějakou suchozemskou želvu, je prý celkem nenáročná a ideální zvíře pro člověka, který není celý den doma, mohl by mi prosím někdo poradit, jaký druh by se hodil a jestli je nějaká zásadní věc o želvách, kterou bych měla vědět ?
Chtěla bych spíše nějakou menší želvičku, třeba 15 cm.
Děkuji moc za každou odezvu a děkuji moc.
Nenáročná z pohledu, že nepotřebuje přítomnost člověka jako třeba pes, ano. Ale z hlediska chovatelského ne. Opravdu nastudujte, jak radí lupus4.
Vosy17
napsal(a):
Zdravím všechny,
nedávno jsem si pořídil Krajtu královskou a přesto, že jsem prostudoval všechny možný články a nakoukal spoustu videí, tak bych potřeboval dvě rady. Jedná se o samečka a je starý 2 měsíce. 1. Krmení je v pohodě, ale jak je to s vyměšováním? Pokud krmím jednou týdně, mám taky jednou týdně očekávat "výkal"? Nebo se vyprázdní třeba až po čtyřech krmeních? Vím, že se to nedá říct přesně, ale je v tom nějaké obecné pravidlo? a za 2. V terárku 100X50X50 mám na jedné straně 50W žárovku a 20W topnou podložku. Je mi jasné, že se žárovka na noc vypne, ale vypíná se i ta podložka? nebo jí mám nechat přes noc hřát? Terárko je v pokoji, kde teplota pod 20 stupňů neklesne.
Předem díky za reakce. Pavel
Infra podložku ovládas termostatom. To ty musís na noc vypnuť tú infra podložku.
Valentko
napsal(a):
Infra podložku ovládas termostatom. To ty musís na noc vypnuť tú infra podložku.
Díky za reakci, jen upřesním, že žárovku i podložku mám samozřejmě na jedné straně. Teploty sleduju a jsou přes den v pohodě. Teď mám obojí zapojeno přes časovou zásuvku od 8 do 20 hod. Je tedy termostat vůbec nutný? a mužete popřípadě dát nějaký odkaz? Protože když googlím, tak mi to najde položky od 300 po 2500. díky
{iJe tedy termostat vůbec nutný?
no tvl, musíte to mít zapojené tak, aby se udržely potřebné teploty 24/7 - je velmi důležité, aby měl k dispozici místo na vyhřívání, ale i kout, kde je nižší teplota. Vyšší teplota by se měla pohybovat asi v rozmezí 30°– 33°C, nižší teplotní rozmezí asi v hodnotách 24° - 27°C. Vlhkost 55 - 65%.
Jestli mu svítíte nebo ne, je fuk, ale ty teploty tam musí být., capišto ?
lupus4
napsal(a):
{iJe tedy termostat vůbec nutný?
no tvl, musíte to mít zapojené tak, aby se udržely potřebné teploty 24/7 - je velmi důležité, aby měl k dispozici místo na vyhřívání, ale i kout, kde je nižší teplota. Vyšší teplota by se měla pohybovat asi v rozmezí 30°– 33°C, nižší teplotní rozmezí asi v hodnotách 24° - 27°C. Vlhkost 55 - 65%.
Jestli mu svítíte nebo ne, je fuk, ale ty teploty tam musí být., capišto ?
Jasný, chápu a chci si nechat poradit. Mužete mi tedy hodit nějaký link na termostat? Jestli to dobře chápu, tak nějaký dražší, cca 2000 kč mi vlastně nahradí i ty dvě časové zásuvky ne?
Jestli to dobře chápu, tak nějaký dražší, cca 2000 kč mi vlastně nahradí i ty dvě časové zásuvky ne?
Nenahradí, páč termostat a časový spínač (zásuvka) plní zcela rozdílné funkce.
Termostat - udržuje požadovanou konstantní teplotu temperovaného místa nezávisle na čase tzn. furt. Pokud tedy máte správně umístěný tepl. snímač.(čidlo). A pokud samozřejmě nemáte předřazen nějaký omezující prvek např. právě ten časový spínač.
Časový spínač zapíná a vypíná spotřebič ve vámi zvoleném čase, nezávisle na okolní teplotě.
Pro vás je jednoznačně potřebnější ten termostat. Tak asi tak.
Jiří5
napsal(a):
V takovém případě si zkuste pročíst třeba https://www.rostlinna-akvaria.cz/termostaty/ringder-tc-220-programovatelny-termostat?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=N%c3%a1kupy_podle_ceny+-+PC&utm_content=Ringder+tc-220+programovateln%c3%bd+termostat
Super, díky moc!