Lukes

XXX.XXX.70.221
Našel by se tu někdo ochotný mě poradit, diky
jak nejde o hada tak se nikomu do tématu moc nechce jak jsem si tady tak všimnul:), pralesničky jsem dříve choval, tak vám napíšu několik postřehů, nejdříve je důležité si ujasnit jaký typ terária chcete, jestli okrasné nebo chovné, to je někdy zásadní rozdíl, okrasné je mnohem náročnější na údržbu, žabky je v takovém zařízení i náročnější hlídat jejich zdravotní stav, obecně jsou pralesničky nenáročné, tedy ty běžnější druhy, teplota by se měla pohybovat 18 až 25 stupňů, den/noc, léto/zima, důležité je rosení, buď mlhovačem nebo ručním zařízení, to je ideální dělat každý den nebo obden dle vlhkosti, já rosil obden, měl jsem terária v rybárně a tam je samo o sobě vlhko, velmi náročné v chovu, je zajistit množství živé drobné potravy, s octomilkama se spokojit nemůžete, ty jsou pouze jako doplněk, hlavní zdroj potravy musí tvořit mikrocvrčci, malí šváby, jako doplněk octomilky, mšice, které se zakoupí jako násada a chovají v krabičce na hrachu a chvostoskoci. chovné terárium je pro chov snadné, na dno například akvarijní oblázky, jednu nebo dvě rostlinky v květináči a množství úkrytů, třeba z kokosových skořápek, květináčů a podobně, velmi mělkou mističku s vodou například petriho misku, z celého chovu je nejnáročnější právě krmivo, jinak je chov poměrně snadný.