Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.11.2020 17:51
juno

XXX.XXX.167.203

Zdravím, potřebuji nutně poradit s okem samce krajty královské, starý 2,5 roku.
Krajta má vše co by krajta mít měla, vlhkost, teplotu atd... Ale pár dní zpět (sobota 27.11) jsem si na oku všimla takové šedé “čmouhy” (první foto) psala jsem přátelům a známým ti řekly že je to buď zánět a nebo je slepý, a že bych s tím měla na veterinu (bohužel do pondělí 6.12 zavřeno) a dnes sem si všimla že mu oko “seschlo” (druhé foto) prosím nevěděl by někdo co to je a co s tím nejlépe i dělat? Druhé oko má úplně v pořádku...

Neregistrovaný uživatel

1.12.2020 11:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.229

Bud jde do svleku nebo si ho pri poslednim svleku nesvliknul.

1.12.2020 11:58
juno

XXX.XXX.39.224

ne, vslek to neni predevcirem jsem mu musela pomahat se vslekem a vim ze obe oci si vsleknul sam, nasla sem je v tera...

dogidog

21.9.2021 08:16
dogidog

XXX.XXX.228.197

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli už víte co to bylo? Teď řeším stejný problém, tedy co se týká první Vaší fotky, do stádia té druhé to zatím nedošlo.
Krajtu mám asi 3 roky, je stará cca 8 let a byla chovaná v nevyhovujících podmínkách. Když jsem si ji vzala, byla klidně i třičtvrtě roku zalezlá v úkrytu a nepřijímala potravu. Teď je většinou aktivní a žere přes jaro a léto. Do teď sežrala několik mastomyší a potkanů a zatím to vypadá, že má chuť k jídlu pořád. Mívá problémy se svlekem, většinou ji musím namáčet a pomáhat se zbytky. Po svleku jsem si všimla fleků v horní části očí, má to na obou a vypadá to asi jako strup. Máčení s tím nic neudělalo tak jsem čekala na další svlek. Po dalším svleku opět nic, opět jsem máčela a dosvlékala spodní část hlavy, snažila jsem se i oči omývat mokrou utěrkou, ale nic nepomohlo. Přikládam fotky očí, prosím o radu co by to mohlo být a co s tím.? U mě se má perfektně, terárium s topným kamenem, miskou s vodou, vlhkost 50-60%. Co se týká podmínek by mělo být vše v pořádku. Takže vůbec netuším čím to může být.

21.9.2021 09:48
juno

XXX.XXX.176.176

zdravím. oko jsme bohužel nevyřešili ale vím že měla parazity na které následně podlehla takže doporučuji veterináře

dogidog

21.9.2021 11:48
dogidog

XXX.XXX.228.197

To je mi moc líto. Každopádně děkuji za odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík