Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Matesiák

2.12.2020 21:34
Matesiák

XXX.XXX.134.44

Ahoj,
chtěl bych množit šváby, jelikož mám 3 agamy a nejspíš budou mladý a ještě budu kupovat další. Mám chov švábů sice je to malej box ale zítra dám větší a koupím ve zverimexu 2 balení švábů, chtěl bych je množit. Chtěl bych se zeptat jak často je mám krmit a jak rychle vyrostou a prostě celkově je chci množit a chci se zeptat jakou by měli mít teplotu atd...
Moc vás prosím o nějaké účinné rady jak množit.
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.12.2020 16:33

Ahoj, bylo by dobre uvest konkretni druh, ktery chces mnozit 😉

Matesiák

3.12.2020 16:54
Matesiák

XXX.XXX.134.44

Obyčejnej krmnej druh BLAPTICA DUBIA

3.12.2020 16:56

A chces dobre, nebo spatne zpravy?

Matesiák

3.12.2020 20:36
Matesiák

XXX.XXX.173.184

Dobrý i špatný zprávy prosím 😜
Hlavně nějaký tipy na správnéj chov ohledně teploty a jak je často krmit a jak rychle rostou atd... A kdyby existoval jinej druh krmných švábů kterej se snadněji množí tak mi poradtě díky.

4.12.2020 07:45

Dobre je, ze nemaji velke naroky (teplota ke 30 C, dobre krmeni - ovoce.zelenina atd), horsi, ze vyvoj od vylihnuti po pohlavni dospelost 6 mesicu a urychlit to nejde, max trochu uspechat teplotou a pravidelnym krmenim. Ty dve krabicky mohou byt dobry zacatek, ale nesahat do nich a nezkrmovat, cim vice zvirat, tim spokojenejsi skupina.. Staci box, prolozky, pridaval jsem dubovou hrabanku, nebo spis suche listy, slouzi i jako ukryt pro nymfy. Nikdy nemenit vse, horsi prolozky zlikvidovat a lepsi pouzit, pach kolonie je pro ne dulezity a vse ciste zpomali mnozeni

5.12.2020 21:08
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý večer.

Chov švábu je velice jednoduchý, při zachování základních podmínek.

1. Teplota 30 - 36 st. C - docílíme topnou folií cca 7 - 15 W vloženou pod box z umělé hmoty .

2. Krmení dle potřeby ,cca 1 x týdně - suché pečivo, ovesné vločky, ovoce, zelenina, tráva, pampelišky, salát....
3. Proložky od vajec
4. Osvědčilo se mi : nádobka s houbou namočenou vodou. Zejména mladí jedinci vlhko vyhledávají.

Te je vše.
Po mnoha pokusech chovu všech dostupných švábu v ČR , jsem zůstal u chovu švábu madagaskarských- syčících (Gromphadorhina portentosa )

Neumírají, vývoj sice trvá déle, ale za výborných podmínek se snadno a rychle množí. skrmovat lze všechna stádia. Jsou měkký a všechna jmenovaná zvířata je s velkou vervou přijímají. Krmím Agamy vousaté, chameleony jemenské , Chameleony pardálí Gekko gecko, surikaty, fenky, drápkaté opičky.
Mám zavedený chov v několika tisících jedinců.

Pěkný večer

RN

Matesiák

7.12.2020 17:09
Matesiák

XXX.XXX.243.160

Ahoj tak jsem si založil chov a myslím si že se začíná dařit už jsem viděl pářit šváby. A dneska jsem si všiml jedné samice jak snáší ootéku tak jsem se chtěl zeptat jestli náhodou tu ootéku ostatní šváby nemohou sníst ??
Nebo jestli mám tu samici co snáší oddělit a nebo tak něco ?😀

7.12.2020 18:26
selmicka

XXX.XXX.248.233

Matesiák napsal(a):
Ahoj tak jsem si založil chov a myslím si že se začíná dařit už jsem viděl pářit šváby. A dneska jsem si všiml jedné samice jak snáší ootéku tak jsem se chtěl zeptat jestli náhodou tu ootéku ostatní šváby nemohou sníst ??
Nebo jestli mám tu samici co snáší oddělit a nebo tak něco ?😀

Dejte 10 plus i hodně více švábů jakéhokoliv druhu a nic víc. Budete jích mít při kvalitních podmínkách mraky. Přeji radost i z těch švábu a dobré chutnání agamám.
RN

Matesiák

7.12.2020 21:39
Matesiák

XXX.XXX.243.160

selmicka napsal(a):
Dejte 10 plus i hodně více švábů jakéhokoliv druhu a nic víc. Budete jích mít při kvalitních podmínkách mraky. Přeji radost i z těch švábu a dobré chutnání agamám.
RN

Děkuji 😜

7.12.2020 22:00
selmicka

XXX.XXX.248.233

Matesiák napsal(a):
Děkuji 😜

Nemáte zač.

Hlavně ,aby jste se správným směrem dle svého rozhodnutí dal a byl spokojen s chovem švábu ,který jste si založil a vše bylo ok. Jak pro Vás , tak pro agamy.
Pěkný večer
RN

12.12.2020 13:40
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý den.

Dovolím si upřesnit krmení šváby madagaskary.
Tato informace je samozřejmostí pro letité teraristy, začátečník hledající vhodné šváby pro chov a zkrm tera zvířat ,si chov muže a nemusí vyzkoušet. Pokud chov vyzkouší, bude nejen překvapen, ale i spokojen.

Přednosti madagaskarů:

- úhyny nejsou - alespon za 6 let co jich mám v chovu řádově cca 9000 ks, tak nic nevidím. U Blaburus gigantea a diskodális ,

denně krmím uhynulými kusu surikaty.
- pokud mají teplotu 30 plus - odchovy jsou značné
- jak jsem se zmínil v předešlém příspěvku, zvířata je s velkou chutí přijímají
- případný unik, v bytě nepřežijí

Nevýhody :

- lezou po skle ( 2 cm obvod nádrže namazat vaselinou a je vše vyřešeno, nevylezou. )
- menší reprodukce než u dubií
- dorůstají cca 8 cm, a ty již nelze samozřejmě snad skrmit např. agamám. ( nezkoušel jsem to, mám mládata agam..)

Já dospělci krmím zejména surikaty a fenky berberské. T akže bezodpadový koloběh krmení šváby., mých zvířat.

Pokud si terarista založí chov madagaskarů , bez problému bude skrmovot všechny velikosti dle svých chovanců a dospělce bud prodá nebo si je bude regulovat.

Má zajištěno krmení pro své tera chovance v dostatečném množství za daných výhod mnou zmíněných.
Pokud posoudím chov cvrčku, sarančat, je to nesrovnatelné. Sarančata a cvrčci chtějí "péči" oproti švábům.

Cvrčky i sarančata chovám taktéž, abych všem svým chovancům dopřál v krmení to nej.

Závěrem dodám, chovatel Felsum m. grandis mi dovezl 4 mládata cca 6 - 8 cm . Krmil je prý pouze šváby.
Po umístění dostaly šváby madagaskary, močný červy, cvrčky . Šváby odlovily. na ostatní se musí naučit.

Takže je vidět, že i velké madagaskary lze skrmovat tera chovancům.

Pěkný den

RN

12.12.2020 23:08

selmicka napsal(a):
Dobrý den.

Dovolím si upřesnit krmení šváby madagaskary.
Tato informace je samozřejmostí pro letité teraristy, začátečník hledající vhodné šváby pro chov a zkrm tera zvířat ,si chov muže a nemusí vyzkoušet. Pokud chov vyzkouší, bude nejen překvapen, ale i spokojen.

Přednosti madagaskarů:

- úhyny nejsou - alespon za 6 let co jich mám v chovu řádově cca 9000 ks, tak nic nevidím. U Blaburus gigantea a diskodális ,

denně krmím uhynulými kusu surikaty.
- pokud mají teplotu 30 plus - odchovy jsou značné
- jak jsem se zmínil v předešlém příspěvku, zvířata je s velkou chutí přijímají
- případný unik, v bytě nepřežijí

Nevýhody :

- lezou po skle ( 2 cm obvod nádrže namazat vaselinou a je vše vyřešeno, nevylezou. )
- menší reprodukce než u dubií
- dorůstají cca 8 cm, a ty již nelze samozřejmě snad skrmit např. agamám. ( nezkoušel jsem to, mám mládata agam..)

Já dospělci krmím zejména surikaty a fenky berberské. T akže bezodpadový koloběh krmení šváby., mých zvířat.

Pokud si terarista založí chov madagaskarů , bez problému bude skrmovot všechny velikosti dle svých chovanců a dospělce bud prodá nebo si je bude regulovat.

Má zajištěno krmení pro své tera chovance v dostatečném množství za daných výhod mnou zmíněných.
Pokud posoudím chov cvrčku, sarančat, je to nesrovnatelné. Sarančata a cvrčci chtějí "péči" oproti švábům.

Cvrčky i sarančata chovám taktéž, abych všem svým chovancům dopřál v krmení to nej.

Závěrem dodám, chovatel Felsum m. grandis mi dovezl 4 mládata cca 6 - 8 cm . Krmil je prý pouze šváby.
Po umístění dostaly šváby madagaskary, močný červy, cvrčky . Šváby odlovily. na ostatní se musí naučit.

Takže je vidět, že i velké madagaskary lze skrmovat tera chovancům.

Pěkný den

RN

Nevadi vam, ze si dopisujete sam se sebou a upresnujete dalsi sadu nevyzadanych informaci?

Přidejte reakci

Přidat smajlík