Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

xxxFilip

7.12.2020 17:51
xxxFilip

XXX.XXX.175.85

Dobrý den,
asi 3 týdny mám doma mladou krajtu (pastel) a třetí týden mi odmítá přijímat potravu. První dva týdny žrala normálně a po ohřáté myšce chňapla, jen ji uviděla, ale teď ji vůbec nechce.
Terárium má 70x40x40 s větracími mřížkami. Úkryty má 2 vyrobené, ale také je v teráriu jakýsi převis, pod kterým je nejčastěji. Je zde velká miska s vodou (celá se do ni vleze).
Ne že bych nevěděl, že krajty občas přestanou žrát i na delší čas, ale tahle je ještě maličká, věk bych si tipoval, ale dlouhá je CCA 40 cm. Venku na ruce je každý den kolem 10 minut...
Prohledal jsem internet a našel jsem, že mladá krajta by měla být velmi žravá je-li rozkrmená, chovatel vypadal spolehlivě, měl kolem 50ti různých hadů a všichni, které mi ukazoval, vypadali bez nějakých problémů.
Nevíte prosím někdo, proč by mladá krajta reagovala, jakoby se myši bála?
Děkuji za odpověď.

Filip Ország

čtvrtek

10.12.2020 09:44
čtvrtek

XXX.XXX.152.24

Dobrý den. Sama krajty nechovám, takže asi nejsem úplně nejlepší rádce, ale můžu se pokusit. Přijde mi, že by to mohl být buď stres nebo nějaké nesrovnalosti v teplotě/vlhkosti. Je had bázlivý, lekavý? Pak bych celé terárium zaplnila kůrami, rostlinami, větvemi (pokud už to tak nemáte), aby se cítil bezpečně i mimo úkryty. Jsou ty úkryty dost malé, aby se do nich sotva vešel? V tomhle případě bych taky možná omezila četnost toho vyndavání na ruku.
Nebo by to mohlo být nevhodnou teplotou/vlhkostí. Možná tam dochází k nějakému kolísání kvůli tomu, že je zima. Doma se topí, v noci je zima, vlhkost vzduchu se asi taky mění...
Pokud jste si jistý, že ani jedno není ten případ, můžete jako poslední možnost zkusit krmit živými nebo předem zabitými myšmi. Ale pokud je had bázlivý tak by krmení živými asi bylo spíš kontraproduktivní.

10.12.2020 11:52
Vosy17

XXX.XXX.229.149

Zdravím, podle velikosti bude mít tak dva až tři měsíce ne? Sám mám samečka black pastel, kterému jsou necelé tři a řešil jsem podobnou věc. Velikostně a v poměru váhy by na to sice měl, aby sežral dospělou myš (živou), ale taky se jí prostě ještě bojí. Nakonec jsem uspěl s myším medvídkem (snad to píšu dobře), je to prostě už myš, která má srst, ale ještě zalepené oči a není tolik pohyblivá a s tou nemá žádný problém.

10.12.2020 16:22
Axyd

XXX.XXX.161.177

Ak si do 2 týždnoch nezoberie tak by som išiel k veterinarovi

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.12.2020 13:56

Axyd napsal(a):
Ak si do 2 týždnoch nezoberie tak by som išiel k veterinarovi

A veterinar ji nakrmi za tebe, bo co??

11.12.2020 13:59
Axyd

XXX.XXX.161.177

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A veterinar ji nakrmi za tebe, bo co??

Predstavte si že áno

11.12.2020 14:20

A proc by to delal? Zvire, ktere z nejakeho duvodu odmita potravu, neni nutne ani zadouci okamzite cpát

11.12.2020 14:34
Axyd

XXX.XXX.161.177

A proc by to delal? Zvire, ktere z nejakeho duvodu odmita potravu, neni nutne ani zadouci okamzite cpát

Ja viem. Ale keď dlho nechce žrať veterinár zisti čo mu je a poprípade ho aj nakŕmi.

11.12.2020 15:00

Axyd napsal(a):
Ja viem. Ale keď dlho nechce žrať veterinár zisti čo mu je a poprípade ho aj nakŕmi.

A jak asi? Udela mu ultrazvukove vysetreni, tomografii, CT? A pak na studenem stole pod zarivkou nacpe a majitel pojede s nakrmenym hadem v teplote asi 5C hodinu domu??

xxxFilip

11.12.2020 16:27
xxxFilip

XXX.XXX.175.85

Děkuji za reakce, obzvlášť mě pobavilo "A veterinar ji nakrmi za tebe, bo co??" Volal jsem chovateli a říkal, že se její sourozenci svlékají a nežerou přirozeně, chvíli jsem ji tedy sledoval a teď ji krásně zbělaly očka, takže se svléká také... Děkuji za alespoň nepřesné určení věku.

Filip Ország

11.12.2020 16:54

xxxFilip napsal(a):
Děkuji za reakce, obzvlášť mě pobavilo "A veterinar ji nakrmi za tebe, bo co??" Volal jsem chovateli a říkal, že se její sourozenci svlékají a nežerou přirozeně, chvíli jsem ji tedy sledoval a teď ji krásně zbělaly očka, takže se svléká také... Děkuji za alespoň nepřesné určení věku.

Filip Ország

Ja byl totiz u veterinare vseho vsudy dvakrát nebo trikrat, vyhrez kloaky a zkracování zobaku a drapu, to si totiz doma neuděláš, jinak plazich veterinaru je velmi malo 😉

11.12.2020 18:18
Axyd

XXX.XXX.161.177

A jak asi? Udela mu ultrazvukove vysetreni, tomografii, CT? A pak na studenem stole pod zarivkou nacpe a majitel pojede s nakrmenym hadem v teplote asi 5C hodinu domu??

Ahhhhh

11.12.2020 22:49
Vosy17

XXX.XXX.208.120

Nepřesné určení věku? Narazíte na můj příspěvek?

12.12.2020 16:24
Axyd

XXX.XXX.161.177

A ešte povedal som že po 2 týždnoch. A ak mu ten had nebude nejesť ešte veľmi dlho tak ho nechá zdochnúť hladom.

12.12.2020 23:06

Axyd napsal(a):
A ešte povedal som že po 2 týždnoch. A ak mu ten had nebude nejesť ešte veľmi dlho tak ho nechá zdochnúť hladom.

Kdyby ses nekdy obtezoval promluvit s chovateli krajt kralovskych, dozvis se, ze dokazi drzet hladovku az 3/4 roku bez nasledku. A krom toho zadavatel uz psal,ze krajticka jde do svleku a pak ji muze potravu nabidnout.

12.12.2020 23:19
Axyd

XXX.XXX.161.177

Kdyby ses nekdy obtezoval promluvit s chovateli krajt kralovskych, dozvis se, ze dokazi drzet hladovku az 3/4 roku bez nasledku. A krom toho zadavatel uz psal,ze krajticka jde do svleku a pak ji muze potravu nabidnout.

Ale trpia
Cmuuk

12.12.2020 23:23
Axyd

XXX.XXX.161.177

Nemá to zmysel sa s vami zhodnúť. Pan dokonalý

12.12.2020 23:37

Axyd napsal(a):
Nemá to zmysel sa s vami zhodnúť. Pan dokonalý

Ne, pouceny a ptajici se, misto sireni domnenek a předpokladů

12.12.2020 23:54
Axyd

XXX.XXX.161.177

Jojo. Ale česky moc neumim. Preložite to. Jojo

13.12.2020 08:50

Axyd provokuje coby rozdvojená osobnost i na drůbeži (vlákno sokol).

13.12.2020 08:58

Aha, a pritakava selmicce, na exotickych zviratech, coby znalec dive zvere..

13.12.2020 09:42
Axyd

XXX.XXX.161.177

Axyd provokuje coby rozdvojená osobnost i na drůbeži (vlákno sokol).

To není provokovanie. Precitajte si správy ešte predtým. Uvidíte kto ma provokoval. A s tou rozdvojenou osobnosťou ste už trápny.

13.12.2020 09:50
Axyd

XXX.XXX.161.177

Aha, a pritakava selmicce, na exotickych zviratech, coby znalec dive zvere..

Nie. Len chceme mať prehľad. Papa

13.12.2020 17:17

Axyd napsal(a):
Nie. Len chceme mať prehľad. Papa

Ja bych navstevu veterinare doporucil tobe

13.12.2020 17:37
Axyd

XXX.XXX.161.177

Ja bych navstevu veterinare doporucil tobe