Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Katty001

17.12.2020 08:33
Katty001

XXX.XXX.210.168

Dobrý den,

ráda bych se zeptala někoho kdo má zkušenosti s užovkou býčí.
Mám pár. Žijí odděleně, protože se mi bohužel chtěli několikrát sežrat navzájem a poslední dobou je samec enormně aktivní snaží se dostat ven nebo se prohrabat skrz podlahu je možné že cítí samici? Nebo myslíte že by mohl mít jiný problém už jim přes 8 let a nikdy mi ani jeden z nich tohle nedělal.

Předem děkuji za rady.

17.12.2020 09:35
Axyd

XXX.XXX.130.68

Katty001 napsal(a):
Dobrý den,

ráda bych se zeptala někoho kdo má zkušenosti s užovkou býčí.
Mám pár. Žijí odděleně, protože se mi bohužel chtěli několikrát sežrat navzájem a poslední dobou je samec enormně aktivní snaží se dostat ven nebo se prohrabat skrz podlahu je možné že cítí samici? Nebo myslíte že by mohl mít jiný problém už jim přes 8 let a nikdy mi ani jeden z nich tohle nedělal.

Předem děkuji za rady.

Ja si myslím ale overte si to že necíti. Možno viete že nijaký chovatelia majú také veľké hadie miesnosti plné hadov bol som v nich obdobný párenia a správali sa normálne. A nemusíte sa báť. Ak by ju aj cítil tak to nevadí. Ale ak vám to vadí môžete ich dať do inej miestnosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.12.2020 09:37

Axyd napsal(a):
Ja si myslím ale overte si to že necíti. Možno viete že nijaký chovatelia majú také veľké hadie miesnosti plné hadov bol som v nich obdobný párenia a správali sa normálne. A nemusíte sa báť. Ak by ju aj cítil tak to nevadí. Ale ak vám to vadí môžete ich dať do inej miestnosti.

Ze by samecek nevedel o samicce, mozna pripravene k pareni? Pochybuju.. Zkusil bych je pod dohledem pripustit, ale treba se vyjadri nekdo zkusenejsi

Katty001

19.12.2020 11:28
Katty001

XXX.XXX.210.168

Dělá to neustále nevadí mi že to musím sledovat Jen se bojím že mu něco je. Terárium mám instalované jako skříň do zdi takže se přenést nedá a už nechtěl ani poslední krmení sápe se ven snaží se vytáhnout mezi skly ani někteří veterináři nevědí čím by to mohlo být tak už nevím koho se mám zeptat😰

19.12.2020 11:59

Katty001 napsal(a):
Dělá to neustále nevadí mi že to musím sledovat Jen se bojím že mu něco je. Terárium mám instalované jako skříň do zdi takže se přenést nedá a už nechtěl ani poslední krmení sápe se ven snaží se vytáhnout mezi skly ani někteří veterináři nevědí čím by to mohlo být tak už nevím koho se mám zeptat😰

Psal jsem si s chovatelem a on rika,ze jeho uzovky se snazi uteci z teraria, ze nejde o snahu k pareni atd.. Mozna nabidnout vice ukrytu? Kam se had vejde + - cely?

19.12.2020 13:36
Axyd

XXX.XXX.130.68

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Psal jsem si s chovatelem a on rika,ze jeho uzovky se snazi uteci z teraria, ze nejde o snahu k pareni atd.. Mozna nabidnout vice ukrytu? Kam se had vejde + - cely?

Ale zvláštne že ich má 8 rokov a nikdy to nerobili. Není niečo s teplotou?

Katty001

20.12.2020 09:42
Katty001

XXX.XXX.21.120

Úkrytu mají hodně a teplota se v bytě nemění Myslím že mají dokonce i nadstandard co myslíte ?

Katty001

20.12.2020 10:04
20.12.2020 11:50
Axyd

XXX.XXX.130.68

Katty001 napsal(a):
Úkrytu mají hodně a teplota se v bytě nemění Myslím že mají dokonce i nadstandard co myslíte ?

Ukritu má dosť. Tak neviem. Ale myslím že po oddobý párenia prestane. Potom napíšte. Ako to skončilo.

20.12.2020 11:53
Axyd

XXX.XXX.130.68

A mimochodom pekné terarko aj had.

20.12.2020 11:58
Pandinus

XXX.XXX.127.59

Zdravím, předně 8 let u pituophisek není žádný extra věk (trošku k pousmání, když čtu, že UŽ jim je tolik). Jsou to mladá zvířata. Druhá věc je, že touhle dobou by měly být zazimovány, aby si odpočinuly, nebo jim alespoň umožnit odpočinek ve stylu zhasnutí světel, nekrmení a umístění v plastovém boxu někam na chladnější část v bytě alespoň na 2 měsíce.
Co se týká teploty a údaje že se nemění, na to bych byl opatrný. Jiná je teplota v teráriu, než začne topná sezona a ve chvíli, kdy se v bytě či místosti v domě začne vytápět, teploty se logicky posunou. Pro zvířata teplota, jež pro ně byla přijatelná mnohdy vzroste. Nechci být prorok jako někteří hádači nade mnou, každopádně pokud máte teploty změřené a opravdu víte, že se teplota nezměnila ani o dva stupně, pak na tuhle mou myšlenku zapomeňte. Pokud to tak ale není a vy jste neměnila kupříkladu žárovku za slabší, přičemž došlo k nárůstu teploty v místnosti s teráriem, musela vzrůst i teplota v něm.
Osobně bych to nebral jako nějakou nemoc nebo poruchu, na druhou stranu si takhle některé kusy dokáží způsobit rány na čenichu tím, jak všude ryjí, přehrabují substrát nebo tlačí na dvířka či sklo a snaží se dostat ven. Mě tohle dělá aktuálně nezimující samec korálovky, který samici rozhodně necítí (ostatní zvířata aktuálně zimují, nebo jde o juvenily, které nezimuji). Zvíře přitom žere, je ve vynikající kondici, jen by touhle dobou mělo "chrápat". Reagujte na to vypnutím světel a nechte ho při teplotách, jež jsou zkrátka v místnosti bez vytápění. Zároveň bych na vašem místě popřemýšlel o tom, že ten zimní klid v tvrdším slova smyslu by byl ku prospěchu nejen samci, ale i samici. Bohatě přitom stačí zvířatům 14dní nesvítit, nekrmit, nechat je jen s přístupem k vodě a pak v plastovém boxu s vodou na novinách či hoblinách přemístit do teploty okolo 10-15C (lepší do tmy). Bohužel se lidé mylně domnívají, že zvířata je třeba zimovat jen ve chvíli, kdy je chceme množit.

Katty001

20.12.2020 17:11
Katty001

XXX.XXX.210.168

Dobrý den děkuji za info svitila jsem jen kvůli fotkám jinak by nebylo nic vidět Jinak teď mají klidový režim jak jste říkal nesvitim ale zatím ani jeden rok mi samec nepřestal žrát samice u te je to normální uz asi od 5 let každy rok dokonce i přez 3 měsíce nejí jen je schovaná poté je vše zase normální. Nikdy jsem je tedy nepresouvala do beden ale nikdy aktivita ani u jednoho nebyla takhle veliká uz je to prez měsíc neni možné ho třeba svědí kůže i když neni vidět žádná změna na kůži? Na fotce se zrovna rve do dvířek 🤷🏼‍♀️

21.12.2020 13:37
Pandinus

XXX.XXX.161.10

Katty001 napsal(a):
Dobrý den děkuji za info svitila jsem jen kvůli fotkám jinak by nebylo nic vidět Jinak teď mají klidový režim jak jste říkal nesvitim ale zatím ani jeden rok mi samec nepřestal žrát samice u te je to normální uz asi od 5 let každy rok dokonce i přez 3 měsíce nejí jen je schovaná poté je vše zase normální. Nikdy jsem je tedy nepresouvala do beden ale nikdy aktivita ani u jednoho nebyla takhle veliká uz je to prez měsíc neni možné ho třeba svědí kůže i když neni vidět žádná změna na kůži? Na fotce se zrovna rve do dvířek 🤷🏼‍♀️

No jenže on jaksi sám žrát nepřestane, pokud je i při vypnutých světlech teplota kupříkladu 20-22C. Pořád to je vysoká teplota. To je jako když čtu od chovatelů suchozemek, že jim želvy nechtějí samy zazimovat a v teráriu se přitom svítí, nebo jen vypnou žárovku. Jako kdyby si to zvíře mělo říct..ahááá, listopad, balím to a odteď se nehýbu, nežeru, snižuju tep. Samozřejmě, že pokud začnete snižovat teplotu, tak je třeba zároveň přerušit pravidelné nabízení potravy (už z důvodu možného odmítání potravy za snížené teploty a následného napadení krmným hlodavcem). Obávám se ale, že pokud se s teplotou dál nehýbá, zvířata to moc neovlivní

Neregistrovaný uživatel

23.12.2020 21:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.98

Axyd napsal(a):

Kdyz o tom nic nevis tak nerad. Pises hovadiny.

23.12.2020 21:21
Axyd

XXX.XXX.161.177

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kdyz o tom nic nevis tak nerad. Pises hovadiny.

Vy ma prenasledujete. Povedzte koľko máte hadov???

Neregistrovaný uživatel

23.12.2020 21:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Axyd napsal(a):
Vy ma prenasledujete. Povedzte koľko máte hadov???

Momentalne 160. Od afrických užovek až po adult krajty tmavé. Do toho třeba ještě gekončíky. Par snusek a odchovu uz za sebou taky mam. Mela jsem i retiky, anakondy. Takze hmm? Umim si vetsinu veci u hadu obstarat sama vcetne pichani ci rezani abcesu, cisteni, podávání leku i injekci. Rekla bych ze vzhledem k vasim dotazum ste hady videl tak za sklem v terarku.

23.12.2020 21:55
Axyd

XXX.XXX.161.177

Momentalne 160. Od afrických užovek až po adult krajty tmavé. Do toho třeba ještě gekončíky. Par snusek a odchovu uz za sebou taky mam. Mela jsem i retiky, anakondy. Takze hmm? Umim si vetsinu veci u hadu obstarat sama vcetne pichani ci rezani abcesu, cisteni, podávání leku i injekci. Rekla bych ze vzhledem k vasim dotazum ste hady videl tak za sklem v terarku.

Aha. Takže nemáte velhady. Tak nepíšte my prosím. Ak máte rozum. Ak nie píšte my. Možno máte skúsenosti viac. Ale ja si poradím zo známymi ktorý majú iba velhady. PROSÍM NEODPISUJTE UŽ.

24.12.2020 06:46

Viz téma Plazy! a běhání po bytě. Neničte si karmu.

24.12.2020 09:06
Axyd

XXX.XXX.161.177

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Viz téma Plazy! a běhání po bytě. Neničte si karmu.

Akože človek sa nemôže opýtať či taký nejaký existuje? A ak sa opýta tak je hneď neskúsený, blbý a nevie sa starať o plazy???

Neregistrovaný uživatel

24.12.2020 10:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Axyd napsal(a):
Aha. Takže nemáte velhady. Tak nepíšte my prosím. Ak máte rozum. Ak nie píšte my. Možno máte skúsenosti viac. Ale ja si poradím zo známymi ktorý majú iba velhady. PROSÍM NEODPISUJTE UŽ.

Milej voe velhadu cilo hroznýšů mám 60. Včetně lokality longicauda, leopardu a mnoha mnoha dalších.

Neregistrovaný uživatel

24.12.2020 10:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Axyd napsal(a):
Akože človek sa nemôže opýtať či taký nejaký existuje? A ak sa opýta tak je hneď neskúsený, blbý a nevie sa starať o plazy???

No ptát se jestli muze hroznys bydlet na volno je asi tak chytry jako ptat se jestli ho lze krmit salatem.takze ne nemate na to chivat tato zvirata. Protoze se ptate na veci ktery vam vyplivne kazdej clanek na googlu

24.12.2020 10:52
Axyd

XXX.XXX.161.177

No ptát se jestli muze hroznys bydlet na volno je asi tak chytry jako ptat se jestli ho lze krmit salatem.takze ne nemate na to chivat tato zvirata. Protoze se ptate na veci ktery vam vyplivne kazdej clanek na googlu

Ja som nepísal že či môže velhad ale že či je taký nejaký plaz.

Neregistrovaný uživatel

24.12.2020 15:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Axyd napsal(a):
Ja som nepísal že či môže velhad ale že či je taký nejaký plaz.

Stejne stupidni dotaz.

24.12.2020 16:24
Axyd

XXX.XXX.161.177

Stejne stupidni dotaz.

Tak isto stupidná odpoveď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík