Snakeman2
napsal(a):
Dobrý den všem, do budoucna přemýšlím o chovu boa constrictor imperator (Mexiko,costarika) nejspíš samce kvůli menším rozměrům a zajímalo by mě s jak velkým terariem mám počítat pro dospělého samce.
Nieste prvý ani posledný čo sa to pýta. Napíšte na internet chov veľhada kráľovského. P.s české články sú lepšie aj knihy.
Já si internet prohlížel,ale názory se tam dost rozchází. Někdo doporučuje 100x50x50 někdo zase 150x50x60, nevím čemu věřit tak se tu ptám jestli někdo má osobní zkušenosti.
Já osobně si myslím že, když iperátoři jsou menší než obyčejný tak by to 100x50x50 by mohlo stačit, ale raději se tu zeptám a budu rád když odpoví někdo s vlastními zkušenostmi.
Snakeman2
napsal(a):
Já si internet prohlížel,ale názory se tam dost rozchází. Někdo doporučuje 100x50x50 někdo zase 150x50x60, nevím čemu věřit tak se tu ptám jestli někdo má osobní zkušenosti.
Já osobně si myslím že, když iperátoři jsou menší než obyčejný tak by to 100x50x50 by mohlo stačit, ale raději se tu zeptám a budu rád když odpoví někdo s vlastními zkušenostmi.
Podľa toho akého chcete. Nejaký boa constrictor imperátor dorastie 2m max 2.50m. A nijaký 3m max 3.5. A môžte mať boa constrictor imperátor het sharp albino. Alebo boa constrictor imperátor pos Superhypo sharp. Je veeeeľa sfarbení.
Anonym007

XXX.XXX.134.119
Vždyť na zbarvení ale vůbec nezáleží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
Axyde vis hovno. Barvy jsou mixy tam se velikost zarucit neda. Jistotou jsou lokality. Ty tvoje kecy o barvickach co sem pletes jsou uplne k pr du a mimo mísu.
Zadavateli jestli chcete maleho hroznyse sezente si samce hog island. Na ty vam to tera bude stacit s prehledem 100x50x50.
Ten kdyz da 1,3 je to dost.
Jsou i mensi lokality ale hure sehnatelne a obcas to co vydavaj za lokalitu je to mix.
Pak je nejjednodusi moznost. Koukat do inzerve a koupit dospele zvire malych rozmeru.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
Axyd
napsal(a):
Každá "mutácia" má inú veľkosť niake istú najskôr sa rozhodnite akého chcete.
Kazda mutace muze mit jakoukoli velikost. U mutaci zaruka velikosti neni. Protoze jsou to mutace a tudiz mixaci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
Axyde. Kdyz o necem nemas vubec paru nerad. Jo a ukaz toho boa co ma 3,5m. Nenajdes v republice jedinyho 😁🤣
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Axyde vis hovno. Barvy jsou mixy tam se velikost zarucit neda. Jistotou jsou lokality. Ty tvoje kecy o barvickach co sem pletes jsou uplne k pr du a mimo mísu.
Zadavateli jestli chcete maleho hroznyse sezente si samce hog island. Na ty vam to tera bude stacit s prehledem 100x50x50.
Jsou i mensi lokality ale hure sehnatelne a obcas to co vydavaj za lokalitu je to mix.
Pak je nejjednodusi moznost. Koukat do inzerve a koupit dospele zvire malych rozmeru.
Že viem hov.. 😂 Kebyže viem hov.. tak by mi skapali hady už dávno. Ale nech si dá kľudne anonym007 hada ktorý bude mať napríklad 3 M do teráriá 80 70 65.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Axyd
napsal(a):
Že viem hov.. 😂 Kebyže viem hov.. tak by mi skapali hady už dávno. Ale nech si dá kľudne anonym007 hada ktorý bude mať napríklad 3 M do teráriá 80 70 65.
A kolik jsi videl 3+ hroznysu? Hog island ma opravdu pres metr, jak psala Leithian, a terarium by melo rust s nim, to neni snek, vis?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
Axyde. Uz jen to ze se musis ptat na zakladni veci jako je tozdil. Mezi mutacemi a lokalitami je vtipnej. Vis proste kulovy o hroznysich. A ze chivas druhym rokem. Jednu uzovku nejsou zkusenosti. Az ti projde rukama x desitek hadu od kazdeho druhu (no aspon od dvaceti druhu) vyzkousis ruzne typy ubikaci pak mel ty svy nesmyslny kydy. Plaves uz v naproatejch zakladech gwnetiky plazu.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Axyde. Uz jen to ze se musis ptat na zakladni veci jako je tozdil. Mezi mutacemi a lokalitami je vtipnej. Vis proste kulovy o hroznysich. A ze chivas druhym rokem. Jednu uzovku nejsou zkusenosti. Az ti projde rukama x desitek hadu od kazdeho druhu (no aspon od dvaceti druhu) vyzkousis ruzne typy ubikaci pak mel ty svy nesmyslny kydy. Plaves uz v naproatejch zakladech gwnetiky plazu.
Nerozčilujte se, píšete pak s překlepy. Axyd za to nestojí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Leithian. Kedy som povedal že druhým rokom? Ty sa počúvaš? Aké bludy tu píšeš! Každý chovateľ aj nechovaťeľ vie že môžeš mať veľhada ktorý bude mať max 2.50m a môžeš mať veľhada ktorý bude mať max 3m! A nauč sa písať! Ja nepoznám gwnetiky naproatejch tozdil chivas... A to nehovorím o skloňovaní. Jedna nie jednu.
A píšeš tu to čo som nenapísal. Ani ma to nenapadlo. A neodpovedaj nechce sa mi lúštit tvoje... Ani to nazvať neviem.
Anonym007

XXX.XXX.134.119
Axyde, já zkušenosti s chovem hadů mám, doma jich chovám 5 tři různých druhů a všichni mají skvělé podmínky a velikostně vyhovující ubikace které jsou správně vybavené i vytápěné. O tomto druhu jsem chtěl zjistit více informací od chovatelů které s nimi mají zkušenosti a vy mi nepřijdete jako správný chovatel hadů se zkušenostmi, ale spis mi přijde ze sem zacatecnikum chodíte radit nesprávné informace a akorát se se všemi hádat. Takže prosím než aby jste sem přidával jen věci které sem patří a nehádám se se všemi. Dekuju
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
Anonym007
napsal(a):
Axyde, já zkušenosti s chovem hadů mám, doma jich chovám 5 tři různých druhů a všichni mají skvělé podmínky a velikostně vyhovující ubikace které jsou správně vybavené i vytápěné. O tomto druhu jsem chtěl zjistit více informací od chovatelů které s nimi mají zkušenosti a vy mi nepřijdete jako správný chovatel hadů se zkušenostmi, ale spis mi přijde ze sem zacatecnikum chodíte radit nesprávné informace a akorát se se všemi hádat. Takže prosím než aby jste sem přidával jen věci které sem patří a nehádám se se všemi. Dekuju
Axyd boa nemel nezna lokality nezna mutace ale vi kolik kterej had muze dorust. Asi koule. Doma mam 60 hroznysu ruzneho stari. Neustale ceroam zkušenosti starsicb a lepsich nez jsem ja coz se o axydovi rict neda. Jinak by se neptal kteryho jestera muze mit navolno po byte a jestli je dobry parit sunglowa s klasikou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
Axyd
napsal(a):
Leithian. Kedy som povedal že druhým rokom? Ty sa počúvaš? Aké bludy tu píšeš! Každý chovateľ aj nechovaťeľ vie že môžeš mať veľhada ktorý bude mať max 2.50m a môžeš mať veľhada ktorý bude mať max 3m! A nauč sa písať! Ja nepoznám gwnetiky naproatejch tozdil chivas... A to nehovorím o skloňovaní. Jedna nie jednu.
A píšeš tu to čo som nenapísal. Ani ma to nenapadlo. A neodpovedaj nechce sa mi lúštit tvoje... Ani to nazvať neviem.
Kolik hadu mas ted. Jak dlouho hady chivas. A jake druhy? Ohrom me svymi zkusebostmi. Zatim vsude kecas jen nesmysly. Na kazdy diskuzi. Na osech ptacich tady. Je to k smichu. Jen se snazis byt zajimavy.
Anonym007

XXX.XXX.134.119
Leithian, konečně někdo normální tady. Chtěl bych se vás zeptat kolik se přibližně dorůstá Boa constrictor imperator mexiko nebo costarika a jak velké tera potřebují?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
Anonym007
napsal(a):
Leithian, konečně někdo normální tady. Chtěl bych se vás zeptat kolik se přibližně dorůstá Boa constrictor imperator mexiko nebo costarika a jak velké tera potřebují?
U těchto vam neporadim moc neb tyto lokality nechovám. Nicmene kostarika kolem 2m a nebude to masakralni hovado.
Kdyz chcete maleho hada jen na koukacku a cisteho koukněte fakt apis po tech hog island. Crawl cay nebo cay caulker? By meli byt mali. Veracruzi netusim.
Pokud chcete hroznyse na koukacku a uvazujete ze byste jednou mozna i neco odchoval pořiďte si samce mutace leopard. Ti byvaji vetsinou o velikosti tech hog island a jinych mensich. Nebo projizdejte inzerce co zadejte dotaz na fb v tera skupine ze shanite adult hroznyse a uvidite co vam pristane a vyberte to nejmensi co vam nabidnou. Bezne se vyskytuji adult samci obyc mixaku s velikostí kolem 1,5m.
U tech lokalit bacha. Leckdo rekne tohle je mexico, kostarika, hogac a v realu jen mixak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
Axyd
napsal(a):
A každej voclvej reakcie som si prečítal prvú vetu. Máte niečo iné na práci ako krivo obvinovať? By ma zaujímalo aký chovateľ čo má 5 hadov sa hento pýta? No predsa anonom007😠😠😠
Odpovis na to co a jak dlouho chivas ty ze radis tady, na psech, papouscich a jinde? Nebo je to tajny protoze nic neexistuje? Ja ti to vypsala.
Snakeman2
napsal(a):
Dobrý den všem, do budoucna přemýšlím o chovu boa constrictor imperator (Mexiko,costarika) nejspíš samce kvůli menším rozměrům a zajímalo by mě s jak velkým terariem mám počítat pro dospělého samce.
Pokud si pořídíte samce vámi uváděných lokalit a nebudete ho překrmovat, tak by se klidně mohl zastavit v 1,5m i méně. A tím pádem terárium 100 - 50 - 50 bude stačit.
Snakeman2
napsal(a):
Axyde,mohl by jste nám napsat seznam vámi chovaných zvířat? Nechci rejpat jen mě to zajímá. A vím ze má růst terárium s hadem .
Ono je to v reálu fuk. Když otevře net, nakopíruje správně pár latinských jmen, tak může vypisovat do alelujá co všechno má nebo nemá.
Každý snad pozná z těch dotazů, reakcí i rad, že jde o báje a pověsti.
Jinak jak psal Jareda nebo Leithian - takřka veškeří mixáci - samci, pokud nejsou překrmovaní mívají zpravidla do 1,6-1,8 lhostejno co jsou zač za mutaci. U samců ani není žádoucí, aby z nich byla nukleární hovada na steroidech, valná většina velkých samců (výjimky se samozřejmě najdou) totiž následně nepáří.
HIB podle pokusů z dávných časů při výběrovém chovu dosahovali stejných velikostí jako mixáci, tj. samice byly schopné atakovat dva metry, samci opět zůstávali menší. Čistokrevná zvířata mívala do 1,8m samice. Je bohužel pravdou, moc čistokrevných Hog už k mání není a většina je aktuálně s příměsí krve jiných zvířat.

Snakeman2
napsal(a):
Axyde,mě jen zajímalo jaké chováte hady nevím proč normálně neodpovíte. Myslím ze každý chovatel se rád pochlubí svými zvířaty.
Axyd neodpovídá. Už jsem to psala v jiné sekci, že je jako naši politici.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.211
Axyd
napsal(a):
Ja som odpovedal. Nechcete vedieť aj kde bývam?
Mě ne

napsal(a):
Axyd neodpovídá. Už jsem to psala v jiné sekci, že je jako naši politici.
...a tak ho nechte chudáka....co tak asi může napsat, když nic neměl a nemá respektive nechoval a nechová....mně to připadá jak záchvaty grafománie, prostě napsat za každou cenu, ono to sice k nicemu nebude, ale uleví se....

Axyd
napsal(a):
Ja som odpovedal. Nechcete vedieť aj kde bývam?
Ne. Ptala jsem se na věk a profesní zaměření.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě ne
Mně taky ne.

Axyd
napsal(a):
Nechcete rodný list???
Ne, k čemu? Ani tu adresu, nemám v úmyslu vás navštívit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.211
Nam by stacilo kolil a jakych hqfu jste choval nebo chováte ze umite tak luxusne radit

Ja bych doporucil pitvu..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.211
Axyd
napsal(a):
Radím úplne základe veci ktoré sú aj na internete. A ďakujem. 🤗
Aha. Pulka veci na netu je ale blbost.

Axyd
napsal(a):
Radím úplne základe veci ktoré sú aj na internete. A ďakujem. 🤗
Jenže zadavatelé chtějí hlavně zkušenosti z praxe. Na internetu si to umí najít každý. Navíc nemá jistotu, že jsou tam pravdivé informace. Jako že občas nejsou.
Axyd
napsal(a):
Tak prečo si to nenájdu.🤔 Nie všetci. 😉
Nenajdou to právě proto, že na net napíše dnes každý, kdo má do zadku díru a má potřebu se ke všemu vyzvracet, přičemž k danému tématu má tak blízko jako je ze Země na Mars. Tahle móda přišla s internetem a místní svobodou slova, která hodně dává a zároveň bere. Každý, kdo měl doma tři dny trachemysku, guttku, gréku nebo leguána zakládal web, blog atd. Když na některé z nich narazím dnes, stačí přečíst první stránku o aplikované "metodice" chovu a je mi jasné, proč většina těchhle internetových počinů přestala být aktualizovaná do půl až roku. Ano internet je plný rad a mouder, ale jen třetina se opírá o skutečnosti, další dvě třetiny se dělí mezi dokola opisované blbosti, které byly buď překonány nebo vyvráceny a totální blbosti založené na dojmech, polidšťování a domácích pokusech prezentované petkaři a rádobychovateli jednoho dvou zvířat. Začátečník bohužel nepozná co je a není pravda. Proto by se k tématům měl vyjadřovat opravdu někdo, kdo si dokáže zdůvodnit svoje rady (ideálně opakovaným odchovem nebo alespoň dlouholetým úspěšným chovem bez nesnází) a kdo si sám pro sebe dovede obhájit zveřejněnou myšlenku s tím, že rada opravdu pomůže a naopak nepovede ke škodě či úhynu zvířete. Bohužel to tady jenom kvete.
Pandinus
napsal(a):
Nenajdou to právě proto, že na net napíše dnes každý, kdo má do zadku díru a má potřebu se ke všemu vyzvracet, přičemž k danému tématu má tak blízko jako je ze Země na Mars. Tahle móda přišla s internetem a místní svobodou slova, která hodně dává a zároveň bere. Každý, kdo měl doma tři dny trachemysku, guttku, gréku nebo leguána zakládal web, blog atd. Když na některé z nich narazím dnes, stačí přečíst první stránku o aplikované "metodice" chovu a je mi jasné, proč většina těchhle internetových počinů přestala být aktualizovaná do půl až roku. Ano internet je plný rad a mouder, ale jen třetina se opírá o skutečnosti, další dvě třetiny se dělí mezi dokola opisované blbosti, které byly buď překonány nebo vyvráceny a totální blbosti založené na dojmech, polidšťování a domácích pokusech prezentované petkaři a rádobychovateli jednoho dvou zvířat. Začátečník bohužel nepozná co je a není pravda. Proto by se k tématům měl vyjadřovat opravdu někdo, kdo si dokáže zdůvodnit svoje rady (ideálně opakovaným odchovem nebo alespoň dlouholetým úspěšným chovem bez nesnází) a kdo si sám pro sebe dovede obhájit zveřejněnou myšlenku s tím, že rada opravdu pomůže a naopak nepovede ke škodě či úhynu zvířete. Bohužel to tady jenom kvete.
🤦♂️A ukončujem tému BOA CONSTRICTOR IMPERÁTOR POS TERÁRIUM PRO SAMCE.

Ty jsi jako admin, nebo co, ze tu neco ukoncujes? Ukoncit muzes jenom sve pusobeni zde, ne odpovedi ostatnich

Axyd
napsal(a):
🤦♂️A ukončujem tému BOA CONSTRICTOR IMPERÁTOR POS TERÁRIUM PRO SAMCE.
..a z jakého důvodu.....je zde dotaz a zkušení chovatelé radi odpovi na to, co se neda na netu dohledat.......skoncit na toto téma můžete maximalně Vy sám, protoze ty zkusenosti ani vědomosti prostě nemáte a ani mit nemůzete.....

Axyd
napsal(a):
Už sa nerieši aké má byť terárium ale iba hádky. Tak píšte tu veľkosť teráriá aké má byť. 😉
.jste veřejné diskuzi....pokud melete číčoviny musíte počítat s tim, žé lidé budou komentovat.....
Snakeman2
napsal(a):
A už mi muže někdo odpovědět na to terárium? Jestli mate zkušenosti s chovem tohoto druhu axide tak normálně odpovezte,ale očividně nemáte.
S teráriem 100-120cm x 50 x 50 nic nezkazíte, sám jsem míval obdobná terária ve stojanech terária o šíři 45, protože to stojan více nedovoloval. Samozřejmě je fajn dovybavit terárium většími dobře upevněnými větvemi pro zvětšení plochy a určitý trénink (hroznýši nejsou hadi vysloveně zemního typu, přestože je tak většina chová). 80% času je beztak najdete smotané do co nejmenšího klubíčka někde v rohu nebo pod zdrojem. Tím nenabádám k podhodnocování velikosti terária, nicméně z hadi v přírodě se chovají naprosto stejně a přestože mají zde mají prostor neomezený, narvou se do co nejmenší skuliny, dutiny atd., při vyhřívání je také nenaleznete rozmotané tzv. "do pohody".
Pythonidae

XXX.XXX.240.234
Pandinus
napsal(a):
S teráriem 100-120cm x 50 x 50 nic nezkazíte, sám jsem míval obdobná terária ve stojanech terária o šíři 45, protože to stojan více nedovoloval. Samozřejmě je fajn dovybavit terárium většími dobře upevněnými větvemi pro zvětšení plochy a určitý trénink (hroznýši nejsou hadi vysloveně zemního typu, přestože je tak většina chová). 80% času je beztak najdete smotané do co nejmenšího klubíčka někde v rohu nebo pod zdrojem. Tím nenabádám k podhodnocování velikosti terária, nicméně z hadi v přírodě se chovají naprosto stejně a přestože mají zde mají prostor neomezený, narvou se do co nejmenší skuliny, dutiny atd., při vyhřívání je také nenaleznete rozmotané tzv. "do pohody".
A kolko si ich pozoroval v prirode? Ono sa narvu, ked travia potravu, ukryvaju sa cez den - nocne druhy, no inac pri love,..dokazu obsiahnut celkom velke územie. Napr. v Australii sme pozorovali morelie bredli, s.spilota,..a tie celkom dosť brazdili..
Pythonidae

XXX.XXX.240.234
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ono chovam plazy cez 30r, mnozil som viac druhov,ked stali mailand, no aj tak ziadny terarista neobsiahne vsetko, cize pocet zvierat, roky ,..z nikoho neurobia profika na vsetko! Osobne som zo zvedavosti si kupil tarahumary od Vin R., neveril som ze to neporastie..A fakt, 5r zvierata maju nieco cez 1m a problem s dospelou mysou. No ak by sa to krmilo ale týždenne, asi pretastu hravo cez 1.3-1.5 m.. A tak je to u vsetkych malych lokalit.., vratane hog i.
Pandinus
napsal(a):
👍👍👍👍👍