Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2021 00:46
DitaV2

XXX.XXX.214.222

Zdravím všechny teraristy,
jsem teprve začátečník a ráda bych si pořídila užovku červenou. Načteno o tom už něco mám a terarium již zcela připravené. Jediné co mi chybí je vybrat správnou žárovku, tak aby moje užovka měla optimální teplotu.
Moje terárium má rozměr 80x50x40. Každá z žárovek ačkoliv maji stejný výkon nejsou popsány na webu obchodu stejně a já se tak bojím abych neudělala chybu.
Děkuji za odpovědi
Hezký den!

10.1.2021 11:21
Axyd

XXX.XXX.130.68

DitaV2 napsal(a):
jsem teprve začátečník a ráda bych si pořídila užovku červenou. Načteno o tom už něco mám a terarium již zcela připravené. Jediné co mi chybí je vybrat správnou žárovku, tak aby moje užovka měla optimální teplotu.
Moje terárium má rozměr 80x50x40. Každá z žárovek ačkoliv maji stejný výkon nejsou popsány na webu obchodu stejně a já se tak bojím abych neudělala chybu.
Děkuji za odpovědi
Hezký den!

Dobrý deň. Ja osobne odporúčam topnú fóliu (samozrejme aj termostat k nej aby ste hada neupiekli) môžte aj topný kábel. Ak nebude lampa dobre "zasieťkovaná" had sa môže popáliť. A kameň by som odporúčal skôr pre napríklad agamy. Podľa mňa je najlepšia topná fólia. P.s ak si dáte terárium na stôl tak si pod neho dajte polistirén lebo stôl odoberá teplo na polistirén tu topnú fóliu a naňu terárium. A merajte teplotu aj na výhrevnom mieste aj mimo neho.

10.1.2021 11:23
Axyd

XXX.XXX.130.68

Axyd napsal(a):
Dobrý deň. Ja osobne odporúčam topnú fóliu (samozrejme aj termostat k nej aby ste hada neupiekli) môžte aj topný kábel. Ak nebude lampa dobre "zasieťkovaná" had sa môže popáliť. A kameň by som odporúčal skôr pre napríklad agamy. Podľa mňa je najlepšia topná fólia. P.s ak si dáte terárium na stôl tak si pod neho dajte polistirén lebo stôl odoberá teplo na polistirén tu topnú fóliu a naňu terárium. A merajte teplotu aj na výhrevnom mieste aj mimo neho.

Teda ak zvolíte topnú fóliu.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2021 15:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Axyd napsal(a):

Axyde. Nic doma nechovas. Nic neznas neumis proc radis? Par lidi se na neco zeptas a hned vis vsecko? Hustej typek.

10.1.2021 15:45
Axyd

XXX.XXX.130.68

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Axyde. Nic doma nechovas. Nic neznas neumis proc radis? Par lidi se na neco zeptas a hned vis vsecko? Hustej typek.

😂Ja som len odporúčil že čo je podľa mňa najlepšie. 😂 A odkiaľ vieš čo mám. 😂 Je pravda že už nemám užovku. Ona mala kameň a zle hrial. Úplne zle. A teraz keď mám podložky tak tie mojím hadom hreju super. A na žiarovke sa môže popáliť. A čo som zle napísal? Ulož si to a v telefóne podčiarkni čo je zlé. Alebo povedz čo som zle napísal.

10.1.2021 17:23
nuty

XXX.XXX.208.177

DitaV2 napsal(a):
Děkuji za odpovědi
Hezký den!

To si musíš prostě přeměřit teplotu pod žárovkou a v nejchladnějšim místě.Může to být 40w nebo 25w.Stačí normál bodovka(už se blbě sháněj).Jakýkoliv uv spektrum je u hada zbytečný.Ve zveráku se ti budou snažit narvat co nejdrařší cajk.

10.1.2021 21:44
DitaV2

XXX.XXX.214.222

Děkuji moc za odpovědi!

Přidejte reakci

Přidat smajlík