Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kikina22

23.1.2021 18:44
Kikina22

XXX.XXX.84.187

Dobrý den,
potrebuji poradit, už si nevim rady. Mám doma samičku agamy, 2 měsíce stará.
Ze začátku celkem jedla. Měla svoje terarko,ale bylo malé. Mám doma ještě samce agamy a jsou mu 2roky. Převážně spi se mnou v posteli, ale občas ho dam vyhrát do terarka, v kterym je střídám, nez mi dorazí nové pro samičku. Je možnost, ze malá nechce jist, protože v terarku cítí většího samce? poslední měsíc nechce skoro nic jíst. Většinou obden sní 3cvrcky. Jednou za cas si dá kytku callisii, nejakou zeleninu ale je toho opravdu málo. Všimla jsem si, ze dneska zacla okusovat i pozadi terária.
Nevíte v cem je problem?
Budu rada za jakoukoliv radu.
Dekuji.

Neregistrovaný uživatel

23.1.2021 20:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Kikina22 napsal(a):
Dobrý den,
potrebuji poradit, už si nevim rady. Mám doma samičku agamy, 2 měsíce stará.
Ze začátku celkem jedla. Měla svoje terarko,ale bylo malé. Mám doma ještě samce agamy a jsou mu 2roky. Převážně spi se mnou v posteli, ale občas ho dam vyhrát do terarka, v kterym je střídám, nez mi dorazí nové pro samičku. Je možnost, ze malá nechce jist, protože v terarku cítí většího samce? poslední měsíc nechce skoro nic jíst. Většinou obden sní 3cvrcky. Jednou za cas si dá kytku callisii, nejakou zeleninu ale je toho opravdu málo. Všimla jsem si, ze dneska zacla okusovat i pozadi terária.
Nevíte v cem je problem?
Budu rada za jakoukoliv radu.
Dekuji.

Ve všem. Timhle stylem obě zvířata zabijes.

24.1.2021 01:01
Jiří5

XXX.XXX.231.79

Dobrý den Kikino22,
podívej takto to opravdu nejde, tobě se mimo toho že jsi nedala 2letého samce spolu s 2měsíční samičkou dohromady nepovedlo vlastně nic, Takže poslouchej.
1/ Pokud čekáš na nové terko měsíc, je pravděpodobné že je na zakázku. Nemáš tedy zásadní finanční problém. Hned ráno se seber a mazej koupit terko se základní výbavou. Že je neděle nevadí, mají otevřeno třeba v Super Zoo. Ta investice nebude zbytečná protože můžeš později použít terko třeba jako karanténu nebo při čištění velkých terárií. Instalaci do večera klidně stihneš.
2/ Do postele patří plyšové zvířátko ne živý sameček agamy, kdyby to nestačilo popros maminku, jistě tě pochopí. Pokud jseš ve věku kdy by bylo vhodnější vykání, tak na situaci upozorněte přítele nebo ho rovnou vyměňte za nějakého čilejšího.
Jinak to dopadne přesně tak jak píše leithian.

"Budu rada za jakoukoliv radu." tak tady ji máte i když uznávám že jsem možná příliš otevřený ale vzhledem k panující hodině na to kašlu.

Kikina22

24.1.2021 10:30
Kikina22

XXX.XXX.84.187

Mamka mi jela koupit nove terarko teda. nez mi prijde co mam na zakázku.

Ale nevite důvod proc nechce jist? Nemám je u sebe

24.1.2021 11:33
Jiří5

XXX.XXX.231.79

To je moc dobře jak se spolu s mamkou stavíte k současné situaci. Uvidíš jak bude agamka baštit. Ne hned ale až si zvykne a začne nové terko považovat za své území.
Počítej že to může trvat i 2-3 dny. Než se srovná, nech jí na pokoji. Ne že by sis jí nemohla později občas pochovat, ale co nejméně a krátkou dobu.

Ale nevite důvod proc nechce jist? Nejpravděpodobnější důvod bude stres z neustálé manipulace a změny prostředí. Samozřejmě za předpokladu že teploty a intenzita osvětlení v terku jsou takové jaké mají být. Když ale máš už 2letého samečka, živého a zdravého, budeš vědět jak na to. Jestli ne, klidně se zeptej.

Kikina22

24.1.2021 13:11
Kikina22

XXX.XXX.84.187

Děkuji za pomoc.. Nechám ji dneska nekolik dni v novem prostředí at si zvyka a snad se jidlo zlepší 😊

24.1.2021 19:38
Jiří5

XXX.XXX.231.79

není zač, držim palce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík