Agama vouskata

Prodám Agamu vousatou - Prodám agamu vouskatou je to samec věk a 3 roky.pro...
DohodouMajaxo
XXX.XXX.83.20
Dobrý den,
mam agamu 4 dny. Za celou dobu se mi ani jednou nevykadila. Je to mládě... cca 3 měsíce.
Než začnu konat masáže ve vlažné vodě, chtěla bych se zeptat, zda to není normální, jelikož se teprve aklimatizuje s okolím?
Tepelnou žárovku s UVA mám, tak stejně UVB.
Teplota v terárku je adekvátní, podle toho, co jsem se dočetla.
Krmim ji převážně mikro cvrčkami. Snažím se jí každý den servírovat rukolu nebo čínské zelí, ale toho se ani nedotkne. Napít se sama nedojde, kapu ji vodu na pusu do té doby, dokud se nepřestane olizovat.
Vím, že 4 dny je krátká doba na plašení a dělání velkých závěrů, ale nechci nic pokazit hned ze startu.
Dobrý den,
mám pocit že podceňujete schopnosti predátora, byť dosud mrňavého. Tříměsíční agama by měla v pohodě zvládnout podstatně statnější kořist než je mikrocvrček. To je jak prd. A jak známo z prdu kuličku neuděláš.( Pardon ale nic vhodnějšího mě nenapadlo.) Zkuste malé saranče nebo malého švába (B. dubia), případně odrostlé cvrčky ať má agamka nějaký materiál na tvoření "pokladu". Pokud mláďata odmítají zelené osvědčilo se mě umístit do terka květináček s calisií (Calisia repens)
tak aby měla kdykoliv během dne možnost ukousnout si čerstvý kousek. Je potřeba počítat s tím, že když ji hned neokouše tak ji zdevastuje přelézáním. Proto je dobré mít v zásobě květináčků víc aby se dali prohodit než se ten použitý zase vzpamatuje.
Předpokládám tedy že se bavíme o agamě vousaté.
Ještě dodám, čerstvě zakoupené kytky bývají ošetřeny různými fujtajbly tak pozor nechte kytku odrůst ať není průšvih.
Majaxo
XXX.XXX.83.20
Moc děkuji za vaše zkušenosti. Ano jde o agamu vousatou. Zapomněla jsem dopsat.
Mám doma v záloze i klasické větší cvrčky, před kterými utíká a snědla zatím jen jednoho. Včera jsem dokoupila červíky, ty si ráda dala. Ale dočetla jsem se, že bych je neměla dávat často, kvůli odvápnění.
Dneska jsem si všimla, že nejspíš začala vylučovat (začala se tak divně kroutit a ocas dávala nahoru), ale našla jsem tam jen shluk tvrdšího písku.
Není zač,
možná si jen potřebuje zvyknout na nové prostředí a získat sebedůvěru. Přece jen čtyři dny ještě není nic moc. Až půjdu odpoledne krmit a pokud se mě povede fotka, ukážu vám co umí 160g agamka, zrovna tam takové mrně mám. Jinak s těmi moučňáky máte pravdu, nepřehánět. Sice o Ca v této souvislosti nevím ale určitě by po nich postavu do plavek neměla.
Ten písek je však horší, to bych zpozorněl, jaký používáte?
Majaxo
XXX.XXX.93.122
Písek jsem koupila v PetCenteru na doporučení prodavačky, ale mám v plánu ho vyměnit za klasický písek na dětská hřiště.
Taky se mi to nezdá.
Možná má opravdu zácpu a vyšla z ní jen voda, která shlukla ten písek. Smrděl řádně, to musím uznat.
Tak tady jsou fotky, je to sice děs ale pro info. stačí. Ta dubie je komplet od A do Z jen saranče nechtělo spolupracovat stále vymýšlelo neplechu, takže jen začátek a konec. Poslední fotku jsem myslel pro posouzení velikosti, nějak mě nedošlo že není jaksi s čím posuzovat. Každopádně váží 160g.
Pokud máte ten jemný píseček a pokud agamka loví mikrocvrčky sama v terku tak uvažte jaké množství písku si spolu s mikrocvrčkem pokaždé nabere a také spolkne.
Mé agamy jsou dost divočáci a nějaké to zrnko písku při útoku neřeší ale ten poměr je úplně někde jinde páč loví relativně velké kusy hmyzu. Rozhodně bych doporučil tu výměnu provést neprodleně a klidně přidejte k písku i trochu hlíny (ne zem pro kytky z obchodu) ať má soudržnější podklad.
Víte ona ta případná zácpa má nějaký důvod a ani jeden z možných není nic moc.
Nelíbí se mě ani voda ani písek a už vůbec ne výrazný zápach.
Vzhledem k tomu že ji máte pouze ty čtyří dny tak se možná a je to i pravděpodobné, plašíme zbytečně ale pohlídejte to.
Majaxo
XXX.XXX.83.20
Dobré ráno.
Tak všem stresům je dneska konec. Agama konečně včera večer svoje dílo vykonala.
Asi jsem opravdu moc plašila. Ale moc děkuji za cenné rady a fotky. Písek urgentně poresim a budu zkoušet ji častěji dávat ty větší cvrčky než ty mikro. Ať si holka zvykne.
Ještě jednou děkuji.
Ahoj, pokud ti agama ještě furt nedělá potřebu koukni se na toto video: https://www.youtube.com/watch?v=TvQQamR0Ddk