Petra2018

XXX.XXX.40.184
Dnes ráno,
jsem si všimla, že má želva má tohle to na zádech kolem je to tvrdé a vevnitř je to měkké. Všimla jsem si i že se škrábe o schody. Nevím co je to. A proč se škrábe o schody.
Prosím o radu. Děkuji.
Volil bych veterináře, je potřeba poškození vyčistit, určit hloubku, dezinfikovat, zjistit která breberka za to může nebo zda je to pouze mechanické poškození a nebo kombinace obojího. To asi sama nedáte. Takto z fotky se zdá jako kdyby někdo trénoval střelbu ze vzduchovky což samozřejmě nepovažuji za pravděpodobné.
O schody se škrábe protože jí poškození obtěžuje a lépe situaci řešit prostě neumí.
Kde se ale v terárku berou schody to mě hlava nebere.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jiří5
napsal(a):
Volil bych veterináře, je potřeba poškození vyčistit, určit hloubku, dezinfikovat, zjistit která breberka za to může nebo zda je to pouze mechanické poškození a nebo kombinace obojího. To asi sama nedáte. Takto z fotky se zdá jako kdyby někdo trénoval střelbu ze vzduchovky což samozřejmě nepovažuji za pravděpodobné.
O schody se škrábe protože jí poškození obtěžuje a lépe situaci řešit prostě neumí.
Kde se ale v terárku berou schody to mě hlava nebere.
Taky jsem přemýšlela, u koho se želva nádherná (je to ona?) prochází po schodech.
Jiří5
napsal(a):
Já bych řekl že je to Graptemys pseudogeographica kohnii, želva mapová. Také se jí říká želva mississippská, želva kýlnatá a možná ještě jinak.
Takto Graptemys to je ale je jich tuším 10-12 podruhů takže přesně jaká to tipuju.
po zvětšení fotky máte pravdu...
možná je to jen příspěvek od hatera (aby to tu "oživil")
Petra2018

XXX.XXX.40.184
Nejsem žádný hater atd...
Ale prostě jen potřebuji poradit ještě jsem to neviděla.
Zasílám fotku akvária z internetu aby jste dobře viděli schody.
Petra2018

XXX.XXX.40.116
Ano toho jsem si všimla.
Ano má jen tuhle ránu .
Děkuji