Dobrý deň moja felzuma ma problem so zvliekaním na chvoste.Strará koža jej tam ostáva a akokeby začína hnit prilozim foto chcem sa spýtať,čo mám na to použit.Rosím každy deň a myslím, že vpliv na to ma aj to, že felzuma väčšinu času strávi na lampe s preveseným chvostom a myslim si, že teplo zo žiarovky kožu vysušuje a tým sa jej to asi zhorsuje.Teplota asi 25 stupňov a na výhrevnom mieste asi 32-35 podavam rozny hmyz obalený vo vytamínoch vo vápniku a v d3.Dakujem každemu kto sa ozve.
Dobrý den, bohužel neporadím jestli za to může převěšený ocas přes lampu. Já mám žárovky za větrací mřížkou. Určitě bych navštívil veterináře přes plazy, protože jde felsumce o život, jelikož jestli se zaškrtí špička ocásku, tak pak to může pokračovat sepsí a následnou nekrózou, která u felsum bohužel končí smrtí. Veterinář felsumku uspí a svlékne.Ale je samozřejmě potřeba to řešit do budoucna.Jedna z možností je nedostatek určitých vitamínů.Teplotu bych dal 25-28 °C. A vlhkost 60-80 procent. Jinak bych nepřidával D3 uměle, protože hrozí předávkování, ale úplně stačí tvorba z UVB zářivky.