Zlé zvliekanie svlekani u Felzumy Grandis

Felsuma madagaskarská
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2021 13:35
Phelsuma.Keeper.Jakub

XXX.XXX.213.177

Dobrý deň moja felzuma ma problem so zvliekaním na chvoste.Strará koža jej tam ostáva a akokeby začína hnit prilozim foto chcem sa spýtať,čo mám na to použit.Rosím každy deň a myslím, že vpliv na to ma aj to, že felzuma väčšinu času strávi na lampe s preveseným chvostom a myslim si, že teplo zo žiarovky kožu vysušuje a tým sa jej to asi zhorsuje.Teplota asi 25 stupňov a na výhrevnom mieste asi 32-35 podavam rozny hmyz obalený vo vytamínoch vo vápniku a v d3.Dakujem každemu kto sa ozve.

8.3.2021 19:17
chelydra

XXX.XXX.7.15

Dobrý den, bohužel neporadím jestli za to může převěšený ocas přes lampu. Já mám žárovky za větrací mřížkou. Určitě bych navštívil veterináře přes plazy, protože jde felsumce o život, jelikož jestli se zaškrtí špička ocásku, tak pak to může pokračovat sepsí a následnou nekrózou, která u felsum bohužel končí smrtí. Veterinář felsumku uspí a svlékne.Ale je samozřejmě potřeba to řešit do budoucna.Jedna z možností je nedostatek určitých vitamínů.Teplotu bych dal 25-28 °C. A vlhkost 60-80 procent. Jinak bych nepřidával D3 uměle, protože hrozí předávkování, ale úplně stačí tvorba z UVB zářivky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík