IFAUNAxxx.

XXX.XXX.213.202
Dobrý den,
projížděja jsem si zde různé konverzace o rohatkách a narazila jsem na jednu paní co psala, že své rohatky krmí rybami a že je jednou za čas pustí do vany s rybami a žáby si je loví.
Chtela bych se zeptat, jaké druhy ryb můžou rohatky jíst a aby byly dostupné.
Děkuji předem za rady.
IFAUNAxxx.
napsal(a):
Dobrý den,
projížděja jsem si zde různé konverzace o rohatkách a narazila jsem na jednu paní co psala, že své rohatky krmí rybami a že je jednou za čas pustí do vany s rybami a žáby si je loví.
Chtela bych se zeptat, jaké druhy ryb můžou rohatky jíst a aby byly dostupné.
Děkuji předem za rady.
Plotice, oukleje, střevličky, perlíni, hrouzci. Jen žádné házení žab a ryb do vany, ale pořídit menší kusy rybek, zamrazit a nabízet je žabkám z pinzety (pro jistotu napíšu rozmražené), případně větší naporcované (ideální jsou zadní části). Základem je nekrmit masem (v žádném případě žádné file a ani ančovičky vydávané za sladkovodní ryby!), ale přirozenou potravou včetně kostí a u větších ideálně včetně vnitřností a i s hlavou. Rohatky velmi rychle rostou, mají velkou potřebu vápníku (jako ostatně všechny žáby), kterou je třeba adekvátně pokrývat.
Fishblog

XXX.XXX.249.6
Ahoj a náhodu ryby ,,grundle" ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Třeba ty mražené rybky z Kauflandu jsou mořští gavúni rodu Atheris - více soli a pro dlouhodobé krmení nevhodné
Fishblog
napsal(a):
Ahoj a náhodu ryby ,,grundle" ?
V žádném případě! Jak píše Skeeve, vždy se jedná o brakické nebo mořské ryby. Bohužel je zavádějící název grundle, užívaný v Čechách už nějaké to století, leč druhově se jednalo o mřenky mramorované, později i hrouzky a slunky.
https://regiony.rozhlas.cz/grundle-z-prazskeho-podskali-rybicky-obalovane-a-smazene-kdysi-zaziva-7420093