Bobuliš

XXX.XXX.255.172
Ahojte, mám doma chameleona a musím kvůli práci jezdit třeba na týden do práce a jsem doma většinou o víkendech, má přítelkyně má z cvrčků strach a nehodí mu je na jídlo živé
Je možná nějaká náhrada stravy? A dohnat to o víkendech? Je to opravdu !!NUTNÉ!!
Nechci o něj přijít, ale nechci mu ani ubližovat.
Cokoliv, jedno kolik by ta náhrada stravy stála peněz...
Bobuliš
napsal(a):
Ahojte, mám doma chameleona a musím kvůli práci jezdit třeba na týden do práce a jsem doma většinou o víkendech, má přítelkyně má z cvrčků strach a nehodí mu je na jídlo živé
Je možná nějaká náhrada stravy? A dohnat to o víkendech? Je to opravdu !!NUTNÉ!!
Nechci o něj přijít, ale nechci mu ani ubližovat.
Cokoliv, jedno kolik by ta náhrada stravy stála peněz...
No můžete dávat třeba švábi, nebo můžete na substrát dát více listů, aby se cvrčci mohli ukrývat...a dávat do terária více cvrčků, chameleon by je neměl všechny hned pochytat.
Snad jsem pomohl
S přáním hezkého dne Dung
Bobuliš

XXX.XXX.255.172
Chci se k tomu ještě zeptat prosím..
Jak to udělat aby mu neublížili?
Mám o něj strach, aby ho třeba nepokousali?
Bobuliš
napsal(a):
Hm, to je těžké říct... pokud je to větší chameleon tak bych se tolik nebál, pokud je to ale malý chameleon tak to opravdu nevím, to bych možná krmil spíše švábami kteří nejsou tolik nebezpeční... Anebo možná krmit sarančatama (nebo jak se to píše :-D), ale u nich si nejsem jistý jak moc jsou nebezpečná...
Bobuliš
napsal(a):
Potom mě kromě tohohle napadá pouze jedna věc, a to takové elektrické krmiče pro kočky a psi, které dává krmení které do něj vložíte jednou za den (myslím že si dobu můžete nastavit), ale ty jsou myslím dost drahá...
Insect watcher
napsal(a):
Potom mě kromě tohohle napadá pouze jedna věc, a to takové elektrické krmiče pro kočky a psi, které dává krmení které do něj vložíte jednou za den (myslím že si dobu můžete nastavit), ale ty jsou myslím dost drahá...
k tomu krmiči... tady jsem našel dost jednoduchý a levný ale myslím že je jen jednorázoví (že se otevře ale nezavře)
Bobuliš

XXX.XXX.255.172
Moc děkuji že se mi tak snažíte pomoct :) ;)
Je fajn narazit na někoho kdo vám rád pomůže.
Ty peníze by mi ani nedělali takový problém, chci si ho nechat a prachy místo za chlast radši hodím do krmičky :)
Ale když bych odjel na 5 dní..
neumřou v tom ti cvrčci bez jídla?
Bobuliš
napsal(a):
Moc děkuji že se mi tak snažíte pomoct :) ;)
Je fajn narazit na někoho kdo vám rád pomůže.
Ty peníze by mi ani nedělali takový problém, chci si ho nechat a prachy místo za chlast radši hodím do krmičky :)
Ale když bych odjel na 5 dní..
neumřou v tom ti cvrčci bez jídla?
V pohodě já teď stejně nemám co dělat :-D (je mi 13 tak mám času dost )
Co se týče cvrčků tak tam stačí hodit třeba 2 cm velkou mrkvičku a oni si s tím poradí (když tak přilepit více kusů ke "stěně" aby nespadli dolů do mističky) anebo klidně i nějakou trávu z venku ta by neměla plesnivět a cvrčkům to bude stačit
Insect watcher
napsal(a):
k tomu krmiči... tady jsem našel dost jednoduchý a levný ale myslím že je jen jednorázoví (že se otevře ale nezavře)
Jo aha, já jsem zapoměl dát odkaz :-D tak tady je:https://www.zoohit.cz/shop/kocky/misky_krmivo_voda/krmitka_automaticka/dalsi/155987?variantid=155987.0&gclid=Cj0KCQjw9YWDBhDyARIsADt6sGYyp46NteYljYPYSSrFzK5L5yeli1VU03YPIqZ-ypTW5-qqk7RR32QaAjlcEALw_wcB&mkt_source=246538
Jo vlastně! Můžete kupovat i mouchy (většinou se prodávají geneticky upravené které jsou nelétavé), nejsou vůbec nebezpečná, ale o těch víkendech bych dával raději cvrčky (jsou více výživní).
P.S. ty mouchy najdete i tady na ifauně, stačí si vybrat inzeráty - Bezobratlý - krmný hmyz a tam si můžete vybrat i jiné krmné živočichy (možná by šli stínky ale ty jsou většinou někde v koutě nebo pod substrátem zalezlí takže by je chameleon nemusel najít...)