Mládě gekončíka po příjezdu nežere

Gekončík noční
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2021 12:23
Adela Hradecka

XXX.XXX.213.201

Dobrý den,
před 4 dny jsme si přivezli mládě gekončíka (je to samec 8 měsíců) po příjezdu si dal 4 malinký cvrčky, ale od te doby nežere (ocásek má tlustý) ... Když projdu před terárkem, tak je hrozně vyděšený. Je zdravý, a je od osvědčeného chovatele...
Gekončíky chovám přes 7let a u mých samic to rozhodně bylo jinak(když byly malé).
Nevím, jestli to nepřeháním, jestli si prostě jen musí zvyknout,ale já nechci ať hladoví, chci aby byl spokojený.
Budu ráda za každou brzkou odpověď!
Děkuji

1.4.2021 13:38
Insect watcher

XXX.XXX.174.152

Adela Hradecka napsal(a):
Dobrý den,
před 4 dny jsme si přivezli mládě gekončíka (je to samec 8 měsíců) po příjezdu si dal 4 malinký cvrčky, ale od te doby nežere (ocásek má tlustý) ... Když projdu před terárkem, tak je hrozně vyděšený. Je zdravý, a je od osvědčeného chovatele...
Gekončíky chovám přes 7let a u mých samic to rozhodně bylo jinak(když byly malé).
Nevím, jestli to nepřeháním, jestli si prostě jen musí zvyknout,ale já nechci ať hladoví, chci aby byl spokojený.
Budu ráda za každou brzkou odpověď!
Děkuji

Pokud je vystresovaný tak dát nějakou skrýš, pokud už má skrýš tak zkuste jinou potravu (mouchy, šváby, atd.).

1.4.2021 13:40
Adela Hradecka

XXX.XXX.213.201

Skrýší tam má hromadu a už sem zkusila cvrčky, červy, šváby i mouchy...

1.4.2021 13:42
Insect watcher

XXX.XXX.174.152

Skrýší tam má hromadu a už sem zkusila cvrčky, červy, šváby i mouchy...

Pak to opravdu netuším...zkusil bych potom jedině nechat mouchu v teráriu přes noc (cvrčci ani švábi přes noc nedávat mohli by na gekončíka zaútočit)

1.4.2021 14:39
Adela Hradecka

XXX.XXX.213.201

On první den po příjezdu jedl,ale ted uz ne...

1.4.2021 20:42
Insect watcher

XXX.XXX.174.152

On první den po příjezdu jedl,ale ted uz ne...

Potom mě napadá jen teplo, pokud je moc vysoká nebo naopak moc nízká tak přestává jíst. Při jakých teplotách ho máte?

1.4.2021 20:52
Adela Hradecka

XXX.XXX.213.201

Máme ho pri teplotách 22-24°Ale dnes už to bylo lepší, už si dal alespoň jednoho cvrčka, tak snad se to bude jen zlepšovat...

1.4.2021 20:59
Insect watcher

XXX.XXX.174.152

Máme ho pri teplotách 22-24°Ale dnes už to bylo lepší, už si dal alespoň jednoho cvrčka, tak snad se to bude jen zlepšovat...

Pak to je možná teplotou, pokud má pod 25 tak buď přímá potravu velmi zřídka anebo vůbec.
Tady je část článku který jsem našel:
Další možností je špatně nastavená teplota. Při nízkých teplotách pod 25°C zvířata zimují naopak pří hodně vysoké teplotě nad 35°C jsou přehřátá a nechtějí žrát. Je proto důležité udržovat teplotní gradient v celém teráriu. Pokud je v jednom místě 23°C a druhém 37°C je vše v pořádku, není potřeba se přesně řídit daným rozmezí.
(četl jsem to tady: https://www.kimbo-gecko.cz/zajimavosti/prvni-pomoc/ )

1.4.2021 21:02
Adela Hradecka

XXX.XXX.213.201

24 má v té chladnější části, ale pod tepelným zdrojem má okolo 30...

Přidejte reakci

Přidat smajlík