Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2021 22:41
Mistránek69

XXX.XXX.62.196

Dobrý den, všem co čtou mou prosbu.

Mám devíti měsíčního pagekona řasnatého (sameček). Koupil jsem si ho když mu byl asi měsíc (od chovatele). Zhruba když mu bylo asi 6-7 měsíců začínal být dost neaktivní a místo klasického chození, skákání a ,,běhání,, pagekonů byl jeho jediný pohyb plazení a to velmi špatné. Od prvního dne co jsem ho měl nepřijímal obalované cvrčky, ale jen cvrčky kteří byly tak zvaně na sucho prostě bez kalciového prášku. Když i po měsíci nechtěl přijímat obalené cvrčky rozhodl jsem se, že mu zkrátka nechutnají a přestal jsem mu je dávat. Když jsem postřehl, že už se nějakou tu dobu stále jen plazí a ani mu moc nedrží na skle v teráriu začal jsem hledat pomoc na různých forech a tam jsem se dočetl, že mu nejspíš chybí vápník no a tak jsem zkusil způsob diety a prestal jsem mu nabízet neobalované cvrčky a už jen ty obalované.
Zhruba po čtyřech dnech co je odmítal si je nakonec dal a i se zlepšil aktuálně jevíce aktivní snaží se skákat drží na všech površích, ale stále se nedokáže postavit, ale už se neplazí jen hůř chodí a když se nehýbe tak leží úplně rozpláclý a taky má takový ďůlek za hlavou a mýval hrb na páteři, ale ten už se celkem zpravil trochu jsem z toho podezíral metabolickou kostní nemoc, ale nejsem si jist jestli jí nemohou mít jen samičky.
Každopádně toto je můj první pagekon a jsem podle mě ještě začátečník, ale vážně o něj nechci přijít. Předem děkuji za vaše odpovědi a snad mi pomůžete.

Mistránek69

6.4.2021 22:45
Mistránek69

XXX.XXX.62.196

Dodávám, že aktuálně přijímá kašičky Pangea a cvrčky normální i obalované

10.4.2021 14:39
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Váš pagekon má rachitidu z nedostatku vápníku v období růstu. Bohužel teď už s tím nic neuděláte, napravit se to nedá, jen zastavit progresi nemoci. Doporučuju dávat Reptivite vitamíny jednou za dva týdny a vápník do každého krmení.
Pro jakéhokoliv dalšího chovance už budete vědět, že bez vápníku nebude schopen přežít ve zdraví. Tomuhle už ta znalost nepomůže. Chybami se člověk učí.

12.4.2021 22:13
Mistránek69

XXX.XXX.207.89

Dobrý večer, chci vám moc poděkovat, že jste mi odepsal, ale chtěl bych se zeptat jak dlouho se pagekoni s rachitidou doužívají děkuji

14.4.2021 10:31
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Mistránek69 napsal(a):
Dobrý večer, chci vám moc poděkovat, že jste mi odepsal, ale chtěl bych se zeptat jak dlouho se pagekoni s rachitidou doužívají děkuji

To se asi nedá říct obecně. Záleží na jednom každém kusu, na věku, kdy byla strava změněna, na hloubce poškození...
Upřímně říkám, že zvíře, které nedokáže chodit, bych při životě neudržoval. Podstatná je kvalita života toho zvířete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík