Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2021 20:28
milossss

XXX.XXX.146.10

Dobrý den, prosím vás chtěl bych poradit.
Mam samce Hroznýše Královského, ze začatu bylo vše v pořadku nebyl agresivni mohl jsem si ho brat na ruku a podobně. Minule léto jsem si ho kupoval ze zverimexu asi po dvou tydnu jsem si ho vzal ven bylo hezy a teplo no mel jsem ho na ruce a zničeho nic mě kousl tak jsem ho zanesl hned spatky do teraria a po par dnech jsem si ho vzal zase na ruku nedelal jsem žadne prutke pohyby ani podobně jenom jsem ho drzel a zase mě kousl, od te doby jsi ho beru minimalně do ruky skoro pokažde kdyz si ho vemu tak mě kousne a je strašně agresivni i v terariu kdyz ho mam a treba projdu kolem tak po mě vyjede.
Chci se zeptat nevite čim by to mohlo byt rad bych si ho bral zase do ruky ale když kouše tak to se mi moc nechce.
Nevite co s tim?
Předem dekuji za odpověd.

7.4.2021 22:16
Pandinus

XXX.XXX.127.59

milossss napsal(a):
Dobrý den, prosím vás chtěl bych poradit.
Mam samce Hroznýše Královského, ze začatu bylo vše v pořadku nebyl agresivni mohl jsem si ho brat na ruku a podobně. Minule léto jsem si ho kupoval ze zverimexu asi po dvou tydnu jsem si ho vzal ven bylo hezy a teplo no mel jsem ho na ruce a zničeho nic mě kousl tak jsem ho zanesl hned spatky do teraria a po par dnech jsem si ho vzal zase na ruku nedelal jsem žadne prutke pohyby ani podobně jenom jsem ho drzel a zase mě kousl, od te doby jsi ho beru minimalně do ruky skoro pokažde kdyz si ho vemu tak mě kousne a je strašně agresivni i v terariu kdyz ho mam a treba projdu kolem tak po mě vyjede.
Chci se zeptat nevite čim by to mohlo byt rad bych si ho bral zase do ruky ale když kouše tak to se mi moc nechce.
Nevite co s tim?
Předem dekuji za odpověd.

Hezký večer, bodla by fotka zvířete, terárko a doplňující info - jaké jsou teploty v teráriu, čím a jak často krmíte, jestli máte doma další zvířata atp. To kousnutí bylo obranné, nebo se pokoušel ruku omotávat?

7.4.2021 22:58
milossss

XXX.XXX.146.10

Dobrý večer, teploty se cely den pohybuji okolo 25 stupnu plus ma vyhřevny kamen ktery nechavam zaply pořad, vlhkost se pohybuje okolo 50 az 60%. Při svlekani se tu vlkost snažím držet okolo 70 %. Krmím myšmi co 14 dní. Ano máme doma Jorkšíra. Choval jsem Rok spátky Krajtu Kralovskou a Hroznyše kralovskeho, a nikdy jsem takovy problem nemel. Spíše obranne ruku neomotaval jenom kousl a hned uhl a sel si po svým. Ani v jednom pripade mi neomotaval ruku jenom kousl. A nedělal jsem zadne prutke pohyby ani jsem ho nejak nezmačkl. Děkuji :)

8.4.2021 22:59
Pandinus

XXX.XXX.127.59

milossss napsal(a):
Dobrý večer, teploty se cely den pohybuji okolo 25 stupnu plus ma vyhřevny kamen ktery nechavam zaply pořad, vlhkost se pohybuje okolo 50 az 60%. Při svlekani se tu vlkost snažím držet okolo 70 %. Krmím myšmi co 14 dní. Ano máme doma Jorkšíra. Choval jsem Rok spátky Krajtu Kralovskou a Hroznyše kralovskeho, a nikdy jsem takovy problem nemel. Spíše obranne ruku neomotaval jenom kousl a hned uhl a sel si po svým. Ani v jednom pripade mi neomotaval ruku jenom kousl. A nedělal jsem zadne prutke pohyby ani jsem ho nejak nezmačkl. Děkuji :)

Krmíte málo. Takhle velký (spíše malý) kus by měl žrát 1x týdně dospělou myš, případně již malého potkánka. Teď trefuji od boku, z té fotky nedokážu odhadnout, kolik hádek aktuálně měří. Každopádně třeba metrové hroznýše krmím týdně středním potkanem, který je do dalšího krmení beze zbytku stráven. Z terária bych odstranil ten úkryt pod žárovkou. Hroznýši jsou splachovací, bude o dost klidnější, když si po pár dnech zvykne na pohyb okolo terária aniž by to bral jako vyrušení, nebo ohrožení. To kousnutí může mmj vyprovokovat i ulpělý pach právě z jiných zvířat. Pokud je k tomu zvíře navrch hladové, není se čemu divit.

9.4.2021 14:52
milossss

XXX.XXX.146.10

No měři okolo tech 80 cm, dobře děkuji moc :)

Neregistrovaný uživatel

9.4.2021 22:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109

Je to had. Ne pes. Ve zveraku se nemivaj dobre. Vetsinou jak se zmatoreji zjisti se realna povaha. Jestli se chcete mazlit kupte ci psa nebo kocku.

10.4.2021 20:15
milossss

XXX.XXX.146.10

Neříkam že se sním chci mazlit ale mit ho jenom v terarku a koukat se na něj a nemít sním žadný kontakt ( myslím tím vzít si ho na ruku) tak to nechci pravě proto tady píšu a chci si nechat poradit.... a o mazlení tady nebyla řeč tak nechápu proč mi tady píšete takove věci.

Neregistrovaný uživatel

10.4.2021 20:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109

milossss napsal(a):
Neříkam že se sním chci mazlit ale mit ho jenom v terarku a koukat se na něj a nemít sním žadný kontakt ( myslím tím vzít si ho na ruku) tak to nechci pravě proto tady píšu a chci si nechat poradit.... a o mazlení tady nebyla řeč tak nechápu proč mi tady píšete takove věci.

Nektery hadi proste kontakt nechtěj je jim neprijemnej a startujou no... A pokud jim to vadí fakt je neukecate ze se maj nechat tahat. Bud se smirite s tim ze startovat bude nebo ho dejte pryc. Bud anebo. Ale spolihat se na nakou metodu jak ho odnaucit kousat je u hada proste nerealne

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2021 20:56

milossss napsal(a):

Co chcete poradit jiného? Had opravdu není pes nebo kočka - i když ani ty nejsou vždycky mazlivé. Prostě musíte respektovat povahu zvířete a ne ji zkoušet (marně) přetvářet k obrazu svému.

10.4.2021 21:03

Mě už to nedá a zeptám se Leithian: Na základě čeho se považujete za autoritu, že musíte mít neustále poslední slovo a formujete svoje domněnky s konečnou platností anděla posledního soudu?? 160 hadů není žádný bonus, ty si může koupit každý... mnohem lepší chovatelé se zde vyjadřují stylem : mě se osvědčilo, ještě můžete zkusit, vy ne, vám je vše naprosto jasné

10.4.2021 22:21
milossss

XXX.XXX.146.10

Nic, už mi poradil pan/ paní na hoře. Rozhodně lepe jak vy XD.... nechapu proč mate za potřebí mi tady psat že to neni žadny mazliček, nebo zvíře na mazlení, myslíte že to nevím, kdybych chtěl zvíře na mazlení tak bych si pořidil jine zvíře než hada. Jenom jsem se chtel poradit z někym kdo stim třeba ma už nejake zkušeností nebo ví čím by to mohlo být že se chova tak agresivně. A už vubec nechapu odpověd @leithian.

Neregistrovaný uživatel

12.4.2021 13:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mě už to nedá a zeptám se Leithian: Na základě čeho se považujete za autoritu, že musíte mít neustále poslední slovo a formujete svoje domněnky s konečnou platností anděla posledního soudu?? 160 hadů není žádný bonus, ty si může koupit každý... mnohem lepší chovatelé se zde vyjadřují stylem : mě se osvědčilo, ještě můžete zkusit, vy ne, vám je vše naprosto jasné

Kteri lepsi chovatele? Mazlickari s 5hadem? Nikdo opravdu zkus3ny tady faaakt neradi jak z hada udelat mazlika

Neregistrovaný uživatel

12.4.2021 13:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Zato ty jsi prebornik na ochocovani terarijnich zvirat ze... Boha jeho takovy trollove se nevidi ani na fb...

12.4.2021 21:00
milossss

XXX.XXX.146.10

Dobre hej na takove lidi mit nervy je umění, nikdo podotíkam niíkdo tady nemluvil o mazlení an ničem takovým, čistě jsem se zeptal jestli nekdo neví žím by to mohlo být a bud mi nekdo na to napíše mohlo by to byt tím a tím, a opravdu jsem tady nestal o to že mi tady budete psat že si mam pořídit psa kočku na mazlení, uplně mam rad takove arogantní lidi co si mysli že jsou ve všem nejlepsi a musí hned reagovat takovým arogantním stylem ve smyslu to neni pes na mazlení to je had jestli se chcete mazlit tak si kupte kočku na to co si mam koupit jsem se neptal. Zeptal jsem se jestli nahodou nekdo neví čím by to mohlo byt.... A tady pán @Pandinus mi poradil dobře a zjiéstil jsem že to je opravdu tím že jsem ho malo krmil a potom byl agresivní, @ Pandinus moc vám děkuji.

Neregistrovaný uživatel

13.4.2021 09:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109

milossss napsal(a):
Dobre hej na takove lidi mit nervy je umění, nikdo podotíkam niíkdo tady nemluvil o mazlení an ničem takovým, čistě jsem se zeptal jestli nekdo neví žím by to mohlo být a bud mi nekdo na to napíše mohlo by to byt tím a tím, a opravdu jsem tady nestal o to že mi tady budete psat že si mam pořídit psa kočku na mazlení, uplně mam rad takove arogantní lidi co si mysli že jsou ve všem nejlepsi a musí hned reagovat takovým arogantním stylem ve smyslu to neni pes na mazlení to je had jestli se chcete mazlit tak si kupte kočku na to co si mam koupit jsem se neptal. Zeptal jsem se jestli nahodou nekdo neví čím by to mohlo byt.... A tady pán @Pandinus mi poradil dobře a zjiéstil jsem že to je opravdu tím že jsem ho malo krmil a potom byl agresivní, @ Pandinus moc vám děkuji.

No ale taky to tim byt nemuselo. Mam stovky hadu. Pulka z nich proste rafe nonstop a je jim uplne u ocasu jak casto zerou nebo je zkousim brat proste je to sejri.... A ono je hezky coat hada tak aby nekousal ale bacha pak zas na obezitu... Obezni had rychle chcipa.

13.4.2021 12:18
Pandinus

XXX.XXX.161.10

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No ale taky to tim byt nemuselo. Mam stovky hadu. Pulka z nich proste rafe nonstop a je jim uplne u ocasu jak casto zerou nebo je zkousim brat proste je to sejri.... A ono je hezky coat hada tak aby nekousal ale bacha pak zas na obezitu... Obezni had rychle chcipa.

Tak mnou doporučené krmení nemůže být jako překrmování bráno vážně ani ve srandě. Nikde tam ani nebylo psáno, že jakmile had začne kousat, že mu má ucpat tlamku potkanem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík