Dobré odpoledne, sháním pro želvu nádhernou granule jako doplněk ke stravě. Želva je to vybíravá a nemá ráda zeleninu a chtěl bych ji tu zeleninu dopřát alespoň ve formě suchého krmiva.
Hledám ideálně granule, které se potápí ke dnu a s vysokým obsahem zeleniny.
Nemáte někdo nějakou zkušenost, či doporučení?
Děkuji za jakoukoliv radu!
Teď už se při troše snahy dá najít "zelené" v přírodě...( pampeliška atd...) tak bych do nich grancle necpal, neb složení nebývá OK
Sice se uvádí, že u dospělých želv bývá podíl rostlinné potravy vyšší, ale asi to bude silně individuální...ty moje tedy "berou " jen hodně málo a některé vůbec ...
a to jim je kolem 20ti...
není nad celé rybky
klac

XXX.XXX.244.207
Ahoj,
podle mě se na toto hodí tetry. Myslím, že i kvůli tomu vysokému podílu rostlinné složky je moje želva přestala žrát. Já krmím Serama, taky jsou ok, ale, jak velký je podíl rostlinné složky v této značce, netuším.
Btw...dnes už jsou granule zas někde jinde. Doba pokročila, vůbec bych se nebála jimi krmit, samozřejmě ne jen nimi. Ale chápu, některé značky (mám dost špatnou zkušenost např. s vitakrafty) bývaly fakt hrůzootřesné a chudák želva, která nimi kdy byla krmena.
Mimochodem...zkusila jsi fakt všechno? Má želva třeba žádnou zeleninu nechce, ale na některé ovoce nedá dopustit. Minule jsem ji takto hodila kus kiwi do akvárka a šla se po něm utlouct. Celkem mi to vyrazilo dech :D. Vždy si samozřejmě najdi, jestli to může. Jinak fakt se neboj, myslím, že spousta želv zeleninou pohrdá a jsou ok.
Xilum
napsal(a):
Dobré odpoledne, sháním pro želvu nádhernou granule jako doplněk ke stravě. Želva je to vybíravá a nemá ráda zeleninu a chtěl bych ji tu zeleninu dopřát alespoň ve formě suchého krmiva.
Hledám ideálně granule, které se potápí ke dnu a s vysokým obsahem zeleniny.
Nemáte někdo nějakou zkušenost, či doporučení?
Děkuji za jakoukoliv radu!
Jak píše Lupus - pampeliškové listy (už s tím krmím 14dní), klidně jitrocel, žerou i římský salát, listy čínského či pekingského zelí, proužky mrkve a pak různě dle chutě konkrétních zvířat. Z ovoce jsem zkoušel jen hroznové víno, které brala některá zvířata. Adultní nepřekrmované kusy nádherek (vyzkoušeno jak na elganskách, tak nominátních scriptách) zbourají všechno. Především samice, kterým jde vesměs o objem a ne kvalitu (jak mi mmj. potvrdily před lety sežráním molitanové složky vnitřního filtru), samci tak herbivorní nejsou a dávají přednost masité složce.
Granulím pro vodní želvy bych moc nevěřil ani v dnešní době.
Mockrát děkuji za vaše zkušenosti! :) Normálně želvu krmím rybičkami, cvrčky, případně masem. Pokusy obohatit jídelníček dopadly úspěšně prozatím ku podivu jen u kousku jahody, kterou jí dávám jen velmi vyjímečně.
Různé saláty prozatím úspěch neměli, ale určitě vyzkouším ty pampeliškové listy a jitrocel.
Každopádně určitě se i mrknu na granule tetra a serra k občasnému zpestření stravy.
A ještě jednou vám děkuji za reakci a váš čas!