Dobrý den chci se zeptat. Dostala jsem od kamaráda devítiletou samici hroznýše.
Je zvyklá na ruku, jiná zvířata v místnosti toleruje. Než jsme jí převezli sama jsem si s ní hrála, je to klidný hodný had.
Nyní je už u mě doma. Přivezli jsme jí včera a já jí zatím nějak neobtěžuji, chci aby si zvykla na nové prostředí. Až se u mě trochu rozkouká samozřejmě ji chci vyndat.
Za jakou dobu si myslíte že je vhodné hada z Terraria vzít na ruku?
Za jakou dobu se aklimatyzuje na nové prostředí?
Nechci čekat příliš dlouho ale zase nechci nic uspěchat za jakékoli rady budu vděčná😊😊😊
(S hroznyši mám zkušenosti, nevýhodu v tomhle případě je ten fakt že všechny hady máme od mláďat a já nevím jak se zachová dospělý jedinec v cizím prostředí 😊)
Za jakékoli rady děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.120
Pandinus
napsal(a):
Víc by mě znepokojovala ta tlamka - už to má vpořádku?
Ta tlama vypada desive ale mam tu jedno zvire. Par let rylo v osb racku do nelakovaneho osb... Tu tlamu ma podobnou trvale zere. Nezvetsuje se. Obcas se mu udela malej zanet ale s tim. Uz si umim poradit. I to se stava. Dodavam ze hada uz jsem si s takovym "rypakem" vzala. Jen jedbou byl oruser kdyz se mu v tech boulich udelal echt hlubokej zanet. To byl boj ale chlapak to snasel statecne. Jak pichani atb, tak riznuti vytahovani humusu mikropinzetou, tak vyplachy. Dneska je cajk ale vzhledove mu to zustalo. Timto nerikam ze to je stejne. Jen ze se nutne nemusí jednat o akutní problém.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ta tlama vypada desive ale mam tu jedno zvire. Par let rylo v osb racku do nelakovaneho osb... Tu tlamu ma podobnou trvale zere. Nezvetsuje se. Obcas se mu udela malej zanet ale s tim. Uz si umim poradit. I to se stava. Dodavam ze hada uz jsem si s takovym "rypakem" vzala. Jen jedbou byl oruser kdyz se mu v tech boulich udelal echt hlubokej zanet. To byl boj ale chlapak to snasel statecne. Jak pichani atb, tak riznuti vytahovani humusu mikropinzetou, tak vyplachy. Dneska je cajk ale vzhledove mu to zustalo. Timto nerikam ze to je stejne. Jen ze se nutne nemusí jednat o akutní problém.
Jasný, ale ne u člověka s dotazy tohohle typu.
Ano ano již byl u veterináře, šlo o zanícení zub který se mu zapíchl do tlamy a následně se vytvořil zánět. Byl u veterináře zub mu byl vyndan a “otok” postupně ustupuje. Tento tyden jede na kontrolu až bude zase kráska zašlu foto😊
Děkuji za zájem😊
Kdyby nastali komplikace určitě se na vás obrátím.