Nemocná drápatka vodní, prosím o pomoc

Drápatka vodní
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

zvířata123

3.5.2021 14:04
zvířata123

XXX.XXX.213.206

Dobrý den,
měla jsem dvě drápatky vodní, jedna mi uhynula, měla na sobě takový sliz a nechtěla jíst, a teď mi zůstala jenom jedna a taky má na sobě takový sliz, je nafouklá a nechce jíst.
Prosím poraďte co mám dělat, je to nějaká nemoc? Dá se to léčit? Nechci aby mi zemřela.
Děkuji za odpovědi.

zvířata123

4.5.2021 14:43
zvířata123

XXX.XXX.63.79

Přikládám ještě fotku žabky a toho "slizu". Ten sliz má na kůži, odlupuje se. Prosím poraďte.

4.5.2021 16:47
Pandinus

XXX.XXX.21.116

Nepíšete čím krmíte ani jiné podrobnosti z nichž by se dalo vzít vodítko k údajným zdravotním problémům. Ten sliz je velmi špatně zřetelný, připomíná mi to ale klasickou svlečku, pokud se ji drápatce nepovede sežrat.

zvířata123

5.5.2021 09:27
zvířata123

XXX.XXX.63.79

Krmím masem a nitěnkami

5.5.2021 12:47
Pandinus

XXX.XXX.161.10

zvířata123 napsal(a):
Krmím masem a nitěnkami

Vím, že už před dvaceti lety se řešilo krmení drápatek nitěnkami a díky tomu nakažení mikrofilariemi. Maso samo o sobě je na krmení na houby, je to zjednodušeně bílkovina bez minerálů a dalších prvků, které poměrně náročné žáby na vápník potřebují. Jinak sám sem odpral několik drápatek svého času právě jen na krmení svalovinou (kuřecí)

zvířata123

7.5.2021 07:56
zvířata123

XXX.XXX.63.79

Včera jsem si všimla, že se jí u zadku udělal takový flek a boule, přikládá fotku, je to nějaká nemoc?

7.5.2021 20:29
Pandinus

XXX.XXX.127.59

zvířata123 napsal(a):
Včera jsem si všimla, že se jí u zadku udělal takový flek a boule, přikládá fotku, je to nějaká nemoc?

A co myslíte, že to je? Akné? Jistěže jde o nějaké zdravotní problémy. Zatím víme, že blbě krmíte. Ohledně kvality vody jsem se dočetl na totožném vlákně v akvarijních rybách pouze, že je odstátá, ale nic o tom, jak často měníte vodu, jaké má parametry, teplota chovu ani velikost objemu nádrže. Z tohohle se moc vyvěštit nedá. Obojživelníci jsou skrze kůži dost citliví, jsou náchylní na mechanická poškození o ostré předměty, skalky, atp. a zároveň jsou citliví na na kvalitu vody, mohou si ji zaneřádit i sami vlastními kožními výměšky (které v lepším případě mohou působit jen jako růstové inhibitory v horším i otravy - běžné např. u rohatek chovaných v malých prostorech kvůli jejich relativně malé potřebě pohybu), stejně jako na nekvalitní potravu (zdroj nákazy, krmení špatně stravitelnou svalovinou teplokrevných zvířat v neposlední řadě diskutabilní stran obsahu atb v takové stravě). Osobně usuzuji ale na to krmení - nítěnky. S nimi se totiž do zvířete i jeho prostředí dostane spousta řečeno sra*** - nepořádku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík