zvířata123

XXX.XXX.213.206
Dobrý den,
měla jsem dvě drápatky vodní, jedna mi uhynula, měla na sobě takový sliz a nechtěla jíst, a teď mi zůstala jenom jedna a taky má na sobě takový sliz, je nafouklá a nechce jíst.
Prosím poraďte co mám dělat, je to nějaká nemoc? Dá se to léčit? Nechci aby mi zemřela.
Děkuji za odpovědi.
zvířata123

XXX.XXX.63.79
Přikládám ještě fotku žabky a toho "slizu". Ten sliz má na kůži, odlupuje se. Prosím poraďte.
zvířata123

XXX.XXX.63.79
Krmím masem a nitěnkami
zvířata123
napsal(a):
Krmím masem a nitěnkami
Vím, že už před dvaceti lety se řešilo krmení drápatek nitěnkami a díky tomu nakažení mikrofilariemi. Maso samo o sobě je na krmení na houby, je to zjednodušeně bílkovina bez minerálů a dalších prvků, které poměrně náročné žáby na vápník potřebují. Jinak sám sem odpral několik drápatek svého času právě jen na krmení svalovinou (kuřecí)
zvířata123

XXX.XXX.63.79
Včera jsem si všimla, že se jí u zadku udělal takový flek a boule, přikládá fotku, je to nějaká nemoc?
zvířata123
napsal(a):
Včera jsem si všimla, že se jí u zadku udělal takový flek a boule, přikládá fotku, je to nějaká nemoc?
A co myslíte, že to je? Akné? Jistěže jde o nějaké zdravotní problémy. Zatím víme, že blbě krmíte. Ohledně kvality vody jsem se dočetl na totožném vlákně v akvarijních rybách pouze, že je odstátá, ale nic o tom, jak často měníte vodu, jaké má parametry, teplota chovu ani velikost objemu nádrže. Z tohohle se moc vyvěštit nedá. Obojživelníci jsou skrze kůži dost citliví, jsou náchylní na mechanická poškození o ostré předměty, skalky, atp. a zároveň jsou citliví na na kvalitu vody, mohou si ji zaneřádit i sami vlastními kožními výměšky (které v lepším případě mohou působit jen jako růstové inhibitory v horším i otravy - běžné např. u rohatek chovaných v malých prostorech kvůli jejich relativně malé potřebě pohybu), stejně jako na nekvalitní potravu (zdroj nákazy, krmení špatně stravitelnou svalovinou teplokrevných zvířat v neposlední řadě diskutabilní stran obsahu atb v takové stravě). Osobně usuzuji ale na to krmení - nítěnky. S nimi se totiž do zvířete i jeho prostředí dostane spousta řečeno sra*** - nepořádku.