Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MichalMichalMichalMichal

9.6.2021 13:50
MichalMichalMichalMichal

XXX.XXX.162.210

Dobrý den,

obracím se na Vaši skupinu s možná netradičním dotazem - jako amatér na odborníky, jelikož hledám schůdné řešení pro mě, ale nechci uškodit ani tomu případnému hadovi :)

U nás ve vesnici na kraji Prahy se nám přemnožily nějaké žáby, nedá se při tom vůbec spát a očividně jim chybí přirozený predátor.

Kdysi jsem se někde dočetl, že užovka by byla dobrá volba, a ani by venku nějak netrpěla, jaký na to máte názor Vy?
Dají se užovky někde rozumně pořídit a jak je to finančně nákladné? Jsou vybíravé na určité druhy žab, nebo budou preferovat hmyz / něco jiného?

Díky moc, pokud znáte nějakého jiného neškodného tvora, co ty skákající potvory žere, případně chcete potravu pro hada zdarma dejte vědět :)

Díky za rady :))

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2021 15:38

to myslíte vážně, nebo jste jen fikaný trol?

věřte, že žáby mají přirozených nepřátel až až. dejte si špunty do uší a ony až se rozmnoží, tak zase budou mlčet jak je rok dlouhý.

jo, jsou chráněné, takže jakékoliv zasahování do jejich životního prostoru nebo nějaký odchyt či zkrmování zájmovým zvířatům je zcela vyloučeno.

9.6.2021 15:45
sharingan

XXX.XXX.186.2

Zdravím. Nic se nepřemnožilo, nic nepořizovat, žádné hady neaplikovat. Prostě je teď vrchol sezony páření zelených skokanů (kvákají, páří se a snáší vajíčka) a proto jejich přítomnost laikové zaznamenávají často až teprve teď. Každý rok je jiná sezona, někdy začíná a probíhá postupněji, letos se až do toho chladného května vpodstatě nic nedělo, a vše se až teďka překotně dohání v těchto týdnech. Budou kvákat až do konce léta, ale čím dál tím míň. Přirozených nepřátel mají dost, včetně té užovky obojkové. Ani kanibalismus jim vůbec není cizí, takže případný problém s dočasným "přemnožením" si vyřeší sami.

Tedy, bude se jednat o zelené skokany (skřehotají takřka celý den), nebo o rosničky (ozývají se svým "brekekeke" pozdě večer a v noci), nebo o kombinaci těchto dvou. Krom toho, že rosničky neholdují tak rády kanibalismu, platí výše psané taky.

9.6.2021 17:35

MichalMichalMichalMichal napsal(a):
Dobrý den,

obracím se na Vaši skupinu s možná netradičním dotazem - jako amatér na odborníky, jelikož hledám schůdné řešení pro mě, ale nechci uškodit ani tomu případnému hadovi :)

U nás ve vesnici na kraji Prahy se nám přemnožily nějaké žáby, nedá se při tom vůbec spát a očividně jim chybí přirozený predátor.

Kdysi jsem se někde dočetl, že užovka by byla dobrá volba, a ani by venku nějak netrpěla, jaký na to máte názor Vy?
Dají se užovky někde rozumně pořídit a jak je to finančně nákladné? Jsou vybíravé na určité druhy žab, nebo budou preferovat hmyz / něco jiného?

Díky moc, pokud znáte nějakého jiného neškodného tvora, co ty skákající potvory žere, případně chcete potravu pro hada zdarma dejte vědět :)

Díky za rady :))

Tady se rady nedočkáte, my máme zvířata rádi(y) a respektujeme je i jejich přirozené chování. Jak píše bodlinka, zavřete okna a kupte si špunty do uší.

MichalMichalMichalMichal

9.6.2021 20:26
MichalMichalMichalMichal

XXX.XXX.162.210

Jojo, no my je totiž 20 let u baráku neměli, pak napadlo nějakého inteligentního jedince vytvořit nějaký bio rybníček, dost možná tam někdo i nějaké "úvodní" žáby dotáhnul. Mi jinak nevyvětráme, špunty do uší jsem měl. Podle zvuku mi přišlo, že se to posledních 5 let, rok, co rok zhoršuje... tak podle toho jsem soudil, že je jich více :)

Ano, děje se tak každý rok a mě nezbývá než spát s otevřenými okny / pod širákem v tom horku.

Je jasné, že až to pomine, už nebudu moct spát venku :)

9.6.2021 20:41

pak asi nezbývá, než se odstěhovat zpátky do Prahy

ale i tam musíte vybírat, jako malá jsem tam bydlela a kousíček od domu byla retenční nádrž žab plná, strávila jsem dětství s kýbly plnými pulců. jo, kvákaly, ale v té dřevní době lidi ještě nebyli rozmazlení idioti, takže to nikomu nevadilo a mě to teda nebudilo.

takže nejlépe někam do činžáku na Ječnou, tam budou akorát cinkat tramvaje.

MichalMichalMichalMichal

9.6.2021 21:46
MichalMichalMichalMichal

XXX.XXX.22.214

Já nikdy v víc v Praze nebydlel :) Tady se ty žáby rozmohly s tou obnovenou požární nádrží na "biotop". Předtím tu minimálně tak 20 nebyly a pokud ano, tak asi jen jednotlivě... :)

9.6.2021 21:51

no tak o té Praze přemýšlejte, chce to někde fakt v zástavbě, aby v okolí žádná voda ani v budoucnu být nemohla.

tam vás prostě zvuky přírody nebudou nikdy rušit. někde u magistrály, třeba.

MichalMichalMichalMichal

10.6.2021 11:32
MichalMichalMichalMichal

XXX.XXX.162.210

Díky za arogantní odpovědi, ptal jsem se na odborné hledisko, ne na názor, jak chci bydlet :)

10.6.2021 13:02
Meelek

XXX.XXX.40.15

Díky za arogantní odpovědi, ptal jsem se na odborné hledisko, ne na názor, jak chci bydlet :)

Obecně řečeno, pro natvrdlého hlupáka je každá odpověď arogantní. Paní Vás poslala do Prahy, abyste tam našel rozum.

10.6.2021 20:59

Odborné hledisko - ano, žáby v období rozmnožování kvákají. Je to (a bývalo vždycky) normální. Problém je na vaší straně.

11.6.2021 07:00

Jojo, no my je totiž 20 let u baráku neměli, pak napadlo nějakého inteligentního jedince vytvořit nějaký bio rybníček, dost možná tam někdo i nějaké "úvodní" žáby dotáhnul. Mi jinak nevyvětráme, špunty do uší jsem měl. Podle zvuku mi přišlo, že se to posledních 5 let, rok, co rok zhoršuje... tak podle toho jsem soudil, že je jich více :)

Ano, děje se tak každý rok a mě nezbývá než spát s otevřenými okny / pod širákem v tom horku.

Je jasné, že až to pomine, už nebudu moct spát venku :)

Zaplať pán bůh za takové jedince, kterým není lhostejný úbytek živočišných (a rostlinných) druhů v naší zemičce. Za mě má

Přidejte reakci

Přidat smajlík