Agama vousata mládě - rady a tipy?

Agama vousatá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2021 19:56
TomoCz

XXX.XXX.212.28

Zdravím.
Mám doma mládě agamy vousate. V minulosti jsem měl staršího samce, který konzumovat úplně vše, za každým broukem se honil a chytal jej a byl aktivní. Toto mládě by mělo být 3 měsíce staré, 23cm s ocasem a 26 gramů. Chovatelka co mi jej prodávala mi uvedla, že je zvyklý na cvrčky a zelený. Ale mě zelený prostě ne. Zkoušel jsem typicky rukolu, listy pampelišky, jetel dále pak i mrkev, okurku vše na malé kousky, ale nic mi nepřijal.
Řekl jsem si ok, je mládě, zkusím třeba za 14 dní opět. Ovšem jsem si všiml, že není tak aktivní při lovu cvrčků. Prostě je má před sebou a dlabe na ně. Když vidím videa jiných mláďat, která hned na cvrcky běží,tak nevím, zda je vše ok. Jako pak třeba toho cvrčka sežere, žere i moucne červy, které jsem zkoušel, ale s těmi cvrčky je vážně pasivní.
Dnes jsem zkoušel i malou žížalu, sleduje ji, ale neveme. Jak jsem psal na začátku, v minulosti jsem měl starší agamu a ten žral vše co viděl. Tak jen doufám, že tento samec se taky rozežere a bude víc aktivní. Dále sleduji, že občas leží v písku a je takový jako mouchy snězte si mě.
Vapnik dostává a vitamíny také. Přidávám foto agamy, terária, balení žárovek a dále video z jednoho lovu cvrčka.
Budu rád za každou radu a tip k chovu. Díky.

27.6.2021 20:00
TomoCz

XXX.XXX.212.28

Zapomněl jsem napsat, že jej mám 5 dní, terarium 100x50x50 DxVxŠ. Po teráriu chodí, zkoumá. Když ho vyndam, běhá jak utrženej z řetězu. Tak nevím no. Dnes 28.6. dokoupena zářivka Osram Biolux 30w 90 cm. Tak uvidíme, zda bude změna chování agamky. Zatím si tady stejně povídám sám se sebou, ale kdyby se někdo připojil, tak ať máte info

29.6.2021 16:07
TomoCz

XXX.XXX.212.28

Po úpravě terária.tak uvidíme jak to agame prospěje

29.6.2021 18:04
Jiří5

XXX.XXX.230.49

Pokud je ta lineární zářivka plnospektralni, zejména s podílem UVA tak už zbývá vylepšit UVB alespoň za 10ku lépe 15ku a bude to dobré. Pětka kompakt je málo. Združení tepelného zdroje a UVB jistě také pomohlo.

2.7.2021 10:28
TomoCz

XXX.XXX.212.28

UVB výměněno za 15. Zatím ji má v teráriu jeden den. Již od vložení zářivky je aktivnější, leze a prozkouvama vše co v teráriu má. Ale stále nejeví zájem o krmení. Cvrcky ať už volné, z ruky nebo z pinzety nechce, koupil jsem švaby a taky nejeví zájem ani bolne, z ruky ani z pinzety. Zelený vubec a moucny červy, který si rád dal taky nechce. Takže zatím ho bohužel stresující tím, že mu vše včetně vitamínů mixuji a krmim jej strikackou. To mlaska a sežere třeba pulku male stříkačky. Takže už vážně netuším, v cem může být problém.
Ještě přemýšlím, že pošlu trus na rozbor. Jinak už nevím jak postupovat aby dostal opět chuť k žrádlu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík