Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

GabčaBenešová

28.6.2021 19:19
GabčaBenešová

XXX.XXX.112.189

Ahoj, přicházím tu s dotazem ohledně gekončíka nočního, který mi přestal jíst (sameček).
Myslím si, že se o ně starám velmi dobře a dost jsem si na něj zvykla a celkem mě mrzí co se děje, doufám, že to nebude žádný velký problém, snažím se to podchytit co nejdříve. Mám ho něco málo přes půl roku a s krmením nikdy problém nebyl, akorát jsem ho musela krmit z pinzety (byl nemotorný a nebyl většinou schopný si cvrčka či švába ulovit sám).
Pravidelně mu dávám vitamíny a vodu měním denně či obden. Už nejí cca 7 dní a potřebovala bych poradit jak mám dál jednat (někdo tvrdí, že sedm dní je v pořádku, ale už si všímám tenčího ocásku a o jídlo ani nezavadí pohledem).
Včera jsem ho přemístila do "karanténního boxu", abych zabránila rozšíření případné nemoci (mám v teráriu ještě dvě samičky) a mohla vybrat trus, který pošlu na rozbor.
Ještě bych chtěla dodat, že jsem v teráriu našla nestráveného moučnýho červa (nevím jestli ho vyloučil přirozenou cestou či vyzvracel a ani nevím jestli to bylo od toho samečka), taky jsem si všimla, že místo nebo někdy s močí vylučuje světle bílou až průhlednou tekutinu s malými kulatými částečkami. (vypadá to jak malinké vajíčka - pro upřesnění) a to jsem doposud v teráriu neviděla, tak nevím jestli to s tím nějak souvisí.
Předem děkuji za jakoukoliv odezvu a pomoc.
Gabča

18.7.2021 19:51
Natla

XXX.XXX.11.172

Také chovám gekončíka nočního, a nedávno se mi stalo že přestal jíst asi šest dní a ocásek mu také začal hubnout, naštěstí mám v rodině tetu veterinářku a tak jsem jí zavolala a ta se na něj přišla podívat, zjistilo se že má průjem asi týden a půl jsme ho léčili jednou za dva dny mu teta píchla do přední nožičky nějaký lék (přesně si nepamatuji jak se jmenoval). Teď je můj gekončík v pořádku a jí. Určitě zajdi k veterináři ten ví jak na to. Držím palce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík