Ahoj všichni, už nějakou dobu si vyhlížím nového člena rodiny. Prostor je omezený jen na můj pokoj, tam je místo na terárium/klec maximálně 70x40xvýška už je jedno. Nejvíce by se mi líbil nějaký plaz, jenže co jsem koukal, tak třeba pro agamu to nestačí. Dále nevadí, když živočich bude přijímat živou potravu, ale nesmí být příliš náročný, abych u něj každý den nemusel 2 hodiny skákat. předem děkuji za odpověď :)
Tarzan24

XXX.XXX.166.69
Dobrý den, já bych zvolila nějaký druh malé ještěrky. Nejsem odborník, takže sem nemůžu napsat přesně druh, ale kamarádka chovala ještěrky a těm by dokonce možná stačilo i menší umyvadlo. Krmila je cvrčkama, který normálně kupovala ve zvěroobchodu, měla tam třeba takovou jakoby vydlabanou větev a podestýlka byla myslím taková kůrovitá (to se kdyžtak zeptejte co je nejideálnější). Také tam měla samozřejmě i svítidlo. Pamatuji si že tam měla i jezírko. Bylo takové nízké a sloužilo jen na pití, protože se v něm moc nekoupali (je to podle druhu). Hodně štěstí a krásné prázdniny! :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Gekon panenský, ne gekončík a mají je desítky chovatelů 🙂
Pokud se bavíme o nenáročnosti na "starání se" mnohdy doporučuji spíš hady než ještěry, dostaneme-li se ovšem k prostoru. Co by mohlo z hadů potěšit by mohl být třeba heterodon nosatý, co se ještěrů týče rozhodně bych se mrkl na různé a nejrůznější gekony, popřípadě třeba i gekončík noční by mohl mít dostačující prostor, když mu tam nacpete 3 úkryty. A pokud budete dostatečně kreativní a je výška jedno, dá se vymyslet i terárko pro chameleona jemenského
Jeden z nejméně náročných terarijních plazů je gekončík noční. Doma chovám jednu samičku a můžu jen doporučit. Údržba terária není vůbec náročná. Tady máš fotku mého terária já mám 90x33x36, ale může být i větší.