Dobrý den, píšu jsem otázku po dnešním zjištěním.
Projížděl jsem různé inzeráty z mého okolí a narazil jsme na inzerát , kde se prodává agama vousatá s límcovou.
Tak se chci zeptat zda tyto dva druhy mohou být chovány v dostatečně velkém teráriu najednou? Zdá by se v něm i bez problémů množili nebo by v něm mohl být v páru třeba jen jeden druh.
Předem děkuji za odpovědi.
Z mého pohledu ne. Neobstojí ani argument "podobný biotop, podobné nároky atd." Nepřipadá mě reálné poskytnout tak velké terárium aby se dva druhy nemuseli potkávat ani být v přímém kontaktu. Navíc jako mladému chovateli vám jistě jde o plnohodnotný chov a ne o sbírkové kolekce vystresovaných jedinců. Agamy nejsou motýli, těm je v různorodých skupinách fajn pokud jsou tedy napíchnutí na špendlík.
Chovatel Mladý
napsal(a):
Dobrý den, píšu jsem otázku po dnešním zjištěním.
Projížděl jsem různé inzeráty z mého okolí a narazil jsme na inzerát , kde se prodává agama vousatá s límcovou.
Tak se chci zeptat zda tyto dva druhy mohou být chovány v dostatečně velkém teráriu najednou? Zdá by se v něm i bez problémů množili nebo by v něm mohl být v páru třeba jen jeden druh.
Předem děkuji za odpovědi.
Rozhodně ne. Sám jsem byl svědkem usmrcení límcovky o trošku menší pogonou. Nevím jak adulti, tohle byla odrostlejší mláďata a jako zkušenost stačilo.