Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jofrey

16.7.2021 09:35
Jofrey

XXX.XXX.8.225

na zahradě po odkrytí jedné z dlaždic na mne vykoukl had asi 65 cm až 70 cm dlouhý, zelenohnědý, na hřbetě má dvě řady hnědých teček. V největším průměru měl něco málo přes 2 cm, hlava se mi zdála v poměru k tělu menší. Zalezl do staré myší díry. Může být pro člověka nebezpečný?

Tarzan24

16.7.2021 14:17
Tarzan24

XXX.XXX.5.65

Musela bych vidět fotku ale najděte si na internetu užovku obojkovou. Nebojte, pokud to není zatoulaný exotický had co někomu zdrhl z terária nic vám nehrozí. Jediný had co je u nás jedovatý je zmije obecná. Kdyžtak napište jestli to byla užovka obojková. Váš popis na ní pasuje.

16.7.2021 22:21
Pandinus

XXX.XXX.127.59

Jofrey napsal(a):
na zahradě po odkrytí jedné z dlaždic na mne vykoukl had asi 65 cm až 70 cm dlouhý, zelenohnědý, na hřbetě má dvě řady hnědých teček. V největším průměru měl něco málo přes 2 cm, hlava se mi zdála v poměru k tělu menší. Zalezl do staré myší díry. Může být pro člověka nebezpečný?

Užovka hladká, žádná natrixka. Nebezpečná je, ale ne lidem, naopak jiným hadům (včetně zmijí) a ještěrkám

16.7.2021 22:22
Pandinus

XXX.XXX.127.59

Tarzan24 napsal(a):
Musela bych vidět fotku ale najděte si na internetu užovku obojkovou. Nebojte, pokud to není zatoulaný exotický had co někomu zdrhl z terária nic vám nehrozí. Jediný had co je u nás jedovatý je zmije obecná. Kdyžtak napište jestli to byla užovka obojková. Váš popis na ní pasuje.

Přestaňte tu laskavě lidem radit kraviny a šířit dezinformace.

Tarzan24

17.7.2021 10:51
Tarzan24

XXX.XXX.254.14

Takže mi chcete říct že zeleno hnědý had je užovka hladká? To mi teda vůbec nepřipadá. Sice jsem moc nevěděla co by to mohlo být za hada a tak jsem sem dala užovku obojkovou aby se na ní kdyžtak podíval a třeba poznal že to by mohl být on. Navíc se ptal jestli je nebezpečný pro člověka ne pro hady. A jediný jedovatý had je u nás zmije. A ano kousnutí i nejedovatého hada je velmi bolestivé ale není smrtelné. Radši ani neodpovídejte.

17.7.2021 16:14
Pandinus

XXX.XXX.127.59

Tarzan24 napsal(a):
Takže mi chcete říct že zeleno hnědý had je užovka hladká? To mi teda vůbec nepřipadá. Sice jsem moc nevěděla co by to mohlo být za hada a tak jsem sem dala užovku obojkovou aby se na ní kdyžtak podíval a třeba poznal že to by mohl být on. Navíc se ptal jestli je nebezpečný pro člověka ne pro hady. A jediný jedovatý had je u nás zmije. A ano kousnutí i nejedovatého hada je velmi bolestivé ale není smrtelné. Radši ani neodpovídejte.

To si proboha nedokážete najít fotku coronelly? Co vám připadá nebo ne, je dost mimo z vašich reakcí v jiných vláknech a blábolech s tou pseudosnahou zachránit v podstatě propadlá mrtvá vejce (bokem ponechám fakt, že jste s nimi neměla ani manipulovat). Kousnutí nejedovatého hada je bolestivé? Nebuďte vtipná. Žiju s hady přes dvacet let, pokousán jsem byl x-krát včetně velkých druhů a tvrdit, že je to bolestivé je opravdu mimo mísu. Nechte se kousnout křečkem, morčetem, nebo ideálně psem. To je úplně jiná kategorie. Fantasmagorie s bolestivostí a šíření poplašných zpráv o nebezpečnosti zmijí a dalších hadů ponechte prosím na mediích, která v tomto konají víc než záslužnou práci.

Ps:obojkovku pozná i imbecil, jejím nezaměnitelným znakem nejsou dvě řady skvrn, které má na zádech coronella, ale žluté, či bílé skvrny hned za hlavou. To je markant s nímž přijde naprosto každý pozorovatel, byť je laik. Mimochodem skvrny na zádech, stejně jako pruhy nejsou naproti tomu extra významným určovacím znakem - i u nás žijí natrixky beze tippingu, stejně jako lze nalézt kusy s pruhy

Tarzan24

18.7.2021 18:38
Tarzan24

XXX.XXX.189.74

To opravdu otravujete jenom mě??? Jak jsem řekla byl to můj typ. Navíc kousnutí užovek je bolestivé (ne moc a vždy samozřejmě ale z mých zkušeností ano). To že vy jste na hady zvyklý neznamená že ostatní taky. Nechci vás mít za nepřítele tak prosím přestaňte takto reagovat na moje reakce. Vy se vyznáte v exotech (jakože exotické plazy), ale já žiji s našimi hady v České republice a ne v tropech mezi krajtami, nebo hroznýši (nic proti vám nemám). Tak prosím a nebo udělejte nové téma a tam si prodiskutujem.

18.7.2021 18:52
Pandinus

XXX.XXX.127.59

Tarzan24 napsal(a):
To opravdu otravujete jenom mě??? Jak jsem řekla byl to můj typ. Navíc kousnutí užovek je bolestivé (ne moc a vždy samozřejmě ale z mých zkušeností ano). To že vy jste na hady zvyklý neznamená že ostatní taky. Nechci vás mít za nepřítele tak prosím přestaňte takto reagovat na moje reakce. Vy se vyznáte v exotech (jakože exotické plazy), ale já žiji s našimi hady v České republice a ne v tropech mezi krajtami, nebo hroznýši (nic proti vám nemám). Tak prosím a nebo udělejte nové téma a tam si prodiskutujem.

Ne, cílem je reagovat na nepřiměřené reakce odpovídajících, kteří o dané problematice nemají ani páru, ale přesto mají potřebu se (navíc anonymně) angažovat a šířit nesmysly a bludy. Proč tu vaši pseudoargumentaci neberu? Jednoduše proto, že píšete o něčem o čem nemáte páru. Moje babička mi jako klukovi pomáhala s čištěním campbellek, které bytostně nemusí braní do rukou, za což se jí jedna odvděčila kousnutím do prstu. Babička s hady nikdy do styku nepřišla, přesto se nesvíjela bolestí a nedělala z toho zranění jako po kousnutí ceratosaurem, jak vyznívá opakovaně z vašich reakcí.
Pokud tedy žijete s našimi hady, tak víte dobře, že ani jeden náš druh natrixky nekouše, coronella jen když jí člověk hodně otravuje a vipera při šlápnutí, zalehnutí atd. Jediný náš slušně kousající had je tak vzácný, že ho nemá cenu ani rozebírat a navíc, aby ke kousnutí došlo, musíte ho chytit a tudíž mu dát důvod se bránit. Žádný had (ani těch pár druhů z našich krajů) nekouše sám od sebe. Pokud mám přestat reagovat na vaše zprávy, přestaňte je jednoduše psát a vyjadřujte se k tomu, s čím máte skutečně zkušenosti. Protože tomuhle vláknu už chybí jen příběh o hadovi, co si lehával do postele vedle majitele až se zeptal veterináře proč to dělá....no to bych se po*****
Kdo ten blábol nezná, jakoby nebyl

Přidejte reakci

Přidat smajlík