Jofrey

XXX.XXX.8.225
na zahradě po odkrytí jedné z dlaždic na mne vykoukl had asi 65 cm až 70 cm dlouhý, zelenohnědý, na hřbetě má dvě řady hnědých teček. V největším průměru měl něco málo přes 2 cm, hlava se mi zdála v poměru k tělu menší. Zalezl do staré myší díry. Může být pro člověka nebezpečný?
Tarzan24

XXX.XXX.5.65
Musela bych vidět fotku ale najděte si na internetu užovku obojkovou. Nebojte, pokud to není zatoulaný exotický had co někomu zdrhl z terária nic vám nehrozí. Jediný had co je u nás jedovatý je zmije obecná. Kdyžtak napište jestli to byla užovka obojková. Váš popis na ní pasuje.
Jofrey
napsal(a):
na zahradě po odkrytí jedné z dlaždic na mne vykoukl had asi 65 cm až 70 cm dlouhý, zelenohnědý, na hřbetě má dvě řady hnědých teček. V největším průměru měl něco málo přes 2 cm, hlava se mi zdála v poměru k tělu menší. Zalezl do staré myší díry. Může být pro člověka nebezpečný?
Užovka hladká, žádná natrixka. Nebezpečná je, ale ne lidem, naopak jiným hadům (včetně zmijí) a ještěrkám
Tarzan24
napsal(a):
Musela bych vidět fotku ale najděte si na internetu užovku obojkovou. Nebojte, pokud to není zatoulaný exotický had co někomu zdrhl z terária nic vám nehrozí. Jediný had co je u nás jedovatý je zmije obecná. Kdyžtak napište jestli to byla užovka obojková. Váš popis na ní pasuje.
Přestaňte tu laskavě lidem radit kraviny a šířit dezinformace.
Tarzan24

XXX.XXX.254.14
Takže mi chcete říct že zeleno hnědý had je užovka hladká? To mi teda vůbec nepřipadá. Sice jsem moc nevěděla co by to mohlo být za hada a tak jsem sem dala užovku obojkovou aby se na ní kdyžtak podíval a třeba poznal že to by mohl být on. Navíc se ptal jestli je nebezpečný pro člověka ne pro hady. A jediný jedovatý had je u nás zmije. A ano kousnutí i nejedovatého hada je velmi bolestivé ale není smrtelné. Radši ani neodpovídejte.
Tarzan24
napsal(a):
Takže mi chcete říct že zeleno hnědý had je užovka hladká? To mi teda vůbec nepřipadá. Sice jsem moc nevěděla co by to mohlo být za hada a tak jsem sem dala užovku obojkovou aby se na ní kdyžtak podíval a třeba poznal že to by mohl být on. Navíc se ptal jestli je nebezpečný pro člověka ne pro hady. A jediný jedovatý had je u nás zmije. A ano kousnutí i nejedovatého hada je velmi bolestivé ale není smrtelné. Radši ani neodpovídejte.
To si proboha nedokážete najít fotku coronelly? Co vám připadá nebo ne, je dost mimo z vašich reakcí v jiných vláknech a blábolech s tou pseudosnahou zachránit v podstatě propadlá mrtvá vejce (bokem ponechám fakt, že jste s nimi neměla ani manipulovat). Kousnutí nejedovatého hada je bolestivé? Nebuďte vtipná. Žiju s hady přes dvacet let, pokousán jsem byl x-krát včetně velkých druhů a tvrdit, že je to bolestivé je opravdu mimo mísu. Nechte se kousnout křečkem, morčetem, nebo ideálně psem. To je úplně jiná kategorie. Fantasmagorie s bolestivostí a šíření poplašných zpráv o nebezpečnosti zmijí a dalších hadů ponechte prosím na mediích, která v tomto konají víc než záslužnou práci.
Ps:obojkovku pozná i imbecil, jejím nezaměnitelným znakem nejsou dvě řady skvrn, které má na zádech coronella, ale žluté, či bílé skvrny hned za hlavou. To je markant s nímž přijde naprosto každý pozorovatel, byť je laik. Mimochodem skvrny na zádech, stejně jako pruhy nejsou naproti tomu extra významným určovacím znakem - i u nás žijí natrixky beze tippingu, stejně jako lze nalézt kusy s pruhy
Tarzan24

XXX.XXX.189.74
To opravdu otravujete jenom mě??? Jak jsem řekla byl to můj typ. Navíc kousnutí užovek je bolestivé (ne moc a vždy samozřejmě ale z mých zkušeností ano). To že vy jste na hady zvyklý neznamená že ostatní taky. Nechci vás mít za nepřítele tak prosím přestaňte takto reagovat na moje reakce. Vy se vyznáte v exotech (jakože exotické plazy), ale já žiji s našimi hady v České republice a ne v tropech mezi krajtami, nebo hroznýši (nic proti vám nemám). Tak prosím a nebo udělejte nové téma a tam si prodiskutujem.
Tarzan24
napsal(a):
To opravdu otravujete jenom mě??? Jak jsem řekla byl to můj typ. Navíc kousnutí užovek je bolestivé (ne moc a vždy samozřejmě ale z mých zkušeností ano). To že vy jste na hady zvyklý neznamená že ostatní taky. Nechci vás mít za nepřítele tak prosím přestaňte takto reagovat na moje reakce. Vy se vyznáte v exotech (jakože exotické plazy), ale já žiji s našimi hady v České republice a ne v tropech mezi krajtami, nebo hroznýši (nic proti vám nemám). Tak prosím a nebo udělejte nové téma a tam si prodiskutujem.
Ne, cílem je reagovat na nepřiměřené reakce odpovídajících, kteří o dané problematice nemají ani páru, ale přesto mají potřebu se (navíc anonymně) angažovat a šířit nesmysly a bludy. Proč tu vaši pseudoargumentaci neberu? Jednoduše proto, že píšete o něčem o čem nemáte páru. Moje babička mi jako klukovi pomáhala s čištěním campbellek, které bytostně nemusí braní do rukou, za což se jí jedna odvděčila kousnutím do prstu. Babička s hady nikdy do styku nepřišla, přesto se nesvíjela bolestí a nedělala z toho zranění jako po kousnutí ceratosaurem, jak vyznívá opakovaně z vašich reakcí.
Pokud tedy žijete s našimi hady, tak víte dobře, že ani jeden náš druh natrixky nekouše, coronella jen když jí člověk hodně otravuje a vipera při šlápnutí, zalehnutí atd. Jediný náš slušně kousající had je tak vzácný, že ho nemá cenu ani rozebírat a navíc, aby ke kousnutí došlo, musíte ho chytit a tudíž mu dát důvod se bránit. Žádný had (ani těch pár druhů z našich krajů) nekouše sám od sebe. Pokud mám přestat reagovat na vaše zprávy, přestaňte je jednoduše psát a vyjadřujte se k tomu, s čím máte skutečně zkušenosti. Protože tomuhle vláknu už chybí jen příběh o hadovi, co si lehával do postele vedle majitele až se zeptal veterináře proč to dělá....no to bych se po*****
Kdo ten blábol nezná, jakoby nebyl