Jaký druh užovka?

Užovka brazilská
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lenkajirova

18.7.2021 18:44
lenkajirova

XXX.XXX.97.112

Dobrý den,
o jaký druh se prosím jedná?
Byla velmi klidná, i když se kolem ní promenovala naše kočka, ale při akci "přesuneme ji z dřevníku do trávy" na nás trochu syčela (se jí teda až tak nedivím, i když jsme byli opatrní).
Děkuji.

18.7.2021 18:54
Pandinus

XXX.XXX.127.59

lenkajirova napsal(a):
Dobrý den,
o jaký druh se prosím jedná?
Byla velmi klidná, i když se kolem ní promenovala naše kočka, ale při akci "přesuneme ji z dřevníku do trávy" na nás trochu syčela (se jí teda až tak nedivím, i když jsme byli opatrní).
Děkuji.

Natrix natrix - užovka obojková. Nafukuje se, syčí, dělá, že je veliká, ale nekouše. Jen když jí vezmete do rukou, některé jsou silně nervozní a vypustí takovou super parémovanou záležitost, která šíleně smrdí Naprosto neškodný had (naopak, bacha na tu kočku, hodně těchto hadů usmrtí právě ony)

Tarzan24

18.7.2021 21:09
Tarzan24

XXX.XXX.173.92

Mě spíše připadá že je březí.

18.7.2021 21:11
Pandinus

XXX.XXX.127.59

Tarzan24 napsal(a):
Mě spíše připadá že je březí.

Vám přijde nažrané zvíře březí?

Tarzan24

18.7.2021 21:56
Tarzan24

XXX.XXX.227.198

Halooo země volá mozeeeeek! Napsala jsem :mě spíše připadá že je březí - nenapsala jsem že je březí, napsala jsem :pozor kousnutí užovky je bolestivé ale ne smrtelné - nenapsala jsem že je jedovatá a její kousnutí je na umření. Samozřejmě že asi jako každý had nebude kousat bezdůvodně. Vy si z toho vyberete jen to co se vám líbí a ani se neohlídnete na to co jsem do opravdy napsala. Prosím můžete se přestat s*** do mých odpovědí? Já vím že asi nebylo dobré reagovat na ty želvy. Spletla jsem se já vím. Ale stejně, nemusíte tolik vyjíždět. Napsal jste že se tomu věnujete 20 let a já teprve 2 roky. To co píšu do odpovědí je to co je z mých vlastních zkušeností jak mi to lidi radili. A co se týče těch vajec, proč jste mi to nenapsal dříve že na ně nemám sahat? Já moc dobře vím že se nesmějí otáčet (sice nevím moc proč ale vím to to je hlavní). Asi vám vadí že odpovídám špatně na dotazy ohledně zvířat. Okey přestanu odpovídat pokud vám to vadí ale prosím odpovězte mi na dotaz v ifauna který se jmenuje - Ohledně vajec - a já slíbím že se něčemu přiučím a budu pak odpovídat s tím že budu vědět že to je opravdu pravda.

Ohledně vajec - moc moc prosím

Hezký zbytek večera :)

18.7.2021 23:12
Pandinus

XXX.XXX.127.59

Tarzan24 napsal(a):
Halooo země volá mozeeeeek! Napsala jsem :mě spíše připadá že je březí - nenapsala jsem že je březí, napsala jsem :pozor kousnutí užovky je bolestivé ale ne smrtelné - nenapsala jsem že je jedovatá a její kousnutí je na umření. Samozřejmě že asi jako každý had nebude kousat bezdůvodně. Vy si z toho vyberete jen to co se vám líbí a ani se neohlídnete na to co jsem do opravdy napsala. Prosím můžete se přestat s*** do mých odpovědí? Já vím že asi nebylo dobré reagovat na ty želvy. Spletla jsem se já vím. Ale stejně, nemusíte tolik vyjíždět. Napsal jste že se tomu věnujete 20 let a já teprve 2 roky. To co píšu do odpovědí je to co je z mých vlastních zkušeností jak mi to lidi radili. A co se týče těch vajec, proč jste mi to nenapsal dříve že na ně nemám sahat? Já moc dobře vím že se nesmějí otáčet (sice nevím moc proč ale vím to to je hlavní). Asi vám vadí že odpovídám špatně na dotazy ohledně zvířat. Okey přestanu odpovídat pokud vám to vadí ale prosím odpovězte mi na dotaz v ifauna který se jmenuje - Ohledně vajec - a já slíbím že se něčemu přiučím a budu pak odpovídat s tím že budu vědět že to je opravdu pravda.

Ale vůbec ne. Sahat jste na ne nemela protoze tomu ad1) nerozumite, ad2) je to nezákonné. Vejce v rukou laika = mrtvá vejce. A k tomu si zalozite vlakno jestli smite chovat nase uzovky😁
S temi vejci - na inkubaci stačí bohatě namoceny vermikulit nebo lignocel, z nehoz vymackate vodu aby byl jen vlhky. Vajicka do nej polozit. Inkubovat bud nekde na terarku, nebo primo v inkubatoru pricemz hlidat teplotu okolo 26-28°C. Nesmi překročit 30. Krabičku s vajíčky pravidelne větrat (osobně dělám týdne).

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.7.2021 23:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tarzan24 napsal(a):

Ta kořist je tam jednoznačně vidět, jenže to byste někdy musela hada vidět, jakéhokoliv, což se očividně nestalo

lenkajirova

19.7.2021 12:00
lenkajirova

XXX.XXX.208.8

Moc děkuji za odpověď.

22.7.2021 08:10
fikovnice

XXX.XXX.134.184

lenkajirova napsal(a):
Moc děkuji za odpověď.

Mě spíš hodně překvapuje, že jste sama druh užovky nepoznala. Nechci se do Vás navážet, to není můj styl, ale ty žluté půlměsíce za hlavou jsou pro ni naprosto signifikantní. Já si to pamatuji ještě z učiva základní školy, a to je opravdu už hóóódně let zpátky...

Přidejte reakci

Přidat smajlík