Jaký inkubátor na vejce želvy stepní

Želva stepní
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Martinna

25.7.2021 14:47
Martinna

XXX.XXX.44.82

Hezký den.

Máme dvě samičky a jednoho samečka želvy stepní.
Prosím vás, v kolika letech může u těchto želv dojít k rozmnožování?
Jaký je váš tip na dobrý inkubátor na vejce?
Na trhu je jich k prodeji hodně.
Předem děkuji za odpovědi.

25.7.2021 16:24
Jiří5

XXX.XXX.231.131

Dobrý den, nedá se říct přesně v kolika letech. Záleží na způsobu chovu. Pokud želvy chováte od malička ve venkovním výběhu a tak že je při každé změně počasí nepřemísťujete do vnitřních vyběhů. Tj. Chováte tak jak máte, včetně zimování, můžete počítat s dosažením dospělosti nejdříve tak v osmi letech. Mnohdy i deset dvanáct let. Zdá se to možná mnoho ale pro želvu je to tak akorát. Chov střídavý (dovnitř a ven) urychlí snůšku tak cca o dva roky, přináší ovšem problémy. Chov v interiéru tedy takový který já osobně vůbec neuznavám dokáže želvu dohnat ke snůšce ještě dříve. Takové pokusy ale rozhodně nedoporučuji. S inkubatotem vám příliš neporadím protože si je stavím sám. Možná si vyberte a dejte vědět, podíváme se na parametry.

26.7.2021 00:03
s

XXX.XXX.183.44

Dobrý den,
budu psát jen z mojí zkušenosti. U samečků z mých odchovů se pohlavní dospívání začalo objevovat dříve, asi v 4-6 letech. Ale měla jsem i jednoho rekordmana, co se docela dlouho tvářil jako samice.
U samiček se mi spíše zdálo, že to záleží na hmotnosti. Moje začínaly snášet když přesáhly cca 700g.
S inkubátorem neporadím, mám sestavený doma :)
Silva

Martinna

1.8.2021 16:52
Martinna

XXX.XXX.44.82

s napsal(a):
Dobrý den,
budu psát jen z mojí zkušenosti. U samečků z mých odchovů se pohlavní dospívání začalo objevovat dříve, asi v 4-6 letech. Ale měla jsem i jednoho rekordmana, co se docela dlouho tvářil jako samice.
U samiček se mi spíše zdálo, že to záleží na hmotnosti. Moje začínaly snášet když přesáhly cca 700g.
S inkubátorem neporadím, mám sestavený doma :)
Silva

Děkuji vám.
Mohla bych tedy poprosit o tip na výrobu vlastního inkubátoru?
Nějaký, který zvládne i člověk ne příliš manuálně zručný:-)
Předem děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík