Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kuratko18

9.8.2021 13:06
Kuratko18

XXX.XXX.137.164

Dobrý den, rád bych začal chovat nějakého štíra. Ideální by pro nováčka asi byl Heterometrus Petersii, nebo Pandinus imperator. Rád bych se vás zeptal, zda je při pořízení veleštíra petersů třeba více kusů. Dále bych se chtěl zeptat, zda mi bude stačit plastové terárium, nebo musí být skleněné. Na kolik CZK by to celkově mohlo vyjít ? díky.

10.8.2021 20:27
Pandinus

XXX.XXX.127.59

Kuratko18 napsal(a):
Dobrý den, rád bych začal chovat nějakého štíra. Ideální by pro nováčka asi byl Heterometrus Petersii, nebo Pandinus imperator. Rád bych se vás zeptal, zda je při pořízení veleštíra petersů třeba více kusů. Dále bych se chtěl zeptat, zda mi bude stačit plastové terárium, nebo musí být skleněné. Na kolik CZK by to celkově mohlo vyjít ? díky.

Zdravím, z těch běžných heterometrů je to asi jedno, P.imperator je teď relativně špatně dostupný a finančně náročnější stran pořízení. Rozhodně doporučuji skleněné terárium (ovšem pro dospělce, ne mládě) a to včetně vytápění. Osobní zkušenost s chovem bez ohřevu není dobrá, zvířata sice fungují, ale nemůžu říct, že to odpovídá přirozeným podmínkám a že dobře prospívají. Plastovky jdou samosebou taky, ale ohledně vytápění to není ideál, tedy pokud to není vyloženě položené na nějaké terárium, které to vytápí skrze strop od spodu. Pokud je možné, ideální do terária (mám na mysli větší rozměr, než kostku 20 na 20) pořídit více kusů (z jednoho zdroje).

Přidejte reakci

Přidat smajlík