Rudi

XXX.XXX.180.61
Dobrý den,
máme 6-ti letou agamu a nedávno začala mít krev ve stolici, která je i řídká což je nezvyklé. Stravu má běžnou (šváby a zeleninu). Masírovali jsme ho v teplé vodě, aby z něj vyšla běžná stolice (máme pocit že má zácpu), ale zatím to nezabralo.
Děkuji za odpověď.
Jana Chládková
Louis-agama

XXX.XXX.241.205
Dobrý den, měla bych dotaz.
Mám doma agamu a má 2 roky a je to samec. Už 16 dní zamítá přijímat potravu, ale pije vodu. Poslední 3 dny jsem si všimla, že v jeho stolici se nachází krev. Četla jsem na internetu, že by to nemusela být krev, ale pouze určité barvivo z různého ovoce atd. On ale bohužel nekonzumuje nic, co by takové barvivo mohlo obsahovat. Stolici má takovou vodnatější, spíše jako průjem. Teplotu a záření v teráriu má výborné. Nevíte co by mohla být příčina? Byla bych ráda za jakoukoli radu. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Louis-agama
napsal(a):
Dobrý den, měla bych dotaz.
Mám doma agamu a má 2 roky a je to samec. Už 16 dní zamítá přijímat potravu, ale pije vodu. Poslední 3 dny jsem si všimla, že v jeho stolici se nachází krev. Četla jsem na internetu, že by to nemusela být krev, ale pouze určité barvivo z různého ovoce atd. On ale bohužel nekonzumuje nic, co by takové barvivo mohlo obsahovat. Stolici má takovou vodnatější, spíše jako průjem. Teplotu a záření v teráriu má výborné. Nevíte co by mohla být příčina? Byla bych ráda za jakoukoli radu. Děkuji.
Paraziti? Infekce?
Když napíšete, odkud jste, třeba někdo doporučí veta přes plazy. Nebo kontaktovat nejbližší Zoo, tam by taky mohli vědět.