Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2021 23:47
Černochstavba

XXX.XXX.245.123

Zdravím všechny,
mám doma roční samici krajty královské, koupenou od výborného chovatele ze Štěchovic u Prahy. Je to můj první had a vůbec zkušenost s teraristikou, chtěl bych si pořídit druhou krajtu královskou v jiné mutaci, moc by mě zajímalo jestli můžou být spolu v jednom velkém teráriu, nebo jestli je mám mít zvlášť?
Na netu jsem se dočetl od všeho něco, tak by mě zajímal názor opravdu někoho zkušeného.
Moc děkuji za odpověď.
Honza, Děčín

21.9.2021 14:05
Laresis

XXX.XXX.162.188

Dobrý den, osobně bych to nedoporučoval, obzvlášť pokud bude druhá krajta (předpokládám samec) menší než ta první, nejpíš určitě by došlo ke kanibalismu, málokterý had má v přirozenosti se shlukovat po dobu celého roku, ke shlukování dochází čistě v období páření, tak bych to doporučoval držet i v soukromém chovu

21.9.2021 20:23
David Valentko

XXX.XXX.135.191

Černochstavba napsal(a):
Zdravím všechny,
mám doma roční samici krajty královské, koupenou od výborného chovatele ze Štěchovic u Prahy. Je to můj první had a vůbec zkušenost s teraristikou, chtěl bych si pořídit druhou krajtu královskou v jiné mutaci, moc by mě zajímalo jestli můžou být spolu v jednom velkém teráriu, nebo jestli je mám mít zvlášť?
Na netu jsem se dočetl od všeho něco, tak by mě zajímal názor opravdu někoho zkušeného.
Moc děkuji za odpověď.
Honza, Děčín

Spolu byt mozu ale na krmenie by som ich oddelil. Ja mam radsej chovy kde ma kazdy had svoje terarium. Ked aj prepukne nejaka choroba tak liecenie je jednoduchšie.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2021 05:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

David Valentko napsal(a):
Spolu byt mozu ale na krmenie by som ich oddelil. Ja mam radsej chovy kde ma kazdy had svoje terarium. Ked aj prepukne nejaka choroba tak liecenie je jednoduchšie.

Pokud nedodržujete nějaká extrémní pravidla ohledně hygieny chovu, je to stejně téměř jedno, jsou-li ve stejném teráriu nebo druhý had ve vedlejším - z hlediska chorob a parazitů myslím.

26.9.2021 19:06
Pandinus

XXX.XXX.227.66

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud nedodržujete nějaká extrémní pravidla ohledně hygieny chovu, je to stejně téměř jedno, jsou-li ve stejném teráriu nebo druhý had ve vedlejším - z hlediska chorob a parazitů myslím.

S tím se můžu naprosto ztotožnit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík