Prosím pomozte, můj gekončík se chová divně, asi je nemocný?

Gekončík noční
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Geko6

21.9.2021 21:47
Geko6

XXX.XXX.63.79

Dobrý večer,
V neděli jsem si koupila od chovatele na fauna trzích 4 letou samičku gekončíka nočního, která prý už kladla vajíčka. Jak jsem si ji kupovala, tak jen tak poléhávala a měla pořád přivřené oči. Říkala jsem si, že je asi unavená. Jak jsem ji přinesla domů, tak jsem jí dala do terária k mé 9 leté samičce. V teráriu poléhávala a spala a teď ty dva dny jenom spí.
Včera jsem ji zkusila dat moučné červy ale nechtěla, tak jsem jí nakonec přinutila aby si vzala, je celkem hubená, nakonec snědla 4 a pak jakoby chtěla zvracet. Jak ji krmím, tak ona jakoby nevidí, dívá se úplně jinde a má strašně malý stisk, vždycky ji to spadne z pusy.
Dnes večer udělala stolici a byla taková jako hlen, zelenožlutá. Prosím o pomoc, je to nemoc , nebo bude v pohodě když bude mít klid? Mám o ní strach a taky o svoji druhou gekončici, aby se jim nic nestalo.
Prosím pomozte mi, mám vážně strach.
Předem děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.9.2021 14:00

Geko6 napsal(a):
Dobrý večer,
V neděli jsem si koupila od chovatele na fauna trzích 4 letou samičku gekončíka nočního, která prý už kladla vajíčka. Jak jsem si ji kupovala, tak jen tak poléhávala a měla pořád přivřené oči. Říkala jsem si, že je asi unavená. Jak jsem ji přinesla domů, tak jsem jí dala do terária k mé 9 leté samičce. V teráriu poléhávala a spala a teď ty dva dny jenom spí.
Včera jsem ji zkusila dat moučné červy ale nechtěla, tak jsem jí nakonec přinutila aby si vzala, je celkem hubená, nakonec snědla 4 a pak jakoby chtěla zvracet. Jak ji krmím, tak ona jakoby nevidí, dívá se úplně jinde a má strašně malý stisk, vždycky ji to spadne z pusy.
Dnes večer udělala stolici a byla taková jako hlen, zelenožlutá. Prosím o pomoc, je to nemoc , nebo bude v pohodě když bude mít klid? Mám o ní strach a taky o svoji druhou gekončici, aby se jim nic nestalo.
Prosím pomozte mi, mám vážně strach.
Předem děkuji za odpovědi.

Veterinář - odborník přes plazy. Nezlobte se, ale koupila jste už od pohledu nejspíš nemocné zvíře + jste ho bez karantény šoupla rovnou k tomu prvnímu. Ani jedno mi nepřijde jako dobrý nápad.

Geko6

22.9.2021 16:51
Geko6

XXX.XXX.63.79

neznám žádného veterináře. Nevíte o jakou nemoc by se mohlo jednat? A co mám teď dělat s tím druhým gekončíkem? Nechci aby mi obě dvě zemřely. Děkuji

Geko6

22.9.2021 17:41
Geko6

XXX.XXX.63.79

Teď mě napadlou jestli není náhodou vyčerpaná z toho kladení? Stolici už má normální a sežrala 5 červů, akorát skoro pořád spí.

22.9.2021 19:33

Geko6 napsal(a):
neznám žádného veterináře. Nevíte o jakou nemoc by se mohlo jednat? A co mám teď dělat s tím druhým gekončíkem? Nechci aby mi obě dvě zemřely. Děkuji

Tak se začnu po tom veterináři pídit. Veterinární ordinace v okolí, Zoo, VŠV... Nemoc -nevíme. Co se stane s druhým gekončíkem - taky ne - tohle se nedá řešit na internetu. Odkud jste?

Geko6

22.9.2021 20:14
Geko6

XXX.XXX.63.79

Mě přijde že je jenom unavená , jak říkám stolici má normální, sežrala 5 červů a už leze po teráriu.

23.9.2021 08:32
Pandinus

XXX.XXX.161.10

Geko6 napsal(a):
Mě přijde že je jenom unavená , jak říkám stolici má normální, sežrala 5 červů a už leze po teráriu.

No tak tady pomůže se modlit, aby to bylo opravdu jen vyčerpáním. Protože jak psala Kometa, je masakr přivézt si eublephara a strčit ho bez karantény k těm, co mám doma. Namátkou si najděte, co jsou to cryptosporidie. Dva moji známí zahrabali celý chov

Přidejte reakci

Přidat smajlík