Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.9.2021 17:20
Laresis

XXX.XXX.162.188

Dobrý den,
chtěl bych hroznýšovi dát do kupy větší terárium, ovšem nemám v merku dávat nesmyslnou částku za skleněné terko, proto se chci zeptat. Jak z dlouhodobého hlediska snáší terárko z lamina či mdf desek vlhkost, s tím že dno nejspíše budu betonovat?

ahoj1

27.9.2021 14:21
ahoj1

XXX.XXX.92.26

lamino různá vlhká terárka nejstarší zatím cca 13 let bez problémů, rohy důkladně vymáznout silikonem. kontrolovat, kdyby to zatékalo, tak opravit.

osobně trochu nechápu proč ten beton

27.9.2021 17:49
Laresis

XXX.XXX.162.188

Děkuji za odpověď, betonovat dno chci čistě kvůli zapuštění topných kabelů, nebo myslíte že to není potřeba? BCI koneckonců nepatří úplně k druhům co se zahrabávají

ahoj1

28.9.2021 21:30
ahoj1

XXX.XXX.113.66

co se mě osvědčilo: lamino, na to polystyren, stačí 1 cm plát (abysme nenahřívali zbytečně to lamino), na to alobal, klidně víc vrstev, aby se to teplo rozvedlo, toho svačinového dávám 3, protože je fakt tenký, dávám 3, na to vyskládat topný kabel do esíček, na to další alobal, 3, přimáčknout ho podle záhybů kabelu, na to skleněná deska, okraje pečlivě otmelit silikonem, aby se mezi vrstvy ani po dlouhé době nic nedostalo. topný kabel se nesmí dotýkat nebo jít přes sebe, přehřívalo by se to. napájení kabelu samozřejmě tím laminem ven z terárka (uříznu roh, a po prostrčení zase vytmelím silikonem).

s betonem bych se vážně nepatlala. to je naprostá analogie s "lidským " podlahovým vytápěním suchým a mokrým procesem a poté, co jsem doma instalovala oboje, tak bych už do vylévání podlah znovu nešla a radši použila všude suchý systém

pro sichr stavím stěny na dno (jako ne že vsouvám dno mezi stěny), aby kdyby něco zateklo při poškození silikonu někdy po letech, aby to mělo kudy vytéct a nezůstalo v těch vrstvách dna

2.10.2021 09:49
Laresis

XXX.XXX.195.206

Děkuji mnohokrát, osobně jsem do toho betonování taky úplně tolik jít nechtěl, ale narazil jsem na to hnedle několikrát. Tak jsem si myslel že to je nejlepší volba, ale tohle se mi zdá mnohem promyšlenější a snad i bezpečnější.

Neregistrovaný uživatel

4.10.2021 16:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.106

Ja mela vzdy na laminu folii, pres xely dno lino s přesahem par cm na steny. Spoje zasilikonovat a drží to nejmíň 10 let perfekt.

Janae.

4.10.2021 16:27
Janae.

XXX.XXX.160.6

Máme v terárkách lepené skleněné vany.

Přidejte reakci

Přidat smajlík