Hroznýšek pestrý - substrát

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.9.2021 19:04
SaraS

XXX.XXX.143.122

Zdravím, už chvíli chovám tento druh na dřevěném lignocelu, kde se jim daří dobře. Ale teď mi zbyl vypálený jílový substrát do akvárií, takže mě napadlo, zda by bylo možné ho použít k hadům. Hlavně mě zajímá, jestli se nemohou ucpat při jeho pozřetí, sem tam jsou celkem velké kuličky na mládě. Popřípadě by se dal přesát nebo koupit menší zrnitost, tak jestli ten by byl vhodný. Předem díky za odpověď.

Layla

24.9.2021 17:46
Layla

XXX.XXX.1.20

Spíše bych se strachovala na tom lignocelu než na kuličkách, stačí fakt ždibeček s myší a při každém krmení kousek a nabalí se to tak moc, že to nabobtná v žaludku a zvíře tím zabijete. Já bych do lignocelu nešla u plazů. jste dost hrdina.

24.9.2021 20:48
SaraS

XXX.XXX.143.122

Layla napsal(a):
Spíše bych se strachovala na tom lignocelu než na kuličkách, stačí fakt ždibeček s myší a při každém krmení kousek a nabalí se to tak moc, že to nabobtná v žaludku a zvíře tím zabijete. Já bych do lignocelu nešla u plazů. jste dost hrdina.

Asi jsme se špatně pochopily, já mám na mysli dřevěné "hoblinky", jak je na fotce. Kokos bych použila jedině ty kostky velké, když už. Toto mám u všech hadů momentálně a naprostá spokojenost. Jen k tomu jílu ještě, právě, že na myš se nabalí všechno, takže jestli, kdyby sežrali sem tam něco, tak se v žaludku rozloží nebo ucpou střeva. Zas si je nechci zabít, tak se radši ptám, než to podělat.

26.9.2021 19:04
Pandinus

XXX.XXX.227.66

SaraS napsal(a):
Asi jsme se špatně pochopily, já mám na mysli dřevěné "hoblinky", jak je na fotce. Kokos bych použila jedině ty kostky velké, když už. Toto mám u všech hadů momentálně a naprostá spokojenost. Jen k tomu jílu ještě, právě, že na myš se nabalí všechno, takže jestli, kdyby sežrali sem tam něco, tak se v žaludku rozloží nebo ucpou střeva. Zas si je nechci zabít, tak se radši ptám, než to podělat.

Roky jsem je choval na praném písku, ale z toho, co jsem viděl fotky z jejich domoviny v ničem takovém vysloveně nežijí a hygiena byla taky docela bídná (pročůraný písek zasmrádne, navrch škrábe sklo). Když jsem se k jejich chovu vrátil, přešel jsem na bezprašné hobliny a u nich i zůstal. Bez jakýchkoliv problémů s příjmem potravy ať už adultů nebo novorozeňat

Přidejte reakci

Přidat smajlík