Horsfieldka

XXX.XXX.172.5
Dobrý den, má někdo zkušenosti s poškozením nebo sežráním malých želv ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

chelydra
napsal(a):
Dobrý den, jak to myslíte? Kde se vám to stalo ?
To mě taky napadlo. Jak někdo může sežrat vylíhlé želvy?
Horsfieldka
napsal(a):
Dobrý den, má někdo zkušenosti s poškozením nebo sežráním malých želv ?
Jestli to bylo venku, v nějakém výběhu, tak je možností přehršel. Znám řadu příběhů - od sežrané tornierky kunou, potkany (napadají a likvidují mnohem větší zvířata než jsou sami), odnešených mláďat kočkou a strakou, po spolknutí skokanem zeleným (orbicularka), poměrně dost těchto případů mají na svědomí i vlastní psi. Ti se stejně jako lišky, mývalové atd. podílejí na poškození a "ztracení" i větších kusů..

Pandinus
napsal(a):
Jestli to bylo venku, v nějakém výběhu, tak je možností přehršel. Znám řadu příběhů - od sežrané tornierky kunou, potkany (napadají a likvidují mnohem větší zvířata než jsou sami), odnešených mláďat kočkou a strakou, po spolknutí skokanem zeleným (orbicularka), poměrně dost těchto případů mají na svědomí i vlastní psi. Ti se stejně jako lišky, mývalové atd. podílejí na poškození a "ztracení" i větších kusů..
To jo, já vycházela z předpokladu, že zadavatelka má toto zabezpečeno.
Horsfieldka

XXX.XXX.172.5
Samozřejmě že jsem je měl zabespečené ale byla tam asi 7cm díra takže nějakí potkan se tam dostal 😖

Horsfieldka
napsal(a):
Samozřejmě že jsem je měl zabespečené ale byla tam asi 7cm díra takže nějakí potkan se tam dostal 😖
7 cm díra - to je jiná - potkan, lasička, kuna...
Horsfieldka

XXX.XXX.172.5
Měly vykousaný plastron

Jiří5
napsal(a):
Jen pro zajímavost, měl jsem kdysi problém s ježkem. Pouze u tohoročních mláďat a též na podzim a také zbyly karapaxy. Roční a starší želvy bez újmy (výběhy vedle sebe) Naopak např. kuna, která byla podezřelá jako jedna z prvních v tom byla nevinně. Takže asi jak kde.
Ježek mě taky napadl. Ale nevím, jak velkým otvorem se dokáže protáhnout.
Horsfieldka

XXX.XXX.172.5
Dobrý den byl jsem s nimi u chovatele a ten podle kousanců určil že se nejspíš jedná o potkana zítra vložím foto