Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Horsfieldka

25.9.2021 23:49
Horsfieldka

XXX.XXX.172.5

Dobrý den, má někdo zkušenosti s poškozením nebo sežráním malých želv ?

26.9.2021 08:20
chelydra

XXX.XXX.7.15

Dobrý den, jak to myslíte? Kde se vám to stalo ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2021 08:27

chelydra napsal(a):
Dobrý den, jak to myslíte? Kde se vám to stalo ?

To mě taky napadlo. Jak někdo může sežrat vylíhlé želvy?

26.9.2021 19:01
Pandinus

XXX.XXX.227.66

Horsfieldka napsal(a):
Dobrý den, má někdo zkušenosti s poškozením nebo sežráním malých želv ?

Jestli to bylo venku, v nějakém výběhu, tak je možností přehršel. Znám řadu příběhů - od sežrané tornierky kunou, potkany (napadají a likvidují mnohem větší zvířata než jsou sami), odnešených mláďat kočkou a strakou, po spolknutí skokanem zeleným (orbicularka), poměrně dost těchto případů mají na svědomí i vlastní psi. Ti se stejně jako lišky, mývalové atd. podílejí na poškození a "ztracení" i větších kusů..

26.9.2021 19:49

Pandinus napsal(a):
Jestli to bylo venku, v nějakém výběhu, tak je možností přehršel. Znám řadu příběhů - od sežrané tornierky kunou, potkany (napadají a likvidují mnohem větší zvířata než jsou sami), odnešených mláďat kočkou a strakou, po spolknutí skokanem zeleným (orbicularka), poměrně dost těchto případů mají na svědomí i vlastní psi. Ti se stejně jako lišky, mývalové atd. podílejí na poškození a "ztracení" i větších kusů..

To jo, já vycházela z předpokladu, že zadavatelka má toto zabezpečeno.

Horsfieldka

26.9.2021 20:52
Horsfieldka

XXX.XXX.172.5

Samozřejmě že jsem je měl zabespečené ale byla tam asi 7cm díra takže nějakí potkan se tam dostal 😖

27.9.2021 08:09

Horsfieldka napsal(a):
Samozřejmě že jsem je měl zabespečené ale byla tam asi 7cm díra takže nějakí potkan se tam dostal 😖

7 cm díra - to je jiná - potkan, lasička, kuna...

Horsfieldka

27.9.2021 09:07
Horsfieldka

XXX.XXX.172.5

Měly vykousaný plastron

27.9.2021 21:55
Jiří5

XXX.XXX.231.28

Jen pro zajímavost, měl jsem kdysi problém s ježkem. Pouze u tohoročních mláďat a též na podzim a také zbyly karapaxy. Roční a starší želvy bez újmy (výběhy vedle sebe) Naopak např. kuna, která byla podezřelá jako jedna z prvních v tom byla nevinně. Takže asi jak kde.

28.9.2021 06:34

Jiří5 napsal(a):
Jen pro zajímavost, měl jsem kdysi problém s ježkem. Pouze u tohoročních mláďat a též na podzim a také zbyly karapaxy. Roční a starší želvy bez újmy (výběhy vedle sebe) Naopak např. kuna, která byla podezřelá jako jedna z prvních v tom byla nevinně. Takže asi jak kde.

Ježek mě taky napadl. Ale nevím, jak velkým otvorem se dokáže protáhnout.

Horsfieldka

3.10.2021 20:03
Horsfieldka

XXX.XXX.172.5

Dobrý den byl jsem s nimi u chovatele a ten podle kousanců určil že se nejspíš jedná o potkana zítra vložím foto

Přidejte reakci

Přidat smajlík