Ahoj slovo “ochočit” je u pagekona trochu silné. Je to zvíře s navíc zvire s velmi malým mozkem, který je naprogramovany na tři věci - jídlo, kadění a sex
Ne hele, určitě se jistým způsobem dá Pagekon naučit, aby nebyl tolik plachý a zběsile neutikal. Určitě bych ho ze zacatku nechal ale v klidu. Na nové prostředí si musí zvyknout a ne úplně dobre se umi adaptovat.
Z mych zkušeností také velmi záleží na “povaze” zvířete. Mám jednoho samce, který je velmi plachý už několik let a vůbec se to nijak nelepší nebo pozoruji žádné změny na jeho chování.
Jak jsem už psal, je to zvire a ochočit ho nelze. Lze ho jistým způsobem naučit, jak si přivyknout na lidskou společnost.
V případě dalších dotazů se můžeš rovnou obrátit přímo na mě a to na mém IG profilu @happy_little_reptiles
Alex12

XXX.XXX.168.196
Dobrý den,
mohu se zeptat proč mi pagekon utíká s terária a více méně ani nevyleze je pořád zalezlý mám ho od neděle a nechce vůbec jíst což mi bylo oznámeno, nechápu proč se snaží utéct
Pagekon je "primitivní" zvíře. Přes den nejeví žádnou aktivitu, zaleze si někam do úkrytu, kde se cítí bezpečně a celý den prospí. Utíká z terária protože se cítí v nebezpečí, jeho prvotní reakce je utéct, nebo skočit na zem a dostat se od vás za každou cenu co nejdál, obzvlášť pokud je v cizím prostředí na které není zvyklí, tak je to pro něj o to víc stresující. Dejte mu něco k jídlu, večer poroste terárium a víc se o něj nezajímejte první dva týdny, až měsíc a on se rozežere. Až bude nějakou dobu přijímat potravu, tak bych začal s návyky na manipulaci, pokud je to potřeba. Jsou to zvířata na koukání. Krom stěhování, čistění, případně "veterinární pomoci" na ně není ideální často sahat.