Jakého prvního sklípkana si pořídit do začátku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marekhentiz

23.11.2021 09:48
Marekhentiz

XXX.XXX.165.222

Dobrý den,
jmenuji se Marek a rád bych vás znalé poprosil o radu nebo-li lépe řečeno o pomoc.
O pavouky (sklípkany) se asi zajímám okolo 4 měsíců, ale nikdy jsem se nezajímal o jedince, až teď jsem se začal zajímat více o jedince, které bych si mohl pořídit jako první.
Ale uvědomil jsem si, že nechci sklípkana do začátku, který žije klidně až 40 let.
Takže bych vás rád poprosil o radu, jakého si pořídit prvního sklípkana.
Podmínky: mírný, zemní, životnost 3-5 let a může to být klidně i sameček.
Děkuji všem, kteří si to přečetli až sem a za váš čas na této zprávě.

WildcatW

18.1.2022 14:28
WildcatW

XXX.XXX.162.124

Doporučuji vybrat prostě samce. Záleží samozřejmě na druhu, ale celkově dospívají přibližně 3-5 let a po dosažení dospělosti žijí přibližně rok. Z rodů doporučuji koukat po Brachypelma nebo Grammostola. Druh záleží podle toho, jaký se vám líbí. Brachypelmy bývají barevnější, ale vyčesávají žahavé chloupky.
Brachypelma smithi
Brach. boehmei
Brach. vagans
Brach. auratum
Brach. albiceps
Grammostoly obecně dospívají pomaleji. Záleží teda i na teplotě a četnosti krmení. Ideální vyšší teplota a častější krmení (ale nepřekrmovat) a bude pavouček růst rychleji. Není to vždy pravidlem, ale bývá to tak.
Mně osobně víc vyhovuje rod Grammostola, bývají to opravdu flegmoušové a nemusí člověk řešit chloupky při nutné manipulaci=při čištění ubikace. Pokud si vyberete Brachypelmu, tak doporučuji při čištění rukavice.
Grammostola rosea
Gram. actaeon
Gram. pulchripes
Gram. pulchra

Přidejte reakci

Přidat smajlík