Vodní želva, zimování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2021 16:59
mgtka

XXX.XXX.64.12

Myslíte, že by se dala ještě teď zazimovat vodní želva chovaná v interiéru? Je velká a myslím, že i v dobré kondici.
Že bych ji přestala svítit, žere málo, ani ne jednou týdně.
Máme tmavý sklep, máme světlou chladnou verandu.
K fotce: ani ten největší ostrov už ji neunese, tak to musím mít chyceno špagáty :)

4.12.2021 13:26
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.46.148

mgtka napsal(a):
Myslíte, že by se dala ještě teď zazimovat vodní želva chovaná v interiéru? Je velká a myslím, že i v dobré kondici.
Že bych ji přestala svítit, žere málo, ani ne jednou týdně.
Máme tmavý sklep, máme světlou chladnou verandu.
K fotce: ani ten největší ostrov už ji neunese, tak to musím mít chyceno špagáty :)

určitě dala, nicméně to nejdůležitější nebylo uvedeno a to je teplota ve sklepě nebo verandě, ideální teplota vody při zimování je okolo 5 stupňů, zhasnout, dva až tři týdny nekrmit, pomalu jí převést na teplotu vody při zimování což je třeba těch 5 stupňů a zazimovat, já ty svoje mám ještě v jezírku, ale brzy už půjdou do lednice, kde přečkají zimu

5.12.2021 14:42
mgtka

XXX.XXX.64.12

Luboš Jedlinský napsal(a):
určitě dala, nicméně to nejdůležitější nebylo uvedeno a to je teplota ve sklepě nebo verandě, ideální teplota vody při zimování je okolo 5 stupňů, zhasnout, dva až tři týdny nekrmit, pomalu jí převést na teplotu vody při zimování což je třeba těch 5 stupňů a zazimovat, já ty svoje mám ještě v jezírku, ale brzy už půjdou do lednice, kde přečkají zimu

Jezírkochovatel, to mám radost.
Můžu se zeptat jak vaše jezírko vypadá? Máte tam rostliny a filtraci? Případně jak máte řešenou ohrádku? Mám útěkáře, ale chtěla bych ji venku něco zřídit.

5.12.2021 15:22
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.47.15

mgtka napsal(a):
Jezírkochovatel, to mám radost.
Můžu se zeptat jak vaše jezírko vypadá? Máte tam rostliny a filtraci? Případně jak máte řešenou ohrádku? Mám útěkáře, ale chtěla bych ji venku něco zřídit.

já mám jezírko ve volieře s okrasnýma kachničkama, tudíž se tam nedostane nic a ani nic neuteče, jezírko mám plastové o objemu 1000litrů, celkový výběh má cca 5x5m, dnes povolil trošku led tak jsem vytáhl prvních 5 želv 3 obrovské samice a 2 samečky a dal je do lednice, v týdnu vytáhnu zbytek a také je zazimuji. filtraci tam nemám, na horší kvalitu vody nejsou až tak náchylné, v sezoně jednou týdně kalovým čerpadlem vypustím vodu, zrovna tím zaliju trávu a keříky ve volieře a ze studny napustím vodu novou.

5.12.2021 22:03
mgtka

XXX.XXX.64.12

Luboš Jedlinský napsal(a):
Foto z dnešního výlovu

No máte to nádherné :)

8.12.2021 21:03
mgtka

XXX.XXX.64.12

Dnes jsem želvu přestěhovala do lavoru do místa, kde je 15°. Pár dní ji tam nechám a pak přenesu na finální chladnější místo.
Doufám, že poznám její diskomfort? Kdyby ji to nevyhovovalo a bylo ji nutné vrátit zpět do akvária?

Přidejte reakci

Přidat smajlík