Zdravím,
nedávno jsem si koupil mlhovač do terária (digital fogger od reptiplanet).. nikdy jsem s tím neměl zkušenosti, ale instalace i provoz vypadala dost lehce (aspoň z videí).
Poprvé jsem přiložil konec trubice přímo na svrchní stranu terária - po chvíli na mřížce začala kondenzovat pára a vrstvička vody zabraňovala vniknutí páry dovnitř. Vývod jsem tedy příští den dal o trochu výš a vrstvička se znovu vytvořila - tentokrát už jen páře zabraňovala vniknout do terária přímo a hodně páry se ztrácelo kvůli odrazu. Bojím se pokud bych dal ještě o něco výš, tak páře bude přímo vystavené i světlo (což mi nepřijde úplně v pořádku).
Moc prosím o radu.
Nemám se bát proděravět svrchní stranu terária, nebo nechat působit páru na světlo etc?
Nebo dělám něco špatně?
Jiří5
napsal(a):
Zdá se, že i terko je od stejné firmy. Pokud ano tak na bočním skle mají prostup pro podobné příležitosti. Vzdáleností vývodu od pletiva situaci nevyřešíte, vždy se bude pára na pletivu srážet.
Dobrý den,
ano .. jsou od stejné firmy .. bohužel se obávám, že to moje má jen vývody na kabely.
btw .. boční stěny jsou pokryty směsí jílu a hlíny pro mechové graffiti .. kdyby náhodou... není na nich žádný vývod bohužel .. lze to nějak dodatečně instalovat?
Dobrý den, měl jsem na mysli tento prostup, viz foto. Pokud opravdu není k dispozici tak já osobně bych skleněnou stěnu vyndal a odnesl k nejbližšímu sklenáři. Vyvrtá vám přesně takový otvor který potřebujete. Prostup horním víkem (pletivem) se zdá jednoduše proveditelný, jenže riskujete že se celá konstrukce víka stane nestabilní a nebude to vypadat nejlépe. Pokud nebude zbytí a rozhodnete se pro takový otvor, bude nutné vlepit tam alespoň průchodku. Neznám potřebný průměr ale dali by se použít krytky na kabelové prostupy u kancelářských stolů případně instalatérské krycí růžice odpadů či vodovodních baterií. Také je možné že to moc prožívám , takže posuďte sám.