Korraline

XXX.XXX.24.79
Ahoj, máme čerstvě Agamu starou cca 6 měsíců. Snažím se dohledat kolik by toho měla sežrat a všude se píše něco jiného. Je v tomto věku potřeba nějak omezovat množství cvrčků? Nebo dávat opravdu co sežere? Mám strach, že pak nebude chtít zelený, protože ze cvrčků je zatím tedy opravdu šťastnější. Dále prosím o info, jak často vylučuje, když krmíme každý den a zda máme koupat a jak často.
V tomto věku jí dopřejte. Já nijak neomezuji až do té doby kdy agamy dorostou obvyklé velikosti. Snaha je přechytračit spočívá pouze v tom že hmyz dostávají až odpoledne. Ráno pouze zelené. Někdy to i funguje. Mívají taková žravá období střídající se s poněkud vlažnějším přístupem k potravě, zelené ale mají stále ať už chtějí nebo ne. Cvrčky tedy nedávám, jsou rychlejší než já a noční serenády uprchlíků z těch nejméně očekávaných míst se nesetkávají, zejména u manželky, s pochopením. Dubie a sarančata musí teď v zimě stačit. Obvyklá spotřeba na jednu agamu v tomto věku a jedno krmení bývá dva až pět kusů dospělých švábů, podle toho jakou mají náladu (agamy). Málokdy se stane že je šváb či saranče nijak nenadchne a krmení vynechají. Je potřeba posoudit zda agamy příliš netloustnou. V takovém případě bych krmení omezil ale dosud se mě to nestalo. Protože chovám skupiny po pěti tak nevím jak často ta která agama vylučuje, mívám pocit že stále, zejména po úklidu. Takovou příležitost ke zviditelnění si rozhodně ujít nenechají. Jo a malá přímluva, dejte jí do terka nějakou silnější větev bude vděčná, mají rádi výšky. Koupání stačí jednou týdně, když to nevyjde nic se nestane.
Ještě doplněk. Ten citrus kouká hodně znechuceně na rukolu. Zero se nešel ani podívat. Víc jim chutná ibišek, jak květy tak listy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Až to bude možné, nabídněte pampelišky, listy i květy, sedmikrásky, jetel.. samozřejmě z 'čistých' míst, kde se příliš nevenčí psi atd .. a to uvidíte ( vnímají dobře žlutou i bílou barvu, dle barvy květů rostlin v přírodě)