Dobrý den,
chtěl bych se zeptat ohledně k získání povolení k chovu jedovatých hadů. Tudíž tohle je směřováno spíš na chovatele kteří již povolení již mají.
Věnuji se chovu hadů už několik let a vždycky jsem chtěl chovat jedovatý hady. Myslím si, že už jsem připravený. Četl jsem co je zapotřebí atd.
Jenže si nejsem jistý jestli mám vše v pořádku a nechci, abych se při kontrole dozvěděl, že mám něco špatně. Prostě chci mít vše v pořádku hned na poprvé. Rád bych si klidně i přečetl jestli jste měli nějaké problémy ohledně věcí co vyhodnotili, že byly špatně. Taky určitě záleží, kdo to kontroluje (podle mě).
Chovám hady v terárkách (nic proti rack systému), mám veškerý zapínání výhřevů atd. na časový spínač. Ve spodní části mám pomůcky (mám hák, boxy, substráty...) či náhradní věci (žárovky, misky na vodu...). Terárka jsou různě vybavený (měřiče teploty, vlhkosti, topný fólie...).
Chci začít s něčím klasickým/jednoduchým. Přemýšlel jsem třeba o Cerastes Cerastes, Vipera Ammodytes Ammodytes či o nějakých Atheriskách.
Každopádně budu vděčný i za nějaké tipy co byste doporučili.
Díky moc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zrovna Atheriskami bych určitě nezačínal - jsou dost náročné na podmínky chovu, ammodity a cc už budou snazším startem
napsal(a):
Zrovna Atheriskami bych určitě nezačínal - jsou dost náročné na podmínky chovu, ammodity a cc už budou snazším startem
Dobrý den,
ano, vím o tom, že jsou velice náročný. Mně už ani nejde tolik o náročnost, ale spíše o to co mi chybí či co mám špatně u svého chovu aby pak při kontrole bylo vše v pořádku. Už připravuju několik terárek na různý typy hadů (třeba pro Atherisky je na fotce - chce to samozřejmě ještě doladit) a Atherisky neplánuju jako jedny z prvních, ale lepší být připraven. Pak ve spodní části regálu (není vidět na fotce) mám prakticky už připravený terárko pro nějakou Ammodysku. Každopádně děkuji za názor a dobrou radu .

Jinak klidně pošlete sz - tohle asi úplně veřejně řešit nechci, jak fungují SVS apod