Achatina - určení druhu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Versa

27.1.2022 11:53
Versa

XXX.XXX.252.65

Dobrý den,
před nedávnem jsem dostala velmi špatný nápad, a to pořídit Achatinu ve zverimexu. Samozřejmě tam nebyl bližší popisek nežli "Oblovka". Tak nějak jsem si myslela,že druh dokáži později určit sama.

Doma jsem měla vždy jen Achatinu Achatinu a Lisssachatinu Fulicu. A jsem si téměř jistá, že tento konkrétní není ani jedno z uvedených.

Když byla menší, označovala jsem ji za Reticulatu, aktuálně mám spíš ale dojem, že se jedná o Immaculatu. Ale jistá si nejsem.

Proto Vás tímto prosím o pomoc s určením druhu. Ráda bych ji totiž pořídila parťáka (samozřejmě již ne ze zverimexu).
Slyšela jsem, že lze některé druhy chovat společně, ale sama s tím nemám zkušenost,takže ocením rady i v tomto ohledu ,jestli náhodou nelze třeba tuto konkrétní chovat společně s výše zmíněnými.

Předem moc děkuji za každou odpověď.

15.2.2022 12:42
evamak

XXX.XXX.12.142

Bude to lissachatina immaculata, jak jste psala. ALE - pokud je ze zverimexu, může být křížená s jinou lissachatinou. Nebo může pocházet ze samooplození (imka je jediný šnek, který to umí). Proto doporučuji nechat si ho jen jako mazlíka a dál ho nemnožit - ničit snůšky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík