Mochi

XXX.XXX.108.247
Dobrý den,
mám problém udělá jsem novou 3D stěnu a pod výhřevnou žárovkou mám plošinu, ale když použiji 50w žárovku vyhřeje se plošina na 45 °C, ale okolí plošiny má cca 38°C. Když dám větší 75w vyhřeje to okolí plošiny na krásných 43°C, ale plošina má zase přes 50°C.
Nevíte co bych s tím mohla ještě udělat? Nebo jak to vyřešit? Posílám i foto, jak je to udělané.
Předem děkuji za odpovědi.
Dobrý den,
jako optimální se uvádí teplota pod zdrojem 42-45°C s tím, že na opačné straně terka (chladná zóna) stačí 26-28°C. Já se držím doporučeného a bez problémů. Odpovídá to tedy teplotám které uvádíte při použití 50W reflektorové žárovky. Neměnil bych být vámi.
Přesto, zvýšení lokální teploty pod zdrojem docílíte 1/spuštěním žárovky o cca 2-3 cm
2/ částečným překrytím odvětrání přímo nad zdrojem 3/ odizolování bočních skleněných stěn terka (stačí zvenku) 4/vzájemnou kombinací uvedeného.
Já bych ale nic neměnil a užíval si hezkého terka, povedlo se vám .
No a aby užívání bylo spravedlivě rozložené tak to poznáte nejlépe takto. Pokud agama tráví většinu času přilepená přímo pod zdrojem tepla, je pravděpodobné že je pro ní tepla málo. Pokud tam tráví hodinu, dvě po rozsvícení a následně vymýšlí různou neplechu v ostatních prostorách terka a výhřevné místo navštíví pouze občas aby takříkajíc dobila baterky, tak je vše jak má být.
Mochi

XXX.XXX.108.247
Jiří5
napsal(a):
Dobrý den,
jako optimální se uvádí teplota pod zdrojem 42-45°C s tím, že na opačné straně terka (chladná zóna) stačí 26-28°C. Já se držím doporučeného a bez problémů. Odpovídá to tedy teplotám které uvádíte při použití 50W reflektorové žárovky. Neměnil bych být vámi.
Přesto, zvýšení lokální teploty pod zdrojem docílíte 1/spuštěním žárovky o cca 2-3 cm
2/ částečným překrytím odvětrání přímo nad zdrojem 3/ odizolování bočních skleněných stěn terka (stačí zvenku) 4/vzájemnou kombinací uvedeného.
Já bych ale nic neměnil a užíval si hezkého terka, povedlo se vám .
No a aby užívání bylo spravedlivě rozložené tak to poznáte nejlépe takto. Pokud agama tráví většinu času přilepená přímo pod zdrojem tepla, je pravděpodobné že je pro ní tepla málo. Pokud tam tráví hodinu, dvě po rozsvícení a následně vymýšlí různou neplechu v ostatních prostorách terka a výhřevné místo navštíví pouze občas aby takříkajíc dobila baterky, tak je vše jak má být.
Dobrý den,
Mockrat děkuji i za pochvalu 😊 se změnou prostředí dneska pozoruji i že ještě nehodil nikam Bobka mohlo by to být taky tou instalaci nové stěny ?? Jinak všude možně běhá a všechno olizuje 🙈 zeleného se moc nevšímá a živočichy měl včera osm švábů a dneska pět nebo šest 😅 ale bobek stále žádný 🙈
Vidíte, chová se tak jak se vousatka chovat má, takže vše v pořádku a nebojte, bobků bude až to zamrzí. Předpokládám, že při prvním koupání půjdou švábíci v odpovídající formě ven. Přesto že nechce zelené, neustávejte v každodenní nabídce. Mě se u vzdorujících mláďat agam vyplatilo dát do terka květináček s živou kytkou, stačí voděnka nebo Callisia. Bude ve své zvědavosti zkoumat, ďobat a zvykne si. U mláďat je takové trucováni obvyklé, mají holt raději maso. Když se vám časem povede přidat do terka silnější ovětralou větev klidně bez kůry, uvidíte jak jí bude agama ráda využívat jak k odpočinku tak ke šplhání a pozorování okolí.
Mochi

XXX.XXX.41.45
Moc moc děkuji 😊 určitě se po květináči podívám a větvi taky 😊
Není zač.
Pro úplnost bych ještě upozornil. Není vhodné dát do terka kytku bezprostředně po koupi v obchodě. Bývají ošetřeny různou chemií pro lepší vzhled. Počkejte až bude mít čerstvé přírůstky. Jo a Callisia repens je vhodnější, pro údajně vyšší obsah vápníku a jiných prvků.
Mochi

XXX.XXX.41.45
Moc moc děkuji 😊 už po ní koukám po různých obchodech jestli náhodou by ji někde neměli 😁
Mochi

XXX.XXX.10.77
Tak jsem našla ale je na ní napsáno kalisie turtle nevím jestli je to to samé nebo jiný druh na internetu jsem moc nepochodila a paní prodavačka taky moc nepomohla
Mochi

XXX.XXX.10.77
A ještě na ní napsáno že není určena ke konzumaci tak já už nevím 😅
Mochi

XXX.XXX.10.77
Dobře děkuji 😁
Takže asi takto.
Jde opravdu o rostlinu Callisia. Prodavačka však nedokázala upřesnit zda o Callisia fragrans nebo repens. Podle mě jde tedy o C. repens protože C. fragrans má listy výrazně delší. Ono je to tedy v konečném výsledku jedno, obě patří do léčivek. Upozornění, není vhodná k přímé konzumaci je uvedeno proto protože nevylučují možnost chemického ošetření rostliny před distribucí a prodejem. Takže stačí pro jistotu počkat. Zatím bude muset stačit rukola z Kaufu. Očekával jsem tedy poněkud podrobnější informaci ale zřejmě dnes musí být zákazník rád že prodavačka byla alespoň Češka. Závěr? Já jí koupil a počkám, mám čas. Je nachystaná pro tyto agamky, první letošní z dnešního dopoledne viz foto.
Mochi

XXX.XXX.10.77
Mockrát děkuji, tak super já už ji mám na poličce a teď už jen čekám až bude uzpůsobena k požívání 😁 někde jsme četla že někdo čeká dva týdny někdo pro jistotu měsíc 😅 já mám zatím doma jen polníček a rukolu ze supermarketu občas přidám něco málo z mrkve když mám na ni chuť já 🤣 ale on se toho stejně sotva dotkne 😅 no jo hold maso je maso 🤣 tak přeji mrnouskum 100% zdraví a chuť do života 😁 mají se na co těšit na tomhle světě 🥰