Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

uzivatel_1iW2HJ

5.2.2022 12:14
uzivatel_1iW2HJ

XXX.XXX.60.59

Zdravím,

u jednoho z mých dvou gekončíků nočních, kteří spolu sdílí terarium, jsem objevil poměrně hluboké šrámy na ocasu. Pravděpodobně mezi nimi došlo k nějaké potyčce, což se nikdy před tím nestalo (za sedm let).
Chtěl bych poprosit o radu, ohledně dalšího postupu - rád bych přecházel infekci apod.
Setkal se už někdo s podobným problémem?
Jaká jsou podle Vás rizika?
Co byste doporučovali udělat?

Mockrát děkuji.

5.2.2022 19:46
OnlyK

XXX.XXX.168.140

Odpovím Vám, dokud to tu nikdo nestihne vzít agresivně - veterinář, určitě Vám doporučí něco na správné vyhojení ran.

Ale třeba se tu najde někdo, kdo doporučí i něco domácího.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2022 20:07

OnlyK napsal(a):
Odpovím Vám, dokud to tu nikdo nestihne vzít agresivně - veterinář, určitě Vám doporučí něco na správné vyhojení ran.

Proč agresívně? Taky většinou radím veterináře.

5.2.2022 22:09

OnlyK napsal(a):

Ona by neškodila fotka a bližší popis chovu, určení pohlaví..ale když ono je to pořád dokola ...

5.2.2022 23:22
OnlyK

XXX.XXX.168.140

Tak znáte to, pod každou druhou otázkou se nějaká ta protivná odpověď vždy najde... mi to tak alespoň přijde :/
Ne každý píše na faunu obden a ví, co všechno je třeba uvádět.

5.2.2022 23:50

OnlyK napsal(a):
Tak znáte to, pod každou druhou otázkou se nějaká ta protivná odpověď vždy najde... mi to tak alespoň přijde :/

A posoudit závažnost zranění máme z popisu? To by nedal ani veterinář.. gekončíci maji sice jemňoučkou kůži, ale taky to jsou tvrďáci a leccos zahojí

6.2.2022 07:29

OnlyK napsal(a):

Ale to snad dá rozum. Když nejsou dostatečné vstupní informace, tak nic nevymyslíme. Jako - když napíšu, že jsem se při krájení cibule hluboce řízla a tady se budu ptát, co s tím dělat. Co mi asi tak poradíte?

Neregistrovaný uživatel

6.2.2022 17:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.215

Pokud to neni extrémně hluboke tak maznout betadinou a cauves. A na ubrousky aby se do toho nedostaval bordel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík