Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lolík93

7.2.2022 04:15
Lolík93

XXX.XXX.43.90

Dobrý den,
mám samičku gekona nočního a při poslední kontrole jsem zjistil, že má u každé nožičky (pouze přední nohy) "bouličku" jsou to jako dva balonky naplněné tekutinou - je to hned u těla, kde začíná noha.
Nijak mu to při pohybu nevadí, ale vypadá to zvláštně.
Co to může být?
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2022 08:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lolík93 napsal(a):
Dobrý den,
mám samičku gekona nočního a při poslední kontrole jsem zjistil, že má u každé nožičky (pouze přední nohy) "bouličku" jsou to jako dva balonky naplněné tekutinou - je to hned u těla, kde začíná noha.
Nijak mu to při pohybu nevadí, ale vypadá to zvláštně.
Co to může být?
Děkuji.

Foto napoví.

10.2.2022 06:14
BENITO 319

XXX.XXX.27.91

Dobrý den,ty ,,bouličky,, napovídají, že samičce hodně chutná, jsou to tukové zásoby které se ukládají i do ocásku. Je to známka ,,otylosti. Čím krmíte?

Lolík93

10.2.2022 23:21
Lolík93

XXX.XXX.43.90

Dobrý den , velice Vám děkuji za radu !! Už jsem se bál , že je to něco vážného :) Krmím převážně mouč.červy , jsou dost výživné je mi to jasný , koupím šváby x cvrčky , obézní gekony nechci :D Děkuji

12.2.2022 11:34
BENITO 319

XXX.XXX.27.91

Dobrý den , nic vážného to není ,ale chce to upravit krmení, při přechodu na jiné krmení můžou nastat problémy v přijímání potravy.Moučné červi dávat jen občas,protože jsou hůře stravitelní.Eublíci jsou ,,nenažranci,, mají to v genech ,když je možnost tak se nažrat k prasknutí a potom tloustnou.Dobré to pro ně moc není,ale pořád lepší než když se nenažere.Pro chovatele je ale větší problém v tom,že tlustý ,,eublík,, se přestane pářit. ( osobní zkušenost ).Tak at se daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík