deagle8

XXX.XXX.97.106
Zdravim,
chtel bych se zeptat, nevim co mam delat, mam nove koupene 3 chameleony, 2 samičky a 1 samce, samec mi jí i pije, jenze kdyz chci nakrmit samičky tak mi ani neji, zkoušel jsem to z ruky, tyčky, Misky a proste nechcou, prijde mi ze maji z toho strach, kdyz jim to nabizim, tak se kouknou, prestanou se hýbat a snazi se utect, samozrejme jim davam potravu takovou jakou maji. Jsou uz tak 3. den bez jidla a nevim co s tím.
deagle8

XXX.XXX.26.254
Abych se přiznal, trošku jsem to tušil. Jako primární důvod stresu bude se vší pravděpodobností umístění zvířat do společného terária. Sameček jako největší z trojice osadil dominantní pozici a ty dvě holky mají největší starost jak mu zmizet z dohledu. Ono to sice chvíli jde mít pohromadě pár chamíků pokud jsou to mláďata a jsou v daném prostředí od malička. S první změnou ovšem vyžaduje každý kus své teritorium. Takže, i když se podaří že si občas jedna nebo druhá samička dá říct a uloví si cvrčka, výsledek budou dvě chřadnoucí samičky. Rozdělte je co nejdříve a nejlépe tak aby na sebe jednotlivá zvířata ani neviděla. Potom má smysl probrat další možnosti , třeba právě ten lignocel na dně atd.