Bohdana008

XXX.XXX.140.140
Dobrý den,
minule jste nám tady poradili ohledně chameleonovy barvy, tak se chci ještě na vás obrátit s dotazem ohledně jeho zdraví.
Poslední týden pozorujeme, že jeho levé oko není úplně v pořádku. Má na něm “vytahanou” kůži nebo nevím jak přesně to popsat... Lépe a přesně to uvidíte na fotce. Máme strach, co to může být, jestli třeba nějaký zánět nebo něco podobného.
Případně nevíte jak se toho zbavit?
Pak máme ještě problém že už nemá takový apetit. Předtím byl schopný sníst i 12 cvrčků denně a teď sní s bídou 2 někdy si i za celý den nevezme ani jednoho.
Budeme rádi za každé poznámky a rady.
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zapadlé oči bývají známkou dehydratace - pije? A kolik?
Bohdana008

XXX.XXX.140.140
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Zapadlé oči bývají známkou dehydratace - pije? A kolik?
Toto nejsou zapadlé oči kvůli dehydrataci... Tady má vak kolem oka. Už jsem se spojila s Petrem Nečasem, ten nám řekl, že je to chronický zánět spojivkového vaku... Ale díky za reakci
Bohdana008

XXX.XXX.242.165
Jiří5
napsal(a):
Rád bych se zeptal, jaký bude následný doporučený postup? Také jaká je pravděpodobná příčina? Děkuji.
To bychom také rádi věděli... Pan Nečas, nám akorát napsal, že se jedná o zánět a poprosil nás o fotku celého tera. Fotku jsem mu odeslala a od té doby nekomunikuje. Jsem ve spojení s dalšími veterináři (bohužel jsme celá rodina covid pozitivní, takže se nemůžeme dostavit k veterináři osobně i s chamikem) a vypadá to na nedostatek vitamínu A, ale nechci říkat nic dopředu. Léčba by měla být přidání vitamínu a kapání očních kapek s antibiotiky, které jsou na předpis.